Gość 16.10.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 Jak w temacie.... ile kosztowalo Was ulozenie kostki granitowej???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.10.2005 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 Nikt nie ukladal kostki???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 17.10.2005 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Na to wygląda Ja się przymierzam, ale jeszcze nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 17.10.2005 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Nikt nie ukladal kostki???? Ja niestety jeszcze nie, ale bardzo bym chciała to fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 17.10.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 40 zł za metr kwadratowy (tylko robocizna). W tym było nasypanie i zagęszczenie piachu i piachu z cementem, ułożenie przepustów pod kostką na kable i rurki (z rur PCV) i ułożenie samej kostki (w większości drobnej 6x4). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 19.10.2005 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 mam jakiegoś gostka za 70 zł/m2 z materiałem (w tym też kostka) jak chcecie kontakt to prosze na priva (poprostu spotkałam gościa jak układał kostkę na innnej budowie , moim zdaniem jest ok) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 04.11.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 u mnie właśnie kończą - gość bierze 85 zł/m2 kostki oraz 25 zł/mb obrzeża. oczywiście z materiałem (bauma nastalit). kształt, kolor, sposób ułożenia (prosty, wzorek, koło) nie mają znaczenia dla ceny.jakbym dał moją kostkę to za samą robociznę 55/m2 kostki i 15/mb obrzeży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek lelo 28.11.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Witam, Czytam Wasze posty, ale sądzę, że piszecie o kostce tzw. brukowej, a nie granitowej. Jeżeli jednak jest to ta druga, to chętnie wezmę namiary na ekipy. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzialki 28.11.2005 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 witam,mam namiar na taką ekipęu mnie mam zamiar położyć połączenie kostki granitowej, zwykłej i kamienia i mam już ekipę - widziałem jak układa kostkę i kamień, co do granitu podobno też nie ma problemu. Jeśli chcesz to podeślę namiary na priv. pozdrawiam,piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzialki 28.11.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Moniś, ile płaciłaś za kostkę granitową? masz jakieś miejsce gdzie można kupić taką kostkę w dobrej cenie? jeśli masz to podeślij proszę na priv. pozdrawiam,piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.12.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Chyba nie znalazlam zadnej okazji.... Placilismy 450 zl za zotla kostke i 850 za bazaltowa. A samo ulozenie kosztowalo 40 zl/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 02.12.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 To nas chcą strasznie naciągnąć. Gość powiedział, że za bruk średnio 100zł za metr, a granit dużo więcej. Z kostką oczywiście, ale to i tak jakaś horrendalna cena. Teraz będę wiedziała jak z nim gadać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek 14.07.2006 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 W Elblągu 150,00 zł za 1 m2 - kostka granitowa + robocizna z podsypką. Obrzeża 30,00 zł/mb za kostkę 4x6 i 40,00 za kostkę 9x11. Czy to normalne ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kukluxik 19.07.2006 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Właśnie zamówiliśmy kosktkę granitową 4/6 żółto-szarą po 306 zł/tonę i większą 8/11 szarą na obrzeża za 338zł./tonę Ekipa wyceniła mi już pracę - 45zł. za ułożenie z przygotowaniem podłoża ale teren bardzo ciężki , dużo nierówniości, miejscami skute stare betony które teraz będą kruszyć i wykorzystywać do utwardzenia terenu pod kostkę dzięki temu ma wejść mniej podsypki. W cenie też ułożenie schodów ok 14 stopni w sumie. Generalnie za 66 m2 i 82 mb granitu + schody wycenili robociznę na3300 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek 19.07.2006 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Jeżeli dobrze policzyłem to wychodzi mniej niż 100 zł za 1 m2. Nawet po uwzględnieniu droższego transportu mam bardzo drogą ofertę. Wykonawca wyjaśnił mi dzisiaj, że moje kalkulacje są nieprecyzyjne. 150 to cena netto, brutto zapłacę 160 zł/m2 do tego należy doliczyć dodatkowy koszt kolorowej kostki np. czarnej lub czerwonej, jeżeli zdecyduję się na jakieś zdobienia, wzorki - 900 zł za tonę. Po przeliczeniu obrzeży wyszło mi, że ostateczna cena będzie przekraczać 200 zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kukluxik 20.07.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 No więc nam po wstępnych obliczeniach całości wychodzi jakieś 110 zł./m2Zależy jeszcze ile ostatecznie materiału będziemy musieli kupić : kliniec , podsypki kwarcowe , beton , krawęrzniki. Narazie przyjęliśmy max. ilość ale może nie wejdzie tyle materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 24.07.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 No więc nam po wstępnych obliczeniach całości wychodzi jakieś 110 zł./m2 Zależy jeszcze ile ostatecznie materiału będziemy musieli kupić : kliniec , podsypki kwarcowe , beton , krawęrzniki. Narazie przyjęliśmy max. ilość ale może nie wejdzie tyle materiału. Witaj! Mam prośbę - możesz podać na priva namiary na kostkę i wykonawcę. Chciałbym pod koniec roku zrobić podjazd, a mój planowany wykonawca wystawił mnie do wiatru Pozdrawiam Aishan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yupiter 02.08.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Mnie Wykonawca zaproponował 155,0 PLN netto za położenie kostki granitowej 8/11 z uzupełnieniami 4/6.Cena za robociznę (korytowanie wjazdu, przywóz klińca, jego wysypanie i uwibrowanie, przywóz piasku i jego uwibrowanie, cement do podsypki cementowo piaskowej, przywóz kostki) oraz materiał (kostka szara, kliniec, piasek i cement).Coś mi się wydaje, że sporo.Może ktoś coś powie......yp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kukluxik 02.08.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 aishan wysłałam na priva - nie wiem czy dotarło , ale właśnie dziś przyjechała ekipa i zaczęła układać kostkę więc zapytałam szefa czy interesuje go wyjazd do Krakowa. Powiedział że choćby było 2000 tyś m2 do układania to nigdzie nie jedzie bo na miejscu sie ludziska zabijają o niego więc po co będzie jeździł po świecie. yupiter hm ..... no coż można powiedzieć ? mnie wyszło ok.110 brutto a i to nie wiem czy nie mniej bo w cenie za metr 2 ( 45 zł./m2 ułożenia z przygotowaniem podłoża ) goście zrobią mi ok. 15 schodków ( ponoć jeden liczą za 200- 300 zł. ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yupiter 02.08.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 hm ..... no coż można powiedzieć ? mnie wyszło ok.110 brutto a i to nie wiem czy nie mniej bo w cenie za metr 2 ( 45 zł./m2 ułożenia z przygotowaniem podłoża ) goście zrobią mi ok. 15 schodków ( ponoć jeden liczą za 200- 300 zł. ). Nie za bardzo rozumiem to Twoje 110 brutto..... 110 brutto to ok. 103 netto. Najtańszy granit szary wychodzi ok. 215 PLN za tonę. Transport w moje okolice ok. 65 PLn za tonę (do Mikołowa ze Strzegomia). Mamy 280 PLN. Nawet jeśli płacisz połowę za transport, to wychodzi Cię 250,0 PLN. Z jednej tony zrobisz ok. 4,5 m2 ułożonej kostki 8/11, czyli metr kosztuje Cię 250 / 4,5 = 55,0 PLN. Z robocizny dochodzi korytowanie koparką(bo nie położysz kostki na humus), nawiezienie klińca, potem wibrowanie, nawiezienie piasku i wibrowanie, a na koniec warstwę suchej mieszanki cementowo piaskowej. Z materiałów kliniec, piasek i cement wraz z przywiezieniem. No i robocizna, która waha się od 35 do 65 PLN za 1 m2 w zależności od stopnia skomplikowania wzoru. Weźmy więc średnio 45 PLN. Więc sama robocizna położenia bez piasku, klińca i cementu, a także bez krawężników to już 100,0 PLN. Mam wrażenie, że coś tu jest nie tak. Albo Twoje zlecenie robi ktoś po kosztach, albo ćwiczy na Tobie rozpoczęcie działalności . Chyba, że nie korytujesz, nie dajesz podsypki cementowo piaskowej, transport masz gratis albo mieszkasz w pobliżu producenta albo.... nie wiem ........ ...., że o Twoich schodach po 200 - 300 PLN gratis za sztukę nie wspomnę. Jak tak tanio (i daj Boże dobrze) to daj namiar. yp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts