Pafnucy 15.10.2005 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Mają u nas rozpocząć ocieplanie. Po oględzinach stwierdzili panowie, że ponieważ jest ocieplenie fundamentów styrodurem, który wystaje trochę ponad grunt, oni nie będą dawać listwy, bo wszystko zostanie wsparte na tym styrodurze. Styrodur został przymocowany do fundamentu kołkami. Pytanie - czy odpuszczać sobie tę listwę startową? Niby jakaś oszczędność, ale ja już do oszczędnych nie mogę należeć. Proszę o radę. Pafnucy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 15.10.2005 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Jak nie chcesz mieć myszy w ociepleniu to rób zgodnie z technologią !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pafnucy 15.10.2005 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Jak nie chcesz mieć myszy w ociepleniu to rób zgodnie z technologią !! Myszom mówię stanowcze i gremialne NIE;) Dzienx za zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 15.10.2005 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 wątpie aby listwa startowa z blaszki aluminiowej była przeszkoda dla myszy sa madrzejsi na tym forum ... ale wydaje mi się iz listwa staqrtowa nie tylko ma za zadanie przeszkodzic myszom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 15.10.2005 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Ja nie dawałem listew startowych i jest OK. Inna sprawa, że u mnie ocieplenie piwnic wystaje prawie na metr powyżej terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 15.10.2005 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 jesli masz juz ocieplenie (np z poziomu lawy fundamentowej) startowka jest zbednaCo do myszy.....ostatnio coraz czesciej do wysokosci 2 metrow ponad poziom gruntu co lepsi daja dwie albo i nawet trzy warstwy siatki by wyjatkowo wzmocnic te narazona na uszkodzenia czesc scian. Czy mysz bedzie w styriopian chciala sie dostac? Hmmm....dwie warstwy siatki i prawie 8mm kleju? Hmmm....zdesperowana jakas musialaby byc hehehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 15.10.2005 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Jeśli się styropian licuje płaszczyzną ze styrodurem, nie dawaj, w przeciwnym wypadku tak. Listwa służy również jako kapinos zapobiegający podciąganiu kapilarnemu wilgoci pod ocieplenie. Na uskoku płaszczyzny, takie podciąganie ma miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 15.10.2005 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Hmmm...tu bym sie zastanawial czy aby na pewno trzeba Dajac naroznik hmmmm......ale chyba mas zracje, startowka ma kapinos, niewielki ale jednak a naroznik nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 15.10.2005 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Jest kupę rozwiązań chałupniczych, profesjonalnie robi się tylko tak jak napisałem . Dodatkowo połączenie styroduru z listwą powinno być uszczelnione taśmą rozprężną. Tak wygląda naprawdę skuteczne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 16.10.2005 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 Jeśli masz wątpliwości - daj listwę. Nie kosztuje ona jakichś kosmicznych pieniędzy, a będziesz spać spokojnie.Ja osobiście nie dawałem - dałem za to kątownik, ale u mnie jest trochę inna sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojato 03.01.2012 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 W moim przypadku styropian bedzie licował sie z styrodurem, czy w takim przypadku zamiast listwy startowej można zastosować taki narożnikhttp://allegro.pl/listwa-elewacyjna-pcv-okapnikowa-podtynkowa-2-5-m-i2024259485.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 03.01.2012 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 ...kolega odgrzebał posty z 2005 roku! http://emoty.blox.pl/resource/upup.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts