adi_ 16.02.2010 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 ewentualnie na grila od przybytku glowa nie boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 04.05.2010 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 szkoda ze blacha na dachu, jestem zwolennikiem ceramiki o gustach i kosztach się nie dyskutuje. sie czepne troszke co to za kolo po lewej z granitu cos ma tam byc? i ten stul nie mozna by bylo zostawic pod spodem otwartej przestrzeni chyba ze masz tam barek to oki rozumie a pozatym fajna sprawa i dobra robota Koło po lewej to plac ogniskowy. Stół jest pełny, bo to tymczasowo zaimportowany, okazyjnie kupiony stół konferencyjny. Ma ogromną zaletę: mieści luźno 10 osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pt31 28.08.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 o gustach i kosztach się nie dyskutuje. Koło po lewej to plac ogniskowy. Stół jest pełny, bo to tymczasowo zaimportowany, okazyjnie kupiony stół konferencyjny. Ma ogromną zaletę: mieści luźno 10 osób. Się podepnę, altanę zbudowałem parę lat temu, ma obrys kwadratu o wymiarach 3m x 3 m - cała z drewna włącznie z dachem. Chciałbym włożyć do niej betonowego grilla kupionego w markecie budowlanym - czy to jest praktyczne rozwiązanie w sensie zadymienia uczestników grillowania wewnątrz altany - jakie macie doświadczenia, czy grill powinien być jakoś usytuowany w specjalnym miejscu? Zdaję sobie sprawę z wystawieniem komina grilla poza dach altany oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 28.08.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Jeśli grill pośrodku altany, to koniecznie z lekkim stalowym kominem z rur wychodzącym ponad dach, na którego wylocie zamontowałbym wentylator wyciągowy (możliwie z regulacją obrotów). Inaczej - oprócz potraw, także gości będziesz miał dokładnie "uwędzonych" (szczególnie w bezwietrzne pogody ze "stojącym" powietrzem). Ja swojego grilla przystawię do altany w taki sposób, aby go można było obsługiwać od wewnątrz nawet podczas deszczu i też go wyposażę w (tym razem boczny) wentylator. Ale to już z innego powodu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pt31 29.08.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Myślałem żeby go wstawić w róg altany frontem do niej, tam jest najniższe miejsce dachu i największa odległość od biesiadujących gości. Boję się tego dymu choć i tak większość "ucieka" przez komin, altana jest z trzech stron zabudowana do połowy boazerią a górna część ażurowa z powiązanych witek (taki gotowiec z marketu budowlanego). No nic spróbuję, opiszę Wam jak to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.