tomek1950 24.09.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Masz rację, że jesteśmy tym miejscem oczarowani. Żona, ja, dzieci i wnuki. Starszy wnuczek, 6 lat, nie wyobraża sobie innych wakacji niż z babcią w chałupce Nie podejmuję się rozstrzygać ile w tym zasługi babci, a ile miejsca. Zasługi babci są ogromne, ale miejsce..... nie potafię tego ocenić. W tym roku obserwowałem orły. O ile się nie mylę była to para bielików. Dwa razy widziałem czarnego bociana. Dudki, sójki, sowy.... żaby wszelkiego rodzaju, nawet taką co wspinała się na drzewo! Jaszczurki w godowej szacie zielone jak trawa, jelenia który zapędził się na podwórko, kunę, lub coś podobnego, borsuka - widziałem pierwszy raz w zyciu. Tego się chyba nie da opisać. Ostatnio na tarasie zamieszkał duży, zielony konik polny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 24.09.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 ale laptopa przyswoiles do tej przyrody mieszczuchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 24.09.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Inaczej nie byłbym w stanie nadawać z chałupki. Przyznać muszę, że nie jest to pierwsza łączność z chałupki przez internet ze światem. Dwa lata temu wysyłałem maila z artykułem do... Australii przez komórkę. W końcu to XXI wiek, globalna wioska. "Niech na całym swiecie wojna, byle polska wieś spokojna" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 25.09.2006 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 SADYSTA tak piszesz obrazowo że oczami widzę Waszą chałupkę i czuję zapach kawy ...... tak jakbym tam była i tą kawę piła... jednym słowem "zazdraszczam" pozdrówka ze słonecznych Kaszub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.09.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Ewo, zaraz idę na taras napić sie kawy i... popatrzeć na przyrodę. Wróciłem własnie ze spaceru z psem. Pies się trochę przestraszył jak wyskoczył zając Obaj dali drapaka w przeciwne strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 26.09.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Tomciu pisz Ty co chcesz, bo jak tu oderwac zycie od budowy i budowe od zycia... p.s. dodaj czasmi jakies zdjecie. Moze byc nawet do gory nogami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.09.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Zeljko, siedzę własnie w komturii mazurskiej i mam do czwartku dostęp do internetu. Niestety modem nie mój muszę oddać. Zdjęcia, coś mam w laptopie, może się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 26.09.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Wlasnie wklejaj te foty i opisuj wiecej budowa zajmiesz sie od piatku jak juz oddasz modema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 26.09.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Tomek masz moje błogosławieństwo pisz dalej o komturii, łącznie z przyrodą banem się nie przejmuj, nie boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 26.09.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Zeljko, siedzę własnie w komturii mazurskiej i mam do czwartku dostęp do internetu. Niestety modem nie mój muszę oddać. Zdjęcia, coś mam w laptopie, może się uda. Dobrze Ci tam co? A mi tu w tej smierdz... Warszawie udajemy, ze oddychamy... Mało tego, jadę na działkę, a teraz jesień, dookoła pola, rolnicy pala rożne rzeczy. Normalnie człowieka zatyka i piecze w gardle...W pośpiechu wracam do Warszawy aby poudawać, ze oddycham...Ale do tego smrodku już przywykłam. Ołowiane powietrze znam, ale zadymione ze aż mgła się robi.., dajcie żyć, gdzie ja się przeprowadzam.. A Ty tutaj takimi opisami strzelasz, ze ja nie wiem czy to bajka czy na prawdę gdzieś jeszcze da się żyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.09.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Wlasnie wklejaj te foty i opisuj wiecej budowa zajmiesz sie od piatku jak juz oddasz modema Bedzie koleżanka małżonka więc mnie pogoni do roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.09.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Tomek masz moje błogosławieństwo pisz dalej o komturii, łącznie z przyrodą banem się nie przejmuj, nie boli Mam nadzieję na dyplom za najmniej budowlany dziennik na następnym spotkaniu w Redakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 26.09.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Tomek masz moje błogosławieństwo pisz dalej o komturii, łącznie z przyrodą banem się nie przejmuj, nie boli Mam nadzieję na dyplom za najmniej budowlany dziennik na następnym spotkaniu w Redakcji I najbardziej budujacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 26.09.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Wlasnie wklejaj te foty i opisuj wiecej budowa zajmiesz sie od piatku jak juz oddasz modema Bedzie koleżanka małżonka więc mnie pogoni do roboty! zonka jest dobrym lekarstwem na wszystko a szczegolnie na lenia wiem cos o tym, bo tez rozdzielam pigulki w roznej postaci hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.09.2006 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Mohag, Ty mnie nie znasz. Pracowity jestem jak pszczółka. Dziś wyprowadziłem psa na spacer i to długi, zebrałem 40 dużych koźlaków jednego prawdziwka i podgrzybka, obrałem, zbudowałem suszarnię do grzybów w łazience zasilaną termowentylatorem, ugotowałem sobie obiad (cycki z kurczaka + makaron) nakarmiłem psa, z braku prądu nasmarowałem wycieraczki w samochodzie bo ostatnio coś powoli chodziły, odbyłem kilka ważnych i mniej ważnych rozmów przez telefon, wypiłem piwo, napisałem kilka postów na Forum Muratora, oczyściłem znalezione grzyby i wlaśnie się suszą bo właczyli prąd. I uważasz, że ja jestem leniwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 27.09.2006 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 normalnie PRACUŚ kiedy Ty na to czas znalazłeś a tak poważnie to te najdrobniejsze prace zajmują najwięcej czasu, ciekawe dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 27.09.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Tomku - pisz, pisz o wszystkim...tak to ładnie potrafisz naprawdę można sobie to wszystko wyobrazić ... my chcielismy mieszkać na wsi , bo na wsi jakoś inaczej widać pory roku....a może nie inaczej tylko po prostu je widać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 27.09.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Tomku Ty pisz o wszystkim i fotki różne pokazuj wszak to urok Twojej chałupy ona bez opisów przyrody, flry i fauny nie była by taką chałupą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 27.09.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Wprawdzie nie jestem w nastroju i potwornie bolą mnie stopy, stałem prawie całydzień na drabinie, zaraz coś skrobnę. Przyrody tym razem nie będzie tylko o murowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 27.09.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Wprawdzie nie jestem w nastroju i potwornie bolą mnie stopy, stałem prawie całydzień na drabinie, zaraz coś skrobnę. Przyrody tym razem nie będzie tylko o murowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts