mannix 17.10.2005 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 czytam tak sobie tematy o blachodachówce i jakos nie widzę nic na temat grubości blachodachówki.czy może mnie ktoś oświecić w jakiej grubości powinna być blachodachówka (porządna), bo tą co mi przywieźli jakoś wydaje mi się "za cienka" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkmar 17.10.2005 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Z tego co ja się zorientowałem to prawie wszystkie dostępne mają 0,5mmWyjątkiem są np. niektóre blachodachówki Planja, które mają 0,6mm.Inna sprawa to sztywność blachodachówki, która jest wynikiem rodzaju i wysokości tłoczenia. Oczywiście niektóre firmy oferują inne grubości lecz na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekf 17.10.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 WitamNajlepiej pożycz mikrometr i zmierz . To nie zart, w miejscach głebokich przetłoczeń jest bardzo cienko.Sprzedawca u ktorego chciałem kupić blachę mówił o gr 04mm.Sprawdz tez ile jest naniesionych powłok bo na jednych jest 5 na innych 4.Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts