adi_ 16.02.2010 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 ewentualnie na grila od przybytku glowa nie boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 04.05.2010 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 szkoda ze blacha na dachu, jestem zwolennikiem ceramiki o gustach i kosztach się nie dyskutuje. sie czepne troszke co to za kolo po lewej z granitu cos ma tam byc? i ten stul nie mozna by bylo zostawic pod spodem otwartej przestrzeni chyba ze masz tam barek to oki rozumie a pozatym fajna sprawa i dobra robota Koło po lewej to plac ogniskowy. Stół jest pełny, bo to tymczasowo zaimportowany, okazyjnie kupiony stół konferencyjny. Ma ogromną zaletę: mieści luźno 10 osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pt31 28.08.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 o gustach i kosztach się nie dyskutuje. Koło po lewej to plac ogniskowy. Stół jest pełny, bo to tymczasowo zaimportowany, okazyjnie kupiony stół konferencyjny. Ma ogromną zaletę: mieści luźno 10 osób. Się podepnę, altanę zbudowałem parę lat temu, ma obrys kwadratu o wymiarach 3m x 3 m - cała z drewna włącznie z dachem. Chciałbym włożyć do niej betonowego grilla kupionego w markecie budowlanym - czy to jest praktyczne rozwiązanie w sensie zadymienia uczestników grillowania wewnątrz altany - jakie macie doświadczenia, czy grill powinien być jakoś usytuowany w specjalnym miejscu? Zdaję sobie sprawę z wystawieniem komina grilla poza dach altany oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 28.08.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Jeśli grill pośrodku altany, to koniecznie z lekkim stalowym kominem z rur wychodzącym ponad dach, na którego wylocie zamontowałbym wentylator wyciągowy (możliwie z regulacją obrotów). Inaczej - oprócz potraw, także gości będziesz miał dokładnie "uwędzonych" (szczególnie w bezwietrzne pogody ze "stojącym" powietrzem). Ja swojego grilla przystawię do altany w taki sposób, aby go można było obsługiwać od wewnątrz nawet podczas deszczu i też go wyposażę w (tym razem boczny) wentylator. Ale to już z innego powodu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pt31 29.08.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Myślałem żeby go wstawić w róg altany frontem do niej, tam jest najniższe miejsce dachu i największa odległość od biesiadujących gości. Boję się tego dymu choć i tak większość "ucieka" przez komin, altana jest z trzech stron zabudowana do połowy boazerią a górna część ażurowa z powiązanych witek (taki gotowiec z marketu budowlanego). No nic spróbuję, opiszę Wam jak to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts