jack5 14.10.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Kupiłem dom w stanie surowym.mam do zabezpieczwenia ok.400 m dachuDekarz powiedział 10 zł/metr z materiałem - zwykła papa.Podobno ma wytrzymać nawet 5 lat.wierzyć mu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fisher 25.10.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Papę bęz targów (na tekturze z posypką) dostaniesz za 40zł brutto (15m) czyli wychodzi 2,66zł/m2 do tego gwoździe. Wydaje mi się ,że to niezbyt dużo. Mi cieśla zawołał (sama robocizna) 12zł/m2 za deskowanie impregnację i pokrycie papą, za materiał płacę sam. Co do wytrzymałości to zależy jaki to jest dach (czytaj jaki kąt) ale według mnie troszkę przesadził, przykryć trzeba raczej w ciągu 2-3 lat. (5 lat to dość długo ) Pozdrowienia Ps. Jest to oczywiście całkowicie subjektywna opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts