czypion 14.10.2005 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Witam użytkowników.Pierwsza robota na działce i od razu "niepowodzenie"Wg zapewnienie "dobrego" magika woda miała byc na skrzyżowaniu dwóch cieków i to już na 4m. Zaczeliśmy dziś dokładnie w miejscu gdzie wskazał i .................. 5,5 m i pokazała sie woda ale to niecałe 5 cm - czyli NIC.Sąsiad podpowiedział że jeszcze około 1m glini i przebije sie do wody ale nie mam pewności.Proszę o podzielenie sie doświadczeniami jak głebokie macie studnie kopane. Wiem że wiecej niż 7-8 m nie ma co kopać bo i tak bedą problemy z pompowaniem.Proszę o pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/42123-studnia-kopana-jak-g%C5%82%C4%99boko-kopa%C4%87-dalej/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość SS 14.10.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Witam użytkowników. Pierwsza robota na działce i od razu "niepowodzenie" Wg zapewnienie "dobrego" magika woda miała byc na skrzyżowaniu dwóch cieków i to już na 4m. Zaczeliśmy dziś dokładnie w miejscu gdzie wskazał i .................. 5,5 m i pokazała sie woda ale to niecałe 5 cm - czyli NIC. Sąsiad podpowiedział że jeszcze około 1m glini i przebije sie do wody ale nie mam pewności. Proszę o podzielenie sie doświadczeniami jak głebokie macie studnie kopane. Wiem że wiecej niż 7-8 m nie ma co kopać bo i tak bedą problemy z pompowaniem. Proszę o pomoc i pozdrawiam woda może być bardzo różnie rozłożona lub jej nie znajdziesz nawet do 200-300m co prawda niejaki Marcel mailto:[email protected] pisze, że on gwarantuje, że wody podziemne są równomiernie rozłożone bo on wykopał 3000 studni ale z tego co wiem to on wyrabia kręgi a nie studnie kopie pytanie więc na jakiej głębokości jest woda jest pozbawione sensu nawet w tej samej wsi woda może być w jednej studni pobierana z wasrtwy z 4 metra, w drugiej z 10 m a trzecia może być kopana do 15 i wiercona do 30 teraz co do studni kopanych to masz trzy podstawowe rodzaje studni kręgowych nie pytam jaką chcesz wykonać bo z rodzaju wątpliwości wynika, że zupełnie jesteś w tych sprawach zielony nie wchodząc w szczegóły radzę nawiercić w dnie studni i proszę odezwać sie ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/42123-studnia-kopana-jak-g%C5%82%C4%99boko-kopa%C4%87-dalej/#findComment-856977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts