rrmi 22.10.2005 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 jesteście jacyś tacy... z kosmosu wzięci albo z Urzedu Skarbowego tez mi sie tak skojarzylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolw 23.10.2005 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Z fakturą czy bez - wybór pozostawmy budującym, a to czy haracze do US są odprowadzane niechaj spawdzają urzędnicy z Kontroli Skarbowej. Jest mi znane wiele przypadków kiedy Mały Przedsiębiorca nie wystwia faktury a dochód ujawnia w ewidencji działalności gospodarczej. Ale to też sa wyjątki. Więc apel - proszę nie czepajmy się tego w jaki sposób ktoś z piszących tutaj chce wydać SWOJE WŁASNE PIENIĄDZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 23.10.2005 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 zolw zgadzam się z tobą, zdecydowałam się na ten wątek ponieważ chciałam aby tzw. osoby zielone w budownictwie, dowiedziały się czy też nie przepłacą za kubik betonu w swojej miejscowości, a tu taka afera wyszła z tymi fakturami dajcie spokój każdy robi co chce z swoją kaską, nie rozumiem więc po co te kłótnie przecież nikomu na ambicje nikt nie wejdzie, myślicie że po tym wątku ktoś pomyśli od dziś kupuję wszystko na faktury bo tak jest dobrze i prawidłowo WĄTPIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyzak1719499897 23.10.2005 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Moje 3 grosze:- gdyby każdy w tym kraju był czysty i uczciwy - a politycy na 1 miejscu, to ja również byłbym taki - teraz czuję się jak frajer - praktycznie wśród moich znajomych tylko ja płacę wszystkie podatki itd. bo nie mam innego wyjścia - reszta kombinuje jak może;- gdybym miał świadomość, że pieniądze publiczne są dysponowane jak trzeba, to też bym nie był zły - tymczasem z podatków i parapodatków z paliwa tylko 20% idzie na drogi (a ostatnio 10%, bo cały miliard poszedł na dofinansowanie PKP); codziennie przechodzę obok ZUSu i widzę, jak przychodzą (a raczej przyjeżdżąją) "renciści", którzy tuż przed samym budynkiem zaczynają chodzić o kulach itp. - skala oszustw jest gigantyczna - dlaczego to ja mam to finansować?- dlatego NIE MAM ABSOLUTNIE ŻADNYCH WYRZUTÓW, kiedy mogę choć raz zrobić coś antypaństwowego i nie czuć się frajerem - bo do tej pory ciągle tylko płącę i płącę i gdzie tylko mogę - gdy ktoś proponuje 'bez faktury' to nawet się nie zastanawiam- to nie jest żadne złodziejstwo, paserstwo itp. - ukraść to znaczy, że ktoś coś miał i nagle utracił bez swojej wiedzy na rzecz innej osoby - tymczasem wiedza jest po obu stronach i płaci się za towar omijając jedynie aparat skarbowy - rozdmuchany organ, który nie widzi milionowych machlojek polityków a aresztuje nauczycielkę, która pomyliła się na 5 zł - zresztą - jak już pisałem - rozdysponowanie środków jest bzdurne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub Wilkoński 24.10.2005 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Szanowni koledzy Jacek i Jakub, 1. Padło pytanie o ceny nie o Wasze zdanie na temat: co jest złodziejstwem a co nie przy zakupie usług i materiałów budowlanych więc do rzeczy synkowie do rzeczy... 2. Czy zawsze kupując np. chleb, mleko lub, o właśnie... warzywa na targu bierzecie dokument zakupu. Bo jesli nie to przypadkiem ziemniaczki lub rzodkiewka czy też pyszne jabłuszka mogą być... No i tutaj zbuduyjmy sobie ciąg złodziejsko paserski . Mam nadzieję że tak bo jesteście jacyś tacy... z kosmosu wzięci albo z Urzedu Skarbowego Nota bene, nie popieram szarej strefy, ale nie szukajcie złodziei wśród inwestorów którzy niejednokrotnie przy zakupach i budowaniu są obciążani dwa razy obwiązkiem podatkowym no to skoro tu tak rodzinnie "ojczulku" ale sądzę że powiązań rodzinnych między sobą tu nie znajdziemy złodziei wśród "inwestorów" nie szukam oni się sami ogłaszają jak kogoś drażni określenie złodziej lub paser to jego problem niech nie kradnie ani nie kupuje kradzionego tłumaczenia że wszyscy kradną to ja też są śmieszne na tym forum już spotkałem się z "inwestorem", który chwalił się jak to okazyjnie kupił beton od przejeżdżającej betoniarki ale że ten beton komuś wcześniej ukradli to już się nie zająknął dlatego można budować z kradzionego i niezgodnie z normami ale to sobie proszę założyć zakładkę "Porady pasera". a może wkrótce w wycenach jako równoważne będzie pozycja zabrane z innej budowy i to tyle na ten temat Jakub Wilkoński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 24.10.2005 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Panie Jakubie jest Pan albo politykiem albo bardzo prawym człowiekiem jednak te dwie rzeczy się nawzajem wykluczają ale PROSZĘ aby Pan nie doradzał nam jak mamy żyć i wydawać pieniądze może Pana stać na poczwórny Vat ale mnie nie. To jest forum budowlane więc proszę Pana na przyszłość aby Pan doradzał w temacie nie interesują nas Pana opinie polityczne czy też moralne. Dziękuję za uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyzak1719499897 24.10.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Człowieku - nikt się nie obraża ani nie wczuwa w rolę winnego - chcemy tylko wyjaśnić, że co innego 'ukraść' a co innego 'bez faktury'. Kiedy robiłem odwierty facio zaproponował mi 900 zł, a ja na to: "plus VAT oczywiście"? A gość: "a co - chce Pan z fakturę czy bez?". To chyba jasne, że wolę mieć 198 zł w kieszeni i wybrałem bez. Gdzie tu kradzież? - czy wykonawca ukradł komuś dziury w ziemi? czy ukradł komuś opis geologiczny? Czy widać już różnicę? - jeśli nie, to dalej nie mamy co dyskutować, bo każdy argument nie trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 24.10.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 witam Miałem już nie zabierać głosu ale trudno powstrzymać się jak czyta sie takie wypowiedzi. Jakże łatwo przyzwala się na działani sprzeczne z prawem cywilnym, z prawem kościelnym. Totalnym nieporozumieniem jest szukanie usprawiedliwienia dla swoich złych zachowań. Wierzyłem, że budowlańcy to mądrzy ludzie i wiedzą, że kij ma dwa końce. Zakupy poza księgowaniem to mniejsze wpływy do kasy państwa a co za tym idzie dla zrównoważenia budżetu należy utrzymać obecne podatki (zabrać budującemu jego zarobione pieniądze) albo je podnieść bo rośnie dziura budżetowa. Skończcie wreszcie z hipokryzją i miejcie cywilną odwagę nazwać rzeczy po imieniu. Ps. Dziwi mnie, że właściciel forum nie zajmuje stanowiska w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub Wilkoński 24.10.2005 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Panie Jakubie jest Pan albo politykiem albo bardzo prawym człowiekiem jednak te dwie rzeczy się nawzajem wykluczają ale PROSZĘ aby Pan nie doradzał nam jak mamy żyć i wydawać pieniądze może Pana stać na poczwórny Vat ale mnie nie. To jest forum budowlane więc proszę Pana na przyszłość aby Pan doradzał w temacie nie interesują nas Pana opinie polityczne czy też moralne. Dziękuję za uwagę nie jestem politykiem a staram się być uczciwym w jednym się z Panią zgadzam jest to forum budowlane a nie złodziejsko paserskie jeśli się Pani wypowiada per "nas nie insteresuje" tzn kogo paserów !!!! pewnie, że was to nieinteresuje i oburza - bo na złodzieju czapka gore Jakub Wilkoński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 24.10.2005 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Pan ma swoją racje a ja swoją niestety napewno się nie dogadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyzak1719499897 24.10.2005 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 jacekj - czy sprzedając kolegom np. stary magnetowid płacisz od tego podatki? czy za każdym razem - nawet kupując 1 kg ziemniaków na rynku bierzesz rachunek, żeby być pewnym, że sprzedawca odprowadza podatki? - to tylko przykłady, bo nie wierzę w to, że tak robisz - hipokryzją jest mówienie o braku bilansowania budżetu przez ludzi, którzy rozdmuchanym socjalem sami tą dziurę tworzągdyby nasze pieniążki były rozdysponowane z rozsądkiem - to ok, ale najczęściej trafiają nie tam gdzie trzeba - vide mój przykład z parapodatkami drogowymi, które bynajmniej nie trafiają na drogi od wieków budownictwo było motorem gospodarki - czy zwiększenie vatu z 7 do 22 % zwiększy ilość budowanych domów? lepiej kupić coś taniej niż nie kupić wcale - za zaoszczędzone pieniądze można dać pracę innych ludziom (tynkarzom, malarzom itd.) - niż wrzucić je do ogólnego wora; od wieków wiadomo, że człowiek z ciut większą wypłatą niż przeciętna (jak wiadomo - biedacy domów nie budują, chociaż bynajmniej nie uważam się za zamożnego) sam najlepiej dysponuje swoim kapitałem - po co zmuszać mnie do wrzucania do ogólnego wora np. na służbę zdrowia, skoro ta służba nie jest w stanie niczego mi zapewnić? czy po to, żeby jakiś lokalny prezez NFZ miał pensję 20 tyś. zł? - od tego jakość usług medycznych się nie polepszy przykładów można by mnożyć - tylko po co?? nazywajcie takie działanie jak chcecie, ale nie chcę się już czuć jak frajer, który składa się na tych wszystkich leni i nieudaczników... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krupiarz 24.10.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 To ja może wrócę na chwilę dla odmiany do meritum: 170 zł/m3 netto za B20. Dodatkowo pompa do zapłaty 420 zł. Kupiłem łącznie 18m3, z czego 5m3 kupiłem z VAT-em. No i mam dylemat bo w świetle powyższej dyskusji nie wiem czy jestem złodziejem, paserem, czy uczciwym obywatelem ...??? Tak czy inaczej specjalnie mi to nie przeszkadza, bo już w tym roku zapłaciłem parę tysięcy podatków, kolejne kilka ubezpieczeń i składek ZUS.... , a jak zachoruję ja lub ktośz mojej rodziny, lub potrzebna jest pomoc specjalistów, to i tak najczęściej zmuszeni jesteśmy korzystac z przychodni prywatnych (z przyczyn wiadomych), choć w tym wspaniałym państwie teoretycznie powinniśmy mieć zagwarantowane leczenie bezpłatne . Osobiście podchodzę do tego jeszcze w inny sposób: jeżeli miałbym na wszystkie materiały i usługi brać faktury, nie zdecydowałbym się w ogóle na budowę domu, bo by mnie nie było na to stać. Wtedy ten który przywiózł mi np. te 13 m3 betonu bez faktury nie przywiózł by mi go w ogóle, nie zarobiłby nic, jak również nie zarobiliby ci, którzy brali udział w całym łańcuszku przygotowania betonu i jego transportu (czyt. nie mieliby pracy). Podobnie z innymi materiałami i usługami. Nie podlega dyskusji, że lepszym systemem jest taki, w którym wszyscy mają kupę kasy i płacą podatki stanowione przez państwo i wszystko działa cacy. Jednak jeżeli miałoby w ogóle nie działać, to osobiście jestem za tym by trochę czasami kulało, ale posówało się do przodu, z nadzieją, że kiedyś będzie lepiej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 25.10.2005 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 W Poznaniu B 20 180-190 zl netto + pompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolw 25.10.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Tak, tak bądźmy formalistami w demokratycznym państwie. Proponuję jeszcze żeby Panowie Jacek i Jakub zaproponowali rodzaj kary za zakup nieudokumentowany dla złodziei co to chawiry budują pod miastem. Proponuję wieszanie na haku za "poślednie żebro". I jeszcze jedno - niech każdy zajmie się tym co robi najlepiej - nie zaś (jak na Polaka przystało) po mszy w niedzielę nazwie kogoś złodziejem lub paserem, i w dodatku próbuje znaleźć logiczny sposób tłumaczenia swojego zachowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub Wilkoński 25.10.2005 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Tak, tak bądźmy formalistami w demokratycznym państwie. Proponuję jeszcze żeby Panowie Jacek i Jakub zaproponowali rodzaj kary za zakup nieudokumentowany dla złodziei co to chawiry budują pod miastem. Proponuję wieszanie na haku za "poślednie żebro". I jeszcze jedno - niech każdy zajmie się tym co robi najlepiej - nie zaś (jak na Polaka przystało) po mszy w niedzielę nazwie kogoś złodziejem lub paserem, i w dodatku próbuje znaleźć logiczny sposób tłumaczenia swojego zachowania. widze kolego, że ty masz jednak problem ze zrozumieniem prostych reguł życia w społeczeństwie od karania są sądy i to według ustalonych przepisów ale dla faceta co idzie zabrać innemu bo uwarza że mu sie należy idea samosądu jest bliska Jakub Wilkoński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 25.10.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Jakub i Jacek jesli lubisz wyrzucac w błoto swoje zarobione pieniadze , to tego Ci nikt nie zabroni ( sprawozdanie masz codziennie w dzienniku na co są spozytkowane Wasze pieniądze - dział afery ). Mozecie dawac i 1mln. złotych jesli to Was czyni prawymi Polakami -dawajcie ile wleze -oni tez dają -marne pensje i bezrobocie ps. tylko nie zapominajcie ze w naszym kraju jest duzo biednych dzieci -dajcie im ! za beton płaciłem 175zł z Vatem i fakturą ....bo inaczej sie nie dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 26.10.2005 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 169 netto Konin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betoniarnia Katowice 07.04.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Witam! Oferujemy Państwu Tani beton w Katowicach,Tychach i okolicy cena: B15 -160 zl B-20 170zł B-25 180 cena netto zawiera pompe 19mb. Do ceny nalezy doliczyć transport w zależności od odległości.. wiecej info pod numerem telefonu 730-162-096 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wolski 28.02.2015 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 (edytowane) Temat stary jak świat więc odświeżam Dzwoniłem to jednej betoniarni zapytac sie o koszt 13m3 betonu B15 na ławy fundamentowe i wycenili mi na 243zł brutto za kubik. W cenie już koszt transportu (około 35km) i pompa. Czy to dobra cena? Czy dzwonic to innych w pobliżu i pytac? Ta betoniarnia z polecenie i osoby te mówili ze najtaniej w mojej okolicy. Edytowane 28 Lutego 2015 przez Wolski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bizslawek 28.02.2015 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 U mnie B-20 170 z pompą 10 km od betoniarni, takze albo nie są tani albo dowalili ci za transport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts