Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zwyciężczyni konkursu tańczy walca o 4 rano

Rafter

Recommended Posts

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Teska - Tobie teściowa nie mogła zajść za skórę, bo ... jej nie masz. Możesz mieć co najwyżej świekrę. Obiegowa opinia o teściowych tak na prawdę jest właśnie o świekrach, bo to mamuśki maminsynków najbardziej się wtrącają i psują krew młodym i nie tylko młodym.

:smile: Mężuś, czy mogę przesłać mamusi tego linka? :wink:

No słuchajcie, przecież to wszystko jest bardzo subiektywne. Mnie się też podobało, szczególnie ten kawałek o własnej ciszy. Wydaje mi sie, że im chodziło o korzystny stosunek treści do długości pracy, no i w takim razie rzeczywiście dziewczyna się wywiązała. Ja też popełniłam taki wzruszający poemat, ale był tak długi, że samej by mi się nie chciało czytać :wink:

De gustibus non est disputantum, czy jakoś tak, jak mawiali starożytni Rosjanie :wink:

• 2 weeks później...

Proszę o opinię o mojej pracy konkursowej.

1 Nie trzeba powtarzać nikomu,

że najlepiej we własnym domu.

2 Jak w bloku mieszkałem

ogrodu ani garażu nie miałem.

Latem zamiast trawkę sobie kośić

teściową musiałem znośić

W nocy nie spałem

bo samochodu pilnowałem.

3 Żona ciągle narzekała:

to, że kuchnia jest za mała

to, że nie ma gdzie przyjmować gości

to, że ją sąsiadka złości

4 Wysokie płaciliśmy rachunki

za spartańskie warunki

5 Dzieci również w bloku mieszkać nie chciały

muratora nam zaprenumerowały.

Na własny domek była już pora

wybraliśmy gotowy projekt muratora.

Teraz we własnym domku mieszkamy

i na nic nie narzekamy.

"W pracy tej najważniejsze powody, dla których warto mieć dom zostały przedstawione celnie, lapidarnie i w formie prostej i nie pozbawionej"itd.

Czy nie sądzicie, że argumentacja Jury dotycząca pracy nagrodzonej gł.nagrodą bardziej "pasuje" do mojej?

Łukasz

• 2 weeks później...

Był to jeden z konkursów w stylu audio-tele: "Najpierw DAJ NAM ZAROBIĆ, niby-tam odpowiedz na jakieś pytania i możesz się już prawie czuć właścicielem super nagrody" :smile:. W prawdziwych konkursach, w których rzeczywiście trzeba się wysilić i czymś tam wykazać wygrywa się...prenumeratę a nie samochód :grin:.

[ Ta wiadomość była edytowana przez: Becik dnia 2003-02-03 10:45 ]

• 2 weeks później...
A co za roznica czy 4 czy 5 - przeciez golym okiem widac ze nie chodzilo o zadne zasady i regulamin. Miala wygrac ta a nie inna osoba i koniec. Nie ma co sie nad tym dluzej wyzalac. Dopiero jak bedziesz mial chody u czlonkow jury to moze dostaniesz jakis telewizor albo lodowke...