Gość gregmena 17.10.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 mam stan surowy, dach i zastanawiam sie kiedy założyć okna teraz czy np w kwietniu, prosze o poradę???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 17.10.2005 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Jeżeli planujesz robić jakieś roboty wewnętrzne przez zimę to nalezy założyć, a jeżeli zamierzać zostawić budynek na zimę pusty to lepiej nie zakładać, będzie się lepiej wietrzyło i okna nie będą kusić złodziei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 17.10.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Jeśli ma Ci kto to pilnować i planujesz roboty w zimie to tak. W przeciwnym razie to sobie daj spokój. Złodzieje tylko czekają na takie okazje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lackyluk 17.10.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Lepiej założyć. Zimą można coś robić a pilnować należy przez pierwsze dni po montażu. Jak pianka zaschnie to nie tak łatwo wyjąść nie robiąc hałasu. Montaż mieszany na zaczepy i przez ramę dyblem utrudnia sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 17.10.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Jak juz wspomnieli przedmowcy Jesli na czas zimy chces wstrzymac inwestycje - poczekaj. Malo tego - w okresie od stycznia do marca teoretycznie najmniej za okna zaplacisz - choc tutaj juz roznie byc moze. Kolejna podpowiedz - jesli planujesz alarm - dograj montaz okien wraz z odpaleniem instalacji alarmowej - bedziesz spal spokojnie i nie bedziesz musial dawac dybli ktore czesciowo zabezpiecza cie przed wycieciem ci okien przez sasiada Jesli ma to byc okno drewniane - wstrzymaj sie jak najdluzej - az wiekszosc o ile nie wsztkie prace mokre zakonczysz - inaczej od wilgoci szlag ci te okna trafi - moze inni bede ci mowic cos odmiennego - ale radze byz mnie w tym temacie posluchal PVC - mozesz montowac kiedy chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 18.10.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Okna montowaliśmy dopiero po tynkach. Zimą otowy były zabezpieczone tylko folią na ramach. Z takim zabezpieczeniem rozpoczęliśmy bardzo wczesną wiosną prace (elektryk, hydraulik, a potem tynkarz). W efekcie nie martwiłem się o kradzieże, ani o uszkodzenia okien przy tynkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 18.10.2005 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 jareko głowa mi zaczyna puchnąć od myslenia czy dobrze robimy,okna urzedowski mamy termin na połowę listopada,może koniec,tynki teraz robimyna dniach /tradycyjne/,alarm mamy już zrobiony/tylko podłaczyc/.na wiosnę dam znać co z tego wyszłopozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 18.10.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Podobna kolejność, jak rafałek. Na zimę w oknach folia na ramach, po zimie elektryk, potem tynki gipsowe, hydraulika, wylewki, dopiero po wyschnięciu drewniane okna - w przeciwnym wypadku ryzyko utraty gwarancji. Nawet jak raz mi zimą do domu weszli, to i tak nie mogli za bardzo zaszkodzić. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts