_Beti_ 13.10.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 ile płaciliście za kubik betonu proszę napisać także województwo i czy ceny są z Vatem czy też nie. Myśle, że wielu przyda się ta informacjaPodkarpacie (okolice Rzeszowa) 1600 bez vatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lena67 13.10.2005 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Może podaj o jaki beton ci chodzi B10,B15, B20, a twoja cena to jakas strasznie wielka chyba o jedno zero za dużo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 14.10.2005 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 włoszcowawoj. świętokrzyskie, cena nettoB-15 - 155 złB-20 - 170 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 14.10.2005 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 lena masz racje 160 zł za kubik B15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszzzz 15.10.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Kraków, bez faktury145 - b15150 - b20Ceny przy zamówieniu 35 m3, przy betonowaniu na dwa razy (jeden dzień-11m3,drugi dzień 24m3).Cena zawiera pracę pompy. bez pompy -15zł na kubiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 15.10.2005 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Warszawa B-20 158zł +Vat i faktura, 160zł bez faktury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter1000 15.10.2005 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Warszawa B-20 158zł +Vat i faktura, 160zł bez faktury Można jakis namiar? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 15.10.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 witam:)Co to znaczy bez faktury??Czyli u złodziei. Tak?? A jak się nazywa ten co kupuje u złodzieja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 15.10.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Beton B20 na fakture czyli z vatem po negocjacji ceny z dowozem bralismy z Pazio-beton z Woli Duckiej tel 789-99-28 - bardzo miła obsługa,pełna kultura, bez problemowo jesli chodzi o ilośc i termin B-20 bez faktury z firmy Sajbet z Majdanu k. Zakretu tel 789-02-08, w zasadzie tez bezproblemowo, choc sami kierowcy raczej nieuprzejmi zwłaszcza od samochodu z pompą - czuje sie gorszą obsługę, gdyby nie to,ze tego betonu wyszlo wiecej nizby to z projektu wynikało a koszt 22% vatu rośnie wzięłabym wszystko w Pazio-beton. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale ceny tez zależą od odległości, więc moze sie okazać,ze dla Ciebie juz nie będą tak atrakcyjne. Choc osobiście mozna sie troche potargować a co do postu jackaj - to przykro mi,ze nazywasz mnie złodziejem, ja niczego nie ukradłam, a to,ze firmy sprzedaja bez faktury to nie jest moja wina, robia to nawet największe hurtownie budowlane, działające jak najbardziej legalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 15.10.2005 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 witam:) a co do postu jackaj - to przykro mi,ze nazywasz mnie złodziejem, ja niczego nie ukradłam, a to,ze firmy sprzedaja bez faktury to nie jest moja wina, robia to nawet największe hurtownie budowlane, działające jak najbardziej legalnie. Ten kto kupuje u złodzieja to nie złodziej przecież. To paser. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszzzz 15.10.2005 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 witam:) Co to znaczy bez faktury?? Czyli u złodziei. Tak?? A jak się nazywa ten co kupuje u złodzieja? Tn ce kupuje od złodzieja to paser. Nie trzeba tego forum żeby znać takie określenia. Spieszę wyjaśnić szanownemu Panu że bez faktury to znaczy bez 22% vatu. jak chcesz to płać zamiast 150zł 183 zł to proszę bardzo. Ja z takich możliwości korzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 16.10.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 b15 170 netto/ b20 187netto w cene wliczona pompa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 17.10.2005 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 dziś płaciłam za beton i utargowałam na 155zł za kubik a nie 160zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 18.10.2005 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 witam:) a co do postu jackaj - to przykro mi,ze nazywasz mnie złodziejem, ja niczego nie ukradłam, a to,ze firmy sprzedaja bez faktury to nie jest moja wina, robia to nawet największe hurtownie budowlane, działające jak najbardziej legalnie. Ten kto kupuje u złodzieja to nie złodziej przecież. To paser. a jak nazywa sie ten co tak głupio pier...jak Ty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 18.10.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 witam jaśnie oświeconego Pana, witam:) a co do postu jackaj - to przykro mi,ze nazywasz mnie złodziejem, ja niczego nie ukradłam, a to,ze firmy sprzedaja bez faktury to nie jest moja wina, robia to nawet największe hurtownie budowlane, działające jak najbardziej legalnie. Ten kto kupuje u złodzieja to nie złodziej przecież. To paser. a jak nazywa sie ten co tak głupio pier...jak Ty ? Jeżeli nie rozumiesz słów złodziej, paser jeżeli nie rozumiesz czym jest kradzież to ubolewam z tego powodu. Wszyscy którzy akceptują zakupy bez rachunku czytaj płacą za towar poza ewidencją czyli kradziony okradają pośrednio mnie i Ciebie. Ty pozwalasz na to a ja nie. Ot, drobna różnica między nami. Czy tego mechanizmu nie rozumiesz? Na ten temat mam swoje zdanie i chyba bardziej zgodne z prawem niż innych piszących o zakupach bez rachunków. Może ci się ono nie podobać ale to moje zbójeckie prawo. Dla mnie: - 2+2=4 - białe jest białym - złodziej to złodziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 18.10.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Jacek z całym szacunkiem przestan pier..farmazony złodziej to jest gosc ktory Ci auto zmontuje a paser to gosc ktory je upłynni na giełdzie ...a koles ktory kupił cos taniej nie płacac daniny 22% na tych posranych nieudacznikow rządowych to z całą pewnoscia nie zasługuje na miano PASERA !!! ...bynajmniej nie w naszym kraju i nie w moich oczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub Wilkoński 20.10.2005 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Jacek z całym szacunkiem przestan pier..farmazony złodziej to jest gosc ktory Ci auto zmontuje a paser to gosc ktory je upłynni na giełdzie ...a koles ktory kupił cos taniej nie płacac daniny 22% na tych posranych nieudacznikow rządowych to z całą pewnoscia nie zasługuje na miano PASERA !!! ...bynajmniej nie w naszym kraju i nie w moich oczach i pewnie dlatego wszyscy więźniowie uważają, że siedzą za niewinność )) ale jak słusznie to zauważyłeś w "tym kraju" oszust uważa siebie za zaradnego i jeszcze się tym chwali Kuba Wilkoński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolw 22.10.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Szanowni koledzy Jacek i Jakub, 1. Padło pytanie o ceny nie o Wasze zdanie na temat: co jest złodziejstwem a co nie przy zakupie usług i materiałów budowlanych więc do rzeczy synkowie do rzeczy... 2. Czy zawsze kupując np. chleb, mleko lub, o właśnie... warzywa na targu bierzecie dokument zakupu. Bo jesli nie to przypadkiem ziemniaczki lub rzodkiewka czy też pyszne jabłuszka mogą być... No i tutaj zbuduyjmy sobie ciąg złodziejsko paserski . Mam nadzieję że tak bo jesteście jacyś tacy... z kosmosu wzięci albo z Urzedu Skarbowego Nota bene, nie popieram szarej strefy, ale nie szukajcie złodziei wśród inwestorów którzy niejednokrotnie przy zakupach i budowaniu są obciążani dwa razy obwiązkiem podatkowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 22.10.2005 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 witam Skoro zostałem wywołany do tablicy to odpowiadam. Pytanie zakładającego wątek było jednoznaczne. natomiast później pojawiły się odpowiedzi bez faktury Dla każdego termin ten jest jednoznaczny. Jezeli odpowiedzi późniejsze byłyby w stylu netto .......... brutto ........ to nie zabierałbym głosu. Stwierdzenie bez faktury jest jednoznaczne i widaomo jakie ma za soba konsekwencje. Dla mnie nie ma pojecia bez faktury i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 22.10.2005 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 a czy cena netto nie równa sie czasem cenie bez faktury? Jest to to samo nazwane inaczej, kwestia interpretacji. Raczej zwykły smiertelnik nie prowadzący działalności gospodarczej zawsze płaci cene brutto a nie netto, wiec po co ta hipokryzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts