agula1978 17.10.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Co sądzicie o tym projekcie http://www.lipinscy.pl/14094.xml?page=1 czekam na Wszelkie uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 18.10.2005 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Dla mnie ma dwie wady : dach i ściankę kolankową. Dach - nie dosyć, że bardzo skomplikowany, to jeszcze przez duży kąt nachylenia - 45 stopni - tragicznie duży. Ścianka kolankowa zdaje się jest szczątkowa - skosy na poddaszu zaczynają się prawie nad podłogą, pokoje robią się małe. Dach jak na prawdziwym dworku, pokoje jak w blokach... Ale za to bardzo ładny z zewnątrz Pozdrawiam, akacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 18.10.2005 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 WitamZ krytycznych uwag dorzucam:-pokój dzienny i pokój kominkowy.... nie ustawne, nie przemyślane... ja bym nie chciał mie takich powierzchni w domu w ten sposób rozplanowanych... Ustawianie czegoś do siedzenia w takim kształcie w wykuszu jest nadużyciem... pozatym sidamy do rozmów tuz przy kuchni - otwartej i co??? gapimy się w gary???? czy może podziwiamy perspektywe korytarza z drzwiamy do łazienki 1.9 w oddali? Zostaje pokój kominkowy, w którym może udało by się postawic coś do siedzenia gdyby na ścianie vis a vis wykusza nie było... czego??? no czego??? no kominka właśnie-wielka łazienka na dole... niepotrzebna chyba... za to po małych korektach dało by się powiększy pomieszczenie gospodarcze, które mozna by jednoczesnie skomunikowac z garażem... a łazienka mogła by byc mniejsza-co do skosów juz tu omawianych to napewno... tak zaprojektowany dach zmniejsza pomieszczenia na poddaszu, to fakt, jednak jesli wierzyc liczbom, są one w tym przypadku do zaakceptowania-antresola.... jak dla mnie coś super nie przydatnego... ale to subiektywny poglądKonkluzja... jesli dom ma byc w "takim " charakterze wydaje mi się, że na rynku jest kilka lepszych projektówPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 19.10.2005 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 z zewnątrz baardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 19.10.2005 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 z zewnątrz baardzo ładny czyli wybudowac, rozbic namiot przed wejściem... i sycic się widokiem;-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 19.10.2005 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Nie czepiałam się rozkładu pomieszczeń, bo to kwestia gustu i potrzeb, ale co tam, jak szaleć to szaleć Wejście do pom. gosp. zrobiłabym nie z wiatrołapu a z korytarza, do wiatrołapu powędrowałaby duża szafa, bo teraz nie ma w nim miejsca nawet na małą. Pralkę wygoniłabym do pom. gosp., albo na strych - byłaby pralnia razem z suszarnią. Nie jestem zwolenniczką antresoli, ale co się komu podoba Wiem, że to fajnie wygląda, ale jest kiepskie w użytkowaniu - u mojej siostry każde malowanie takiego salonu wymaga rozstawiania rusztowań, zabezpieczania przed nimi podłogi itp. Nie mówiąc o zwykłym odkurzaniu pajęczyn... Uważam też za niepotrzebne wyjście na taras z sypialni - przecież nawet żeby wypić tam poranną szybką kawkę trzeba ją najpierw zrobić w kuchni... No, ale likwidacja tych drzwi tarasowych zaburzy elewację, a dom jest bardzo symetryczny Nie czepiałabym się dużej łazienki na parterze, jeśli ma służyć na codzień mieszkańcom dolnej sypialni. Jeśli ma tam być jednak pokój gościnny, rzadko używany, to faktycznie jest za duża. A pokoje na poddaszu uważam za za małe. Jeśli rodzice na parterze mają sypialnię 18 m, w której praktycznie nie przebywają w ciągu dnia, a na górze dzieci mają pokoiki po ok. 10 m, w których uczą się, bawią, przyjmują kolegów, mają wszystkie swoje skarby - to mnie się to niezbyt podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts