Patras 16.10.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 26.IX.2005 weszła nowelizacja prawa budowlanego słyszałem ,że dzięki temu do pozwolenia na budowe nie są wymagane decyzje dotyczą mediów (energii, wody, kanalizacji, gazu, ciepła, a także telefonu). Jaka jest prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 1 19.10.2005 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Czy naprawdę nikt nic nie wie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 19.10.2005 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Pozwolenia na budowę nie wymaga budowa:20) przyłączy: elektroenergetycznych, wodociągowych, kanalizacyjnych, gazowych, cieplnych i telekomunikacyjnych; 1. Budowa przyłączy, o których mowa w art. 29 ust. 1 pkt 20, wymaga sporządzenia planu sytuacyjnego na kopii aktualnej mapy zasadniczej lub mapy jednostkowej przyjętej do państwowego zasobu geodezyjnego i kartograficznego.2. Do budowy, o której mowa w ust. 1, stosuje się przepisy prawa energetycznego albo o zbiorowym zaopatrzeniu w wodę i zbiorowym odprowadzaniu ścieków.3. Przepisów ust. 1 i 2 nie stosuje się, jeżeli inwestor dokonał zgłoszenia, o którym mowa w art. 30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 19.10.2005 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 witam odpisałem w wątku http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=57229&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Projekt_2501 21.10.2005 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 26.IX.2005 weszła nowelizacja prawa budowlanego słyszałem ,że dzięki temu do pozwolenia na budowe nie są wymagane decyzje dotyczą mediów (energii, wody, kanalizacji, gazu, ciepła, a także telefonu). Jaka jest prawda?? Mam następujący problem: posiadam działkę przeznaczoną w planie zagospodarowania jako budowlaną. W planie jest zapis o wydania pozwolenia na budowę pod warunkiem uzbrojenia działki (mam już prąd , telefonn, gaz -wszystko w postaci zezwoleń i planów, umów) ale niestety gmina (a dokładnie zakład WodKan. zwalający wine na gminę) niechce wydać mi warunków miejscowych dla sieci wodociągowej oraz kanalizy, bez podania przyczyny, wykręcają sie stwierdzeniem iż "siec jest w fazie projektowania". Niemogę również otrzymać jednoznacznej odpowiedzi w kwestii bicia studni i budowy szamba "tymczasowego" (do chwili zaistnienia sieci kanalizacyjnej). Czy ta nowelizacja może mnie uwolnić choć częściwo od problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts