pawelurb 16.10.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 zastanawiam się nad wykozystaniem przestrzeni ponad jetkami na mały stryszek , taki zeby mozna było tam wejść , w jaki sposób zrobić jakąś stabilną podłogę ? czy przybicie desek w poprzek jętek będzie dobrym pomysłem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 16.10.2005 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 Też mam taki stryszek.Podłoga z desek (głównie pozostałych po budowie), nieheblowanych.Moim zdaniem było by bardzo trudno osiągnąć równość tej podłogi, bo i jętki nie dają równej płaszczyzny i deski są nierówne.Poza tym zawsze jest w perspektywie konieczność demontażu kilku desek dla jakiejś naprawy, czy dodatkowej instalacji.Pod podłogą jest puszysta wełna. Przez szpary w deskach dostaje się tam kurz i brud.Zatem dobrze było by pod deski coś położyć, nawet gazety, ale nie folię nieprzepuszczającą parę.Na części podłogi położyłem stare chodniki i dywany. Tak jest całkiem dobrze.Raz do roku można odkurzyć.Jest dylemat : czy lepsze dywany wełniane, czy sztuczne.Wełniane - mogą w lecie wejść mole (jest tam ciepło), które jednak zimy nie przeżyją, ale mogą zaatakować inne pomieszczenia.Sztuczne - wydzielają trujący gaz w przypadku pożaru.Więc chyba sztuczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts