Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ptasia grypa.

EDZIA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wiem ze to calkiem powazny watek ale nie moglam sie powstrzymac

:wink:

"Dzwonię w związku z rozporządzeniem Ministra Rolnictwa. Czy moja

żona,będąc kurą domową, może wychodzić z domu?

- Może, tylko nie wolno jej utrzymywać stosunków z przelotnym ptactwem"

dobre.

A co na to Twoja żona?

ewak39

Z calym szacunkiem, ale to wcale nie jest tak pieknie.

BBC podaje, ze wstepne testy wydaja sie byc obiecujace.

Jednak najwiekszy problem to to, ze wirus moze sie zmutowac i dopiero wtedy zagrozic naprawde ludziom.

A na to ta szczepionka moze sie okazac nieprzydatna...

zagrożenie nie minie do końca, bo kazdy wirus się w końcu zmutuje, ale psychoza powinna minąć..

Koncerny medyczne mają pełne moce :wink: Nasz bioton znowu poszedł w górę - codziennie kika procent, a kto miał oczy otwarte, zaciera ręce..kasa, kasa...jak zwykle

Prawda?... Nie moge sie oprzec wrazeniu, ze Matka Natura bierze sobie w ten sposob na nas odwet... za te potworne warunki, w jakich te ptaki i zwierzeta sa hodowane... za okrucienstwo, bezmysnosc i pogon za zyskiem czlowieka...

Ja niestety jestem miesozerna, ale... staram sie w miare moich mozliwosci zyc etycznie. Mieso i jajka, mleko itp. kupuje tylko ekologiczne - wierze, ze w Anglii nie falszuja danych, jest to scisle kontrolowane, wiec raczej mozna ufac stemplom i nalepkom. Jest to koszmarnie drogie (ekologiczny kurczak kosztuje ok. 8-10 funtow za sztuke, czyli ok. 50-55 zlotych), ale wole poswiecic inne przyjemnosci a dawac dzieciom zdrowsze jedzenie... plus wiem, ze zwierzeta byly traktowane lepiej... mialy dostep do swiezego powietrza, normalnej paszy, wiekszej przestrzeni zyciowej...

Czlowiek to jednak podla rasa... ciekawe, co przyjdzie po nas. :p

ewak39

mimilapin napisał:

Nasz bioton znowu poszedł w górę - codziennie kika procent, a kto miał oczy otwarte, zaciera ręce..kasa, kasa...jak zwykle

Sluchaj, przepraszam cie, ale to troche niesmaczne. I to drugi raz juz, za pierwszym zmilczalam.

własnie dlatego wkleiłam Ci odnośniki do stron internetowych - jest tam kilka wypowiedzi fachowców na temat rozdmuchiwania problemu przez koncerny farmaceutyczne, dla ich oczywistych celów finansowych

I to jest właśnie smutne ewak39

Problem można łatwo rozdmuchać , jeśli stoją za tym interesy bogatych.

Dlatego nie dajmy się zwariować i nie poddawajmy psychozie.

ja się nie szczepię, na mnie nie zarobią..a czosnek jest zdrowszy, bez ubocznych skutków i za grosze

Xena

A ja dodam, że włosy mi dęba stają jak pomyślę jaki los zgotowalismy ptakom
.

to jest straszne, nie tylko ptakom, wszelkim zwierzakom hodowanym systemowo :( dlatego sam zapach mięsa mnie cofa

:-? ale dzieciom gotuję, lubią bardzo, choć staram sie jak najwiecej ryb im podawać, ze 3 razy w tygodniu nawet. Oceaniczne.

Prawda?... Nie moge sie oprzec wrazeniu, ze Matka Natura bierze sobie w ten sposob na nas odwet... za te potworne warunki, w jakich te ptaki i zwierzeta sa hodowane... za okrucienstwo, bezmysnosc i pogon za zyskiem czlowieka...

Ja niestety jestem miesozerna, ale... staram sie w miare moich mozliwosci zyc etycznie. Mieso i jajka, mleko itp. kupuje tylko ekologiczne - wierze, ze w Anglii nie falszuja danych, jest to scisle kontrolowane, wiec raczej mozna ufac stemplom i nalepkom. Jest to koszmarnie drogie (ekologiczny kurczak kosztuje ok. 8-10 funtow za sztuke, czyli ok. 50-55 zlotych), ale wole poswiecic inne przyjemnosci a dawac dzieciom zdrowsze jedzenie... plus wiem, ze zwierzeta byly traktowane lepiej... mialy dostep do swiezego powietrza, normalnej paszy, wiekszej przestrzeni zyciowej...

Czlowiek to jednak podla rasa... ciekawe, co przyjdzie po nas. :p

Ja sie musze przyznac , ze tez miesozerny jestem .

Pomimo sytuacji , kurczaka wczoraj jadlem .

Jak na razie , nie poddaje sie panice .

Jestem oczywiscie przeciwnikiem przemyslowych metod chowu drobiu , czy tez innych zwierzat .Dobrze sie stalo , ze moda na ekologicze metody , powraca .

• 3 months później...
Populacja ludzka jest jednym wielkim wynaturzeniem na naszym globie i wcześniej czy później natura sobie to wyrówna.... Makabryczne, ale warto mieć tego świadomość. Kto się przejmuje jak w mrowisku z jakiegoś powodu ginie 100 mrówek ze 100 000? Człowiek ma bardzo wysokie mniemanie o sobie - moim zdaniem nieco za wysokie :( . Że to cyniczne? Prawda zawsze jest cyniczna. Dlatego tak bardzo pomagają w życiu kłamstewka... :oops:

Owszem, była sobie taka pandemia, pogoniła do piachu 5 milionów ludzi, ale to dawno było, daawno, kiedy jeszcze ludzie ani lodówek ani ciepłej wody w kranie nie mieli .

Specyfika wirusa polega na mutacji i wystarczy jedna nóżka bardziej by całe szczepienie poszło ( tu senior Siarra)

A poza tym, ofiar śmiertelnych ptasiej zarazy jest bodaj ok. 60 osób.

Na świecie !

Toć to mniej , niż u nas ludzi zabitych przez pijanych kierowców w tydzień.

Osobiście dla mnie szczepionka jest jak placebo.

Fruwa tego tyle, że pierwej 6 w totka trafię - jak zgodność wirusa grypy ze szczepionką będzie.

Do profilaktyki dokładam szczypiorek i szeksz. 8) :D

a na zwykla grype kilka tysiecy ludzi na swiecie - ot porownanie :lol: tylko dlaczego wiec trabia o ptasiej skoro na zwykla zmarlo duzo duzo wiecej? :roll: lubia panike :lol:

Owszem, była sobie taka pandemia, pogoniła do piachu 5 milionów ludzi, ale to dawno było, daawno, kiedy jeszcze ludzie ani lodówek ani ciepłej wody w kranie nie mieli .

Specyfika wirusa polega na mutacji i wystarczy jedna nóżka bardziej by całe szczepienie poszło ( tu senior Siarra)

A poza tym, ofiar śmiertelnych ptasiej zarazy jest bodaj ok. 60 osób.

Na świecie !

Toć to mniej , niż u nas ludzi zabitych przez pijanych kierowców w tydzień.

Osobiście dla mnie szczepionka jest jak placebo.

Fruwa tego tyle, że pierwej 6 w totka trafię - jak zgodność wirusa grypy ze szczepionką będzie.

Do profilaktyki dokładam szczypiorek i szeksz. 8) :D

a na zwykla grype kilka tysiecy ludzi na swiecie - ot porownanie :lol: tylko dlaczego wiec trabia o ptasiej skoro na zwykla zmarlo duzo duzo wiecej? :roll: lubia panike :lol:

Po pierwsze telewizja, prasa mają świetny temat. Można zrobić świetny spektakl z narastającym poczuciem zagrożenia u ludzi.

Po drugie wystraszeni ludzie kupią każdą rzecz, którą się im wciśnie aby czuć się trochę bezpiecznie.

• 1 month później...
:D Siouxiee, a daleko od Wisły gdzie były łabędzie do tego... "Imperium"?