Sebulba 15.10.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Możliwość kredytowania do 100% wartości nieruchomości dzięki ubezpieczeniu brakującego wkładu własnego. Składka ubezpieczeniowa wynosi 3% kwoty brakującego wkładu. Czyli biorę 40000pln to płace 1200 pln Czyli np za taki kredyt w BPH płace 280 pln . To gdzie ta promocja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alf310 18.10.2005 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Skarbie jak bierzesz 40 000pln to brakujący wkład wynosi 20% tej kwoty czyli 8 000 i od tego płacisz 280 pln ubezpieczenia na 3 lata. czyli tyle ile w bph. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebulba 18.10.2005 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Skarbie tak to tylko moja babcia do mnie mowi , jeżeli tak to wygląda to przepraszam, jeszcze nie doszedłem do banku millenium i te wyliczenia podałem tylko z ich strony internetowej. Przyjemnie poczytać kogoś bardziej zorientowanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alf310 18.10.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Ok już nie będe tak mówił Przepraszam. Ale jak potrzeba to służe pomocą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebulba 18.10.2005 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Ale ja się nie gniewam , jeszcze w swoje urodziny jeszcze trochę i bede jak sobie mógł pośpiewać piosenke z starego serialu . A jeszcze tyle przede mną, drzewa jeszcze nie zasadziłem, domu nie wybudowałem ,ale super synka spłodziłem /tak mi mówi zonka , i tak wszystkie dzieci nasze są / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamari 20.10.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Problem mam maly, bo nie jestem bankowcem i nie do konca rozumiem to, co napisano mi w decyzji o przyznaniu kredytu.Sprawa wyglada tak: chce kupic dzialke z istniejacymi juz fundamentami i przylaczami (woda, prad). Millennium uznalo, ze moze mi w tym pomoc.Kredyt w CHF na 30 lat, oproc. zmienne 2,5%, karencja 15 m-cy, prowizja banku 1%, marża banku 1,71%.Wymagaja cesji praw z polisy ubezpiecz. na zycie (suma ubezp. ok. 300 000), cesji praw z polisy ubezpieczenia nieruchomosci (suma ~ 240 000), hipoteki kaucyjnej na jakas zawrotna kwote i przejsciowo mam placic ubezpieczenie kredytu 188,00 PLN.I teraz pytania nastepujace (moga brzmiec smiesznie, wybaczcie laikowi):- MARŻA (o której nikt z bankowcow nie wspominal, a wynosic bedzie ~ 5000 zł) - kiedy to sie placi? Rozumiem, ze jest to koszt kredytu tak, jak i prowizja? Czy mozna to doliczyc do rat, ktore bede splacac, czy nalezy zaplacic im wszystko od razu, przed otrzymaniem pierwszej transzy? Podobne pytanie dotyczy prowizji - place ja w calosci, czy rozkladaja i dopisuja do rat?- jak to jest z tymi ubezpieczeniami? Sladki ww. ubezpieczen płace przez caly czas trwania kredytu, czyli przez 30 lat? Ile (okolo) wynosi skladka ubezp. na zycie i ubezp. nieruchomosci?- i co mam wspolnego z hipoteką kaucyjną? Bardzo prosze o pomoc, bo zaczynam sie obawiac, ze moje raty kredytu beda dwa razy wieksze (przez te dodatkowe oplaty), niz mi zapowiadano.I czy takie warunki sa w ogole oplacalne, czy szukac kredytu gdzie indziej?Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alf310 20.10.2005 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Oj oj oj... może po kolei: - skąd ta prowizja banku skoro millenium od 1 pażdziernika ma promocje i wniej 0 prowizji (prawdopodobnie złożyłeś wniosek przed 1 października) - oprocentowanie pewnie jest ok (trzeba by znać relacje wkładu własnego do całości inwestycji) - marża to nie jest koszt!! to jest składowa oprocentowania (marża plus libor) co daje w sumie oprocentowanie 2,5 % - więc nie ma się czym martwić ... no chyba że wysokością marży ale to też zależy od relacji powyżej. - teraz ubezpieczenia: na życie faktycznie trzeba płacić do końca kredytu tyle że można zmiejszać sumę ubezpieczenia w miarę spłacania kredytu.... (ale osobiście uważam ze kazdy KREDYTOBIORCA powinien mieć takie ubezpieczenie) - ubezpieczenie nieruchomości ta sama sytuacja !!! - hipoteka kaucyjna - (wyrózniamy hipoteką zwykła i kałcyjną) zwykła może być ustalona tylko do wysokośći np kredytu, co nie zabezpiecza banku jeżeli chodzi o dodatkowe koszty zwiazane z egzekucję (mam nadzieje że nie będzie takiej dlatego jest hipoteka kaucyjna. Nieraz bank robi tylko kaucyjną na np 170% wartości kredytu. Ale jeśli tak by się stało że nie spłacał byś kredytu i bank zlicytował by tą nieruchomość to może pobrać tylko zadłuzenie z tytułu kapitału i odsetek oraz kosztów poniesionych. czyli nie pobiera 170% wartości kredytu (czyli wpisu hipoteki kaucyjnej).... mam nadzieje że pomogłem... trochę się tym zajmuje ... jak coś to można zadzwonić 501 128 792 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamari 20.10.2005 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Dziekuje, rzeczywiscie rozjasniles mi nieco sprawy bankowosci A z prowizją banku to najzwyczajniejszy pech - moje dokumenty zostaly zlozone pod sam koniec wrzesnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 20.10.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Może podpowiecie, gdzie teraz mają najlepsze warunki . Chcę wziąść kredyt 40000 na 5 lat na zakup działki. Waluta raczej PLN. wkład własny do 20%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alf310 20.10.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Biore dokładnie taki sam kredyt na zakup działki. I myśle że jeżeli zabezpieczeniem ma być ta działka to chyba kredyt w Millennium. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 20.10.2005 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Biore dokładnie taki sam kredyt na zakup działki. I myśle że jeżeli zabezpieczeniem ma być ta działka to chyba kredyt w Millennium. Pozdrawiam Alf310, mam prośbę - możesz zeskanować swoją umowę o pracę i załączyć, bo czytając twoje posty na wszystkich tematach mam przeczucie, że twoim pracodawcą jest bank Millennium, czyż nie? bez urazy, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alf310 20.10.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Witam Sam jestem swoim pracodowawcą . A współpracuje z .... 15 bankami. a jeżeli chodzi o millennium to na dzień dzisiejszy w 90% przypadków mają najlepszą ofertę.... ale własnie dzisiaj sie dowiedziałem że się zapchali ... i nie wyrabiają. Powtarza się sytuacja jak w BOŚ. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 20.10.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Witam Sam jestem swoim pracodowawcą . A współpracuje z .... 15 bankami. a jeżeli chodzi o millennium to na dzień dzisiejszy w 90% przypadków mają najlepszą ofertę.... ale własnie dzisiaj sie dowiedziałem że się zapchali ... i nie wyrabiają. Powtarza się sytuacja jak w BOŚ. Pozdrawiam no to teraz mam jasność, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaiPiotr 21.10.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Może podpowiecie, gdzie teraz mają najlepsze warunki . Chcę wziąść kredyt 40000 na 5 lat na zakup działki. Waluta raczej PLN. wkład własny do 20%. A mi sie wydaje ze trzeba miec 50% wkladu wlasnego na zakup dzialki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 21.10.2005 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Może podpowiecie, gdzie teraz mają najlepsze warunki . Chcę wziąść kredyt 40000 na 5 lat na zakup działki. Waluta raczej PLN. wkład własny do 20%. A mi sie wydaje ze trzeba miec 50% wkladu wlasnego na zakup dzialki.... No to chyba źle ci się wydaję bo w PKO BP i BPH mi powiedzieli że bez problemu dostanę z wkładem do 20%. Te 50 % to usłyszałem w Millenium no to im od razu podziękowałem za taką ofertę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebulba 21.10.2005 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 BPH byłem i pytałem na działke można wziąc 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts