manykes 14.10.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Jak w temacie , ile muszę zapłacić za przygotowanie terenu pod trawnik, czyli pozbycie się chwastów, wyrównanie terenu itp.dodam że ten kawałek działki pod trawnik ma ok. 2000m2pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 16.10.2005 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 nikt nie ponosił takich kosztów....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśka 21.10.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 również jestem zainteresowana ceną tej uslugi, dlatego podnoszę temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 25.10.2005 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 co jest , macie pustynię wokół domu........?proszę o wasze doświadczenia...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 25.10.2005 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 U nas podobna powierzchnia, ale jeszcze nie przygotowana. Na razie był grany Roundup, potem oranie (rolnik wziął 200 zł i przyczepę odpadów drewnianych - może dużo, ale tylko jeden się zgodził), bronowanie i znowu Roundup. Teraz będą nawozili ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 02.11.2005 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 jak dzwoniłem do jakiejś firmy to na oko gosć wycenił sprawę na ca. 5 zł/m2, co mnie rozwaliło zdecydowałem się nie orać i nie bronować mojego chwastowiska... miałem siłę roboczą z Ukrainy za dniówkę w wysokości 60 zł., która to siła przez w sumie 6 tyg. zrobiła ręcznie porządek z ogrodem i pomagała przy ogrodzeniu. No i miałem stróża... nie powiem żeby to było tanie ale drogie chyba też nie. efekty: posprzątanie działki ze śmieci po stanie surowym (oj było tego), zakopanie gruzu obrzeża betonowe pod ogrodzenie z siatki ca.80mb pomoc przy naciąganiu siatki, malowanie sztachet (250 szt), pomoc w montażu sztachet, bramy, furtek itd. wycięcie chwastów (nożycami bo kosy nie miałem), spalenie gałęzi i suchych szczątek roślinnych z oczyszczania rozplantowanie humusu po działce + 2 wywrotek dowiezionej ziemi, wsadzenie kilkunastu iglaków. inne duperelki wymagające kiwnięcia palcem... przez inwestora celem wskazania co ma być zrobione Polecam zmotywowanych ludzi ze wschodu ale trzeba im zapewnić robotę na dłużej, żeby im się opłacało przyjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.11.2005 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Katerhasser czy moglys podzielic sie namiarami na te sile robocza???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 02.11.2005 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 siła robocza ma wizę do dwudziestego listopada, jutro zwalniam go od siebie bo juz mnie nie stać.daj na priv co masz do zrobienia i na jak długo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts