Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za kubik betonu

_Beti_

Recommended Posts

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Beton B20 na fakture czyli z vatem po negocjacji ceny z dowozem bralismy z Pazio-beton z Woli Duckiej tel 789-99-28 - bardzo miła obsługa,pełna kultura, bez problemowo jesli chodzi o ilośc i termin

B-20 bez faktury z firmy Sajbet z Majdanu k. Zakretu tel 789-02-08, w zasadzie tez bezproblemowo, choc sami kierowcy raczej nieuprzejmi zwłaszcza od samochodu z pompą - czuje sie gorszą obsługę, gdyby nie to,ze tego betonu wyszlo wiecej nizby to z projektu wynikało a koszt 22% vatu rośnie wzięłabym wszystko w Pazio-beton.

Nie wiem gdzie mieszkasz, ale ceny tez zależą od odległości, więc moze sie okazać,ze dla Ciebie juz nie będą tak atrakcyjne. Choc osobiście mozna sie troche potargować :)

a co do postu jackaj - to przykro mi,ze nazywasz mnie złodziejem, :( ja niczego nie ukradłam, a to,ze firmy sprzedaja bez faktury to nie jest moja wina, robia to nawet największe hurtownie budowlane, działające jak najbardziej legalnie.

witam:)

a co do postu jackaj - to przykro mi,ze nazywasz mnie złodziejem, :( ja niczego nie ukradłam, a to,ze firmy sprzedaja bez faktury to nie jest moja wina, robia to nawet największe hurtownie budowlane, działające jak najbardziej legalnie.

Ten kto kupuje u złodzieja to nie złodziej przecież. To paser.

Co to znaczy bez faktury??

Czyli u złodziei. Tak?? A jak się nazywa ten co kupuje u złodzieja?

Tn ce kupuje od złodzieja to paser. Nie trzeba tego forum żeby znać takie określenia.

Spieszę wyjaśnić szanownemu Panu że bez faktury to znaczy bez 22% vatu. jak chcesz to płać zamiast 150zł 183 zł to proszę bardzo.

Ja z takich możliwości korzystam.

a jak nazywa sie ten co tak głupio pier...jak Ty ?

witam jaśnie oświeconego Pana,

a jak nazywa sie ten co tak głupio pier...jak Ty ?

Jeżeli nie rozumiesz słów złodziej, paser jeżeli nie rozumiesz czym jest kradzież to ubolewam z tego powodu.

Wszyscy którzy akceptują zakupy bez rachunku czytaj płacą za towar poza ewidencją czyli kradziony okradają pośrednio mnie i Ciebie. Ty pozwalasz na to a ja nie. Ot, drobna różnica między nami.

Czy tego mechanizmu nie rozumiesz?

Na ten temat mam swoje zdanie i chyba bardziej zgodne z prawem niż innych piszących o zakupach bez rachunków. Może ci się ono nie podobać ale to moje zbójeckie prawo.

Dla mnie:

- 2+2=4

- białe jest białym

- złodziej to złodziej.

Jacek z całym szacunkiem przestan pier..farmazony

:wink:

złodziej to jest gosc ktory Ci auto zmontuje a paser to gosc ktory je upłynni na giełdzie ...a koles ktory kupił cos taniej nie płacac daniny

22% na tych posranych nieudacznikow rządowych to z całą pewnoscia nie zasługuje na miano PASERA !!! ...bynajmniej nie w naszym kraju :wink: i

nie w moich oczach

Jacek z całym szacunkiem przestan pier..farmazony

:wink:

złodziej to jest gosc ktory Ci auto zmontuje a paser to gosc ktory je upłynni na giełdzie ...a koles ktory kupił cos taniej nie płacac daniny

22% na tych posranych nieudacznikow rządowych to z całą pewnoscia nie zasługuje na miano PASERA !!! ...bynajmniej nie w naszym kraju :wink: i

nie w moich oczach

i pewnie dlatego wszyscy więźniowie uważają, że siedzą za niewinność :)))

ale jak słusznie to zauważyłeś w "tym kraju" oszust uważa siebie za zaradnego i jeszcze się tym chwali

Kuba Wilkoński

Szanowni koledzy Jacek i Jakub,

1. Padło pytanie o ceny nie o Wasze zdanie na temat: co jest złodziejstwem a co nie przy zakupie usług i materiałów budowlanych więc do rzeczy synkowie do rzeczy...

2. Czy zawsze kupując np. chleb, mleko lub, o właśnie... warzywa na targu bierzecie dokument zakupu. Bo jesli nie to przypadkiem ziemniaczki lub rzodkiewka czy też pyszne jabłuszka mogą być... No i tutaj zbuduyjmy sobie ciąg złodziejsko paserski :lol: . Mam nadzieję że tak bo jesteście jacyś tacy... z kosmosu wzięci albo z Urzedu Skarbowego :lol:

Nota bene, nie popieram szarej strefy, ale nie szukajcie złodziei wśród inwestorów którzy niejednokrotnie przy zakupach i budowaniu są obciążani dwa razy obwiązkiem podatkowym

witam :)

Skoro zostałem wywołany do tablicy to odpowiadam.

Pytanie zakładającego wątek było jednoznaczne. natomiast później pojawiły się odpowiedzi bez faktury Dla każdego termin ten jest jednoznaczny. Jezeli odpowiedzi późniejsze byłyby w stylu netto ..........

brutto ........ to nie zabierałbym głosu. Stwierdzenie bez faktury jest jednoznaczne i widaomo jakie ma za soba konsekwencje.

Dla mnie nie ma pojecia bez faktury i tyle.