Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bateria łazienkowa

morx

Recommended Posts

Od kiedy jestem "inwestorem" (prawie) każde spotkanie towarzyskie po chwili przechodzi na temat: budowanie, gdyż (prawie) zawsze mozna spotkac drugiego osobnika, który wybrał drogę "Wielkiej Przygody", czym niewątpliwie jest budowanie.

Na ostatnim "spotkanku" trafiła mi się przyjacielska dusza i omówiliśmy wszystkie problemy od fundamentu po dach i zachaczając jeszcze o środek. :D A że ten środek był już "po kilku" to temat jeden mi umknął i pamiętam go słabo :(

Baterie umywalkowe! :o

Są na rynku "oszczędne", które podają wodę "nasyconą" powietrzem, coś na zasadzie wody gazowanej (chyba) gdzie na czynność idzie mniej wody w jednym czasie niż w standartowej bateri, i nie ma to wpływu na konfort uzycia, lecz jedynie na kieszeń przy rachunkach za wode.

Poratujcie!

:lol: Czy ja juz wtedy "lewitowałem" czy takie też są? Może jakiś link?

Dzięki!

:wink:

Pytanie tylko czy gra jest tego warta. Takie baterie są kilka razy droższe od standartowych. Ponad to części do takich baterii są bardzo drogie i w niektórych wypadkach nieosiągalne. U mnie pękło tzw. "siodełko" nie będę pisał w jakiej baterii bo nie o to chodzi. Nie mogłem go nigdzie kupić i skończyło się na wymianie baterii.

dzielicie włos na czworo......

a jakie to ma znaczenie w umywalce??....

włączyć na chwilkę.... perlatory, ... h..je muje dzikie węże, ciepła woda zimna woda....

ludzie zastanówcie się.... jak macie takie problemy, to jak ukończycie budowę to będziecie starcami..... wypalonymi z energiii. wrakami.....

Trzeba zycie brac jak idzie. i cieszyć się że leci ciepła woda..... czasami... a jak nie to cieszyć się , że leci zimna.....

Nie wiecie, gdzie sie podziewają aktualnie Wasze dzieci, czy starzy rodzice nie potrzebują Waszej pomocy....

ale oczywiście.... na takie duperele. poświęcacie... tyle czasu i energiiiii

noooo. trzymajcie mnie......

Ten perlator to nic innego jak sitko na końcu wylewki. Po pierwsze wyłapuje większe zanieczyszczenia stałe, po drugie "nasyca" wodę powietrzem. Stąd wygląda, jakby tej wypływającej wody było więcej. Coś takiego spotykało się już dawno temu. Tylko wtedy nikt nie wpadł na marketingowy pomysł, żeby nazwać to odpowiednio i odpowiednio inkasować większą kasę.

włączyć na chwilkę.... perlatory, ... h..je muje dzikie węże, ciepła woda zimna woda....

ludzie zastanówcie się.... jak macie takie problemy, to jak ukończycie budowę to będziecie starcami..... wypalonymi z energiii. wrakami.....

Trzeba zycie brac jak idzie. i cieszyć się że leci ciepła woda..... czasami... a jak nie to cieszyć się , że leci zimna.....

Nie wiecie, gdzie sie podziewają aktualnie Wasze dzieci, czy starzy rodzice nie potrzebują Waszej pomocy....

Ojjjj nie zgadzam sie z kolegą!!!

Ja bardzo chętnie czytam takie wątki. Siedząc w pracy i czekając na koniec lubie dowiadywać się o nowych nowinkach światowych. Jestem na tym forum pół roku a wiedzy budowlanej i nie tylko przyswoiłem tyle, że niejednego sprzedawce i budowlańca zaginam!

Jeżeli ktoś ma problem i nie wie gdzie w trawie piszczy to pisze i sie pyta a nuż ktoś słyszał i wie. Nikt nie jest zmuszony do czytania wszystkich wątków poprostu pomijać i przechodzić dalej. Co do budowy to zawsze jest czas na budowe, przyswajanie wiedzy i wprowadzanie nowinek!! Kwestia zorganizowania się!!

Co do wody to u mnie w bloku leci i ciepła i zimna kwestia płacenia ale czemu by nie płacić mniej jeżeli jakieś cudo jest! Owszem zaraz ktoś powie wsadz sobie neodyma na licznik i będziesz mial za darmo ale to nie o to chodzi!! :-?

A więc z uszanowaniem mówie NIE pana odpowiedzi!! :-?

oczywiście, nie mówię, żeby nie siedziec i nie czytac..... trza sie rozwijac....

ale.... nie wydziwiać....

No chyba, że jestem już na innym etapie.... to sorry.... ale może mam dziś zły dzień ??...

Raczej tak..... już się zamykam i milczę....

Ale nie mówię tego.... akurat tylko do perlatora... ale ogólnie....

Czasem się flaki wywracają.....

Ale cóż... sorry....

Ojjjj nie zgadzam sie z kolegą!!!

Ja bardzo chętnie czytam takie wątki. Siedząc w pracy i czekając na koniec lubie dowiadywać się o nowych nowinkach światowych. Jestem na tym forum pół roku a wiedzy budowlanej i nie tylko przyswoiłem tyle, że niejednego sprzedawce i budowlańca zaginam!

Jeżeli ktoś ma problem i nie wie gdzie w trawie piszczy to pisze i sie pyta a nuż ktoś słyszał i wie. Nikt nie jest zmuszony do czytania wszystkich wątków poprostu pomijać i przechodzić dalej. Co do budowy to zawsze jest czas na budowe, przyswajanie wiedzy i wprowadzanie nowinek!! Kwestia zorganizowania się!!

Co do wody to u mnie w bloku leci i ciepła i zimna kwestia płacenia ale czemu by nie płacić mniej jeżeli jakieś cudo jest! Owszem zaraz ktoś powie wsadz sobie neodyma na licznik i będziesz mial za darmo ale to nie o to chodzi!! :-?

A więc z uszanowaniem mówie NIE pana odpowiedzi!! :-?

A ja się w dużej mierze zgadzam z kolegą, że niektórzy czasami to już przesadzają w oszczędności i wyolbrzymianiu problemów których nie ma zastanawiając sie jakie dyble dać do montazu okna żeby nie zrobić mostków i za dużych strat ciepła :o :D . Generalnie forum to potężne kompedium wiedzy ale też i często bełkot co niektórych forumowiczów przyprawia o mdłości - nie mam tu akurat na mysli tego watku ale innych jest na forum całe multum.

Pozdrawiam

dziś mam inne nastawienie. do życia, słoneczko.... się pokazuje...

ale oczywiście jak się nie chce to się nie czyta,..

ale zawsze. po temacie. nie zawsze wiem o co chodzi, a jak przeczytam to krew mnie zalewa i musze odpowiedzieć...dla lepszego samopoczucia, to taki zawór bezpieczeństwa....

Pozdrawiam, i życzę all.... zeby nie było takich wątków, po których się ciśnienie podnosi.......

A tak na marginesie... jak si włączy wyszukiwarkę i filtr... to wiele wypowiedzi jest niepotrzebnych,... takie wałkowanie. i tyle