Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podwieszane Wc - psuje sie czy nie???

Gość

Recommended Posts

Chcialabym zamontowac w mieszkaniu podwiszany kibelek (system podtynkowy). Na firme juz sie zdecydowalam, ale powiedzcie mi - czy takie rozwiazanie jest bezawaryjne??? Co w razie pekniecia uszczelki? Fachowiec ktory bedzie mi kladl glazure jest jednoczesnie hydraulikiem, i b.przestrzegal mnie przed tym rozwiazaniem. Mowil ze b.czesto byl wzywany do awarii i niejednokrotnie trzeba bylo rozbierac cala glazure! Jakie macie doswiadczenia w tym temacie?

Też bym chciał taki kibelek. Na razie mam czas - na miejscu mojego domu jest jeszcze szczere, ośnieżone pole.

Ale nie wierzę, że spłuczki się nie psują. Musi być jakiś sposób zrobienia tego wszystkiego, żeby można było dojść do całej tej aparatury bez kucia płytek. Jakieś drzwiczki, wyjmowany panel lub coś takiego - w ostateczności zgodzę się na rozwiązanie łączące się ze zniszczeniem fugi, ale nie płytek.

Jesienią będę się nad tym zastanawiał na poważnie.. :wink:

[ Ta wiadomość była edytowana przez: pik33 dnia 2002-12-24 11:59 ]

Mam taki kibelek 1,5 roku. Firmy Sanit. Przez ten czas zdarzyło się tylko max. 5 razy że zawiesił się przycisk spłukujący i woda leciała cały czas do odpływu. To jedyny maleńki minusik co do działania takiego wc. Poza tym SUPER.

Mam taki kibelek 1,5 roku. Firmy Sanit. Przez ten czas zdarzyło się tylko max. 5 razy że zawiesił się przycisk spłukujący i woda leciała cały czas do odpływu. To jedyny maleńki minusik co do działania takiego wc. Poza tym SUPER.

Mam taki w mieszkaniu od 6 lat - firma TMW czy TWM, ale tak naprawdę to wszystkie elementy są niemieckie - Schwab. Działa bez zarzutu, raz tylko ciekła woda, gdy pod uszczelkę (tłoczek) w zaworze pływakowym dostał się doży paproch. Gorąca polecam - nie ma problemu ze sprzątaniem podłogi. Do zaworu pływakowego i spustowego dostajesz się przez klawisz, a rury kanalizacyjne masz i tak schowane niezależnie od systemu.

Andrzej