Xena z Xsary 17.10.2005 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Nie wiem czy to już było, czy nieCzy macie może namiary gdzie szukać pracy umysłowej (inżynieria, ekonomia) zagranica - w Skandynawii ew. w superpopularnej Anglii, Irlandii? Tylko nie piszcie o Wyborczej poniedziałkowej, mają samych spawaczy i inzynierów budownictwa oraz farmaceutów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 17.10.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Z tego co wiem to w Irlandii podatki dochodzą nawet do 49%. Czyli może sie okazać ,że wiele nie odłożysz... Brat był na Cprze pół roku,potem w stanach 8 m-cy i szczerze mówiąc na legalu dużo nie zarobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 17.10.2005 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 No prawda, w Skandynawii jest podobnie, a ta podoba mi się najbardziej...Lubię zimno;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 17.10.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Spróbuj tu:http://www.itcpraca.pl/oferty.php?order=&start=0, albo innych pośredników, ale tylko z certyfikatem Ministerstwa Pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 17.10.2005 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 i jeszcze coś znalazłam przypadkiem:http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20901 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker. 17.10.2005 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Nie wiem czy to już było, czy nie Czy macie może namiary gdzie szukać pracy umysłowej (inżynieria, ekonomia) zagranica - w Skandynawii ew. w superpopularnej Anglii, Irlandii? Tylko nie piszcie o Wyborczej poniedziałkowej, mają samych spawaczy i inzynierów budownictwa oraz farmaceutów.... Zanim zdcydujesz sie , gdzie wyjechac za chlebem , powiedz jakim jezykiem obcym wladasz . To zawezi odpowiedzi do rejonu swiata . Moja propozycja znania : - czytanie - pisanie - rozumienie co ludzie mowia - mowienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 18.10.2005 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Luc jasnebardzo dobrze angielski, tłumacz hiszpańskiego, dobrze rosyjski, ucze sie suomi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker. 18.10.2005 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Luc jasne bardzo dobrze angielski, tłumacz hiszpańskiego, dobrze rosyjski, ucze sie suomi. No to dawaj do USA . Marnujesz sie w Pl ze swoimi umiejetnosciami . Tzn. hiszpanski i rosyjski sie raczej nie przyda . Problem ze znalezieniem odpowiedniej pracy dla Ciebie lub kogos takiego jak Ty , polega na tym ,ze przebic sie musisz przez konkurencje nie tylko miejscowa ale tez miedzynarodowa . Robi sie to w dwojaki sposob : 1 poprzez udowodnienie , ze posiada sie lepsze kwalifikacje niz konkurenci . 2 poprzez zgodzenie sie na nizsze wynagrodzenie , niz pozostali . Jestes widze rezolutna , to poradzisz sobie . Proponuje miasto New York . Jak statystyka glosi , bezrobocie praktycznie , nie istnieje . 70% mieszkancow urodzilo sie poza granicami US . 30% mieszkancow nie mowi po angielsku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 19.10.2005 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Robi sie to w dwojaki sposob : 1 poprzez udowodnienie , ze posiada sie lepsze kwalifikacje niz konkurenci . 2 poprzez zgodzenie sie na nizsze wynagrodzenie , niz pozostali . Wiesz, w PL robi sie to troche inaczej 1. przez znajomego 2. przez podanie niższej stawki 3. znowu przez znajomego,dalszego tym razem 4. jeszcze nizsza stawka Nowy York to fajne miejsce. A ma ktos pomysl na Skandynawię? PS.hiszpański w usa jednak chyba jest popularny o tyle, że posługuje się nim duuuuża częśc "amerykanów"z południa. rosyjski to chyba dla szpanu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker. 19.10.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 A ja twardo reklamuje US.Lubisz chlody.Swietnie sie sklada .Alaska .Zarobki sa tam sporo wieksze ze wzgledu na dodatek klimatyczny .Hiszpanskim nikomu nie zaimponujesz , bo jak trzeba tlumacza , to wystarczy reka pomachac i masz ich dziesiatki .Nie ktorzy zlosliwcy mowia ,ze niedlugo w US bedzie ich wiecej niz bialasow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 19.10.2005 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Ostatnio czytałam w pismie kobiecym, że nawet Jasiu Głeboki uciekł z USA, a Ty mnie wkręcacsz w Alaske;) Pytałam o konkretne adresy portali z pracą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker. 19.10.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Ostatnio czytałam w pismie kobiecym, że nawet Jasiu Głeboki uciekł z USA, a Ty mnie wkręcacsz w Alaske;) Pytałam o konkretne adresy portali z pracą Ja Tobie tylko zyczliwie doradzam . Po skandynawsku nie gadasz , to sie tam nie pchaj . Portale portalami . A jak chcesz konkretna robote , to na interview osobiste stawiennictwo obowiazuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej W 27.11.2005 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 Sprobuj http://www.matchtech.com. Wiem, ze oprocz internetu maja tez normalne biura w UK i USA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 27.11.2005 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 Dziękuję Andrzeju W. O to mi chodziło - o linki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna kulpinska 28.11.2005 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 W Skandynawii powiadasz... a Holandia moze byc? http://www.agriholland.nl Co prawda wiekszosc ofert jest po holendersku, ale podaja tez po angielsu, czasami po hiszpansku, wystarczy sledzic. Czasem mozna sie tez domyslec...ja tak robie i...jestem w trakcie rozmow. Poszukuja tez czasami osob z polskim i rosyjskim, wlasnie do zagadnien ekonomicznych. Podatki tez niestety cus miedzy 40 a 50%, ale idzie wyzyc. Cholernie drogi jest podatek drogowy- tu placi sie go osobno, a nie w paliwie, tak ze doradzam rower Chyba ze auto powyzej 25 lat - podatku sie nie placi wogole, bo sie je uznaje za cus w rodzaju zabytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 28.11.2005 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 dziękuję Kasiuzaraz obadam;)a Skandynawie po prostu uwielbiamCzysto, spokojnie, cicho, tolerancyjnie i wyjątkowo bezpiecznie.Kiedys ludzie będą tam uciekac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karusia6 28.11.2005 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 http://www.localrecruit.co.uk/gravesend/localjobs.htmMoże jednak UK? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka Whispera 28.11.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Xena, polecam Norwegię Tu możesz znaleźć trochę info o pracy http://www.aetat.no/cgi-bin/aetat/imaker?id=106 A tu są oferty pracy, tyle, że po norwesku https://www.aetat.no/sbl/as/stillingssok/enkelt.do Tu się czasami trafia coś po angielsku, są za to linki do firm zajmujących się rekrutacją http://www.dn.no/dnJobb/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 28.11.2005 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 cześc Luśko Whispera! Cała Skandynawia jest cacy... Dzięki Wam mam robótki na tydzień pozdrawiam i dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 29.01.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Osobiście mogę polecić pracę w Wielkiej Brytanii. Przed wyjazdem do pracy tam dowiedziałam się też, że mogę uzyskać zwrot podatku z Anglii. Dzięki temu po powrocie do kraju mogłam uzyskać dodatkowe kilkaset złotych. I warto się zwrócić z tym do profesjonalnej firmy, żeby nie popełnić błędu, bo niestety Urząd Skarbowy nie zna litości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts