pawelurb 14.10.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 kominek , przynajmniej sam wkład , na etapie instalacji grzewczej , czy póżniej, przed czy po wylewkach i tynkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczek 14.10.2005 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Stan surowy zamknięty. Przed tynkami wewnętrznymi i przed sufitami. Nie miałem wyboru, bo dostawca przywiózł na budowę wklad gdy nie było jeszcze drzwi i okien. Mozna spokojne zamontować sam wkład i prowizorycznie podłączyć go do komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 14.10.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Ja wstawiłem komienk gdy w domu był juz prąd, tynki, okna, działający alarm i zainsalowana kotłownia. Tyle, że w moim przypadku to trochę inna sytuacja bo kominek jest z płąszczem wodnym instalacja polega między innymi na "pięciu się" w rurki CO i CWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 14.10.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Stan surowy zamkniety, po wylewkach i płytach K-G ale przed płytkami na podłogę i malowaniem kominek trzeba trochę przepalić bo śmierdzi farbą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.rob 14.10.2005 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 A ja będę wstawiał kominek za kilka tygodni, czyli w rok od zakończenia budowy... Oczywiście doprowadzenie powietrza, komin, wylewka popd planowany kominek wykonana odpowiednio wcześnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 14.10.2005 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 po stanie surzamknietym, a przed podłogami i malowaniem - tak jest chyba najlepiej (oczywiście wtedy już działał alarm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek74 15.10.2005 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 ja będę wstawiał po st surowym zamkniętym + inst eletkr, tynki i co, wcześniej może sie zapaćkać i trzeba uważać aby ekipy budowlane w czasie robót nie paliły czym popadnie i nie smażyły kiełbasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 16.10.2005 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 po stanie surzamknietym, a przed podłogami i malowaniem - tak jest chyba najlepiej (oczywiście wtedy już działał alarm). Ten sam etap, ale alarmu nie musiało być - wkład ważył 290 kg i sześciu chłopa miało biedę go wnieść, bo nie było jak dobrze chwycić i podnieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts