Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mazurskiej Chałupy Komtura

bodzio_g

Recommended Posts

... po przeczytaniu dalszej części Twojego "kryminałka" ... można mieć nadzieję, że ktoś wreszcie zauważył, iż "usiadł gołą dupą na gorącej blasze" :lol: :oops: ... napewno "narazie" będziesz miał spokój, ... oby to "narazie" przerodziło się w "na zawsze",

pozdrawiam niezmiernie serdecznie

ps - miałem podobną sytuację, ale zakończenie inne ... włamanie było wiele lat wstecz (kiedy kupiłem swój domek do remontu ale jeszcze w nim nie mieszkałem, ... było tam trochę moich rzeczy), ... działania policji były jednak zgoła inne, ... miejscowe łajzy co do których snuto podejrzenia, dostali łomot na komendzie, wymiękli, łupy grzecznie oddali (sprawę wykryto w ciągu dwóch dni) i .... było by prawie po wszystkim, gdyby nie fakt, iż pewien dziennikarz (wierzący święcie, iż pała jest złą metodą śledczą ... choć skuteczną) opisał sprawę całą w Gazecie Poznańskiej ... no i komendant poleciał ... zgadnijcie gdzie ... w górę, ... od tamtego czasu wszelkie menty omijają moją okolicę z daleka :lol:

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tomek - a czemu nie wziąłeś swojego psa do wykrycia śladów , może by sie w koncu na coś przydał , a nie tylko do ... "odcedzania " :wink: 8)

bodzio ma racje, koles przynioslby CI amatora arizony w zebach, gdybys go tylko zabrał :D :D :D

:lol: :lol: :lol:

I jeszcze piwo na pocieszenie :wink: :)

Ostatni odcinek opowieści o kominku jest. Prawda, że ciągnie jak na parowcu. Miałam zaszczyt polano do niego własnoręcznie wrzucić i łapki zziębnięte po przyjściu z tarasu ogrzać. Prawdziwa Komturia, prawdziwy kominek, prawdziwe ciepełko.

:D

Dziękuję Tolu za ocenę. Przyznać muszę, że są czasami dni, gdy ciąg jest słaby i trochę dymu leci nie w tę stronę co trzeba.

Ewusiu, nie jestem pewien, czy "kominkowe" książki mi zostały. Pamietam, że ktoś potrzebował, ale czy oddał? Budowałem kominek w 1998 r. Zdjecia mam, ale ponieważ w dalszym ciągu mam kłopoty z umieszczaniem ich nie tylko na forum, ale i w internetowych albumach to zeskanuję i wyślę Ci mailem. Jeśli chodzi o komputery to jednak jestem niewyuczalny. :(

Ewusia, jedną książkę już znalazłem. "Kominki" aut. Anna i Alex Kadlecowie. Wydana w 1994 r.

Dziękuję Kasiu. Trochę krzywy, trochę dymiący, ale chyba pasuje do tej wiejskiej chałupy. Cieszę się, że Ci się podobał. :D