Hanys 13.10.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Mam problem. Dojazd do mojej posesji i trzech sąsiednich jest drogą gminną szutrową, pod górkę z zakrętami. Droga ma +-3,5m szerokości. Ja dojade ale śmieciarka w zimie? Można kupić pas działki od sąsiada na poszerzenie drogi. Ale czy można spowodować żeby gmina to zrobiła? ( ze wstępnych rozmów wynika że gmina jest raczej niezainteresowana) ale może jest jakiś przepis..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 13.10.2005 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Czy droga ma nadaną kategorię?Czy wobec powyższszego jest drogą publiczną w rozumieniu prawa o drogach publicznych?Czy macie plan zagospodarowania przestrzennego?Jakiej klasy jest ta droga?Zgodnie z rozporządzeniem w sprawie warunków technicznych droga publiczna o kategorii drogi gminnej i klasy technicznej lokalna ma minimalną szerokość w liniach rozgraniczających 10 m. Gminna dojazdowa - 6. Nie ma, że niezainteresowana - pisać, pisać, pisać, aż się znudzi wójtowi odpisywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanys 14.10.2005 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 dzięki sprawdze to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts