Mohag 27.09.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 tylko o murowaniu a kogo to ....... zartuje oczywiscie, pisz, pisz nawet o murowaniu, a jak beda wstawki romantyczno-przyrodnicze, to juz w ogole bedzie cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 27.09.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Własnie napisałem trochę o murowaniu. Mohag, ma być romantycznie, czy o romansach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 27.09.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 c.d... wiedzialam, no wiedzialam ze tak znowu zakonczysz Nie boicie sie na "stare" lata przeprowadzac sie w taka glusze ? ja chyba bym sie jednak nie zdecydowala, no moze jako miejsce wypadowe ale tak na stale to napewno nie. to ja poprosze romantycznie o romansach z dodatkiem przyrodniczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 27.09.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 c.d... wiedzialam, no wiedzialam ze tak znowu zakonczysz Nie boicie sie na "stare" lata przeprowadzac sie w taka glusze ? ja chyba bym sie jednak nie zdecydowala, no moze jako miejsce wypadowe ale tak na stale to napewno nie. to ja poprosze romantycznie o romansach z dodatkiem przyrodniczym Jako miejsce wypadowe to mamy je od kilkunastu lat, ciągle remontując, a końca nie widać. Pełen podziwu jestem dla Twojego tempa. W tym czasie zdążyliśmy się przyzwyczaić do głuszy. Żona idzie na wcześniejszą emeryturę (oświata) ja, jak na razie bezrobotny, zamierzam założyć własną działalność, a jej charakter sprawia, że mogę to robić zarówno w Warszawie jak i w mazurskiej głuszy. A jeśli chodzi o romantycznie o romansach... to najtrudniej bedzie wpleść wątek przyrodniczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 27.09.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Nie, moje tempo i tak jest powolne bo mi tak ogolnie to sie nie spieszy. Jakby byla potrzeba to ekipa w trzy miesiace by sie uwinela.... a tak to wpadaja do mnie jak maja wiecej wolnego Moj majster tez ma taki podobny plan do Waszego. Pare lat temu kupil poniemieckie gospodarstwo z duzym domem na takiej wiosce w ktorej stoja dwa domy w przyszlym roku najprawdopodobniej skonczy, bo jak to majster czasu brak i tez sie z zona (oswiata) przeprowadzaja.... bo dla Niego rybka skad bedzie wyjezdzal. No to te romantyczne romanse przenies na lono natury aaa i jeszcze prosze zeby byla tez wstawka kulinarna ... bosh jakie mam wymagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 27.09.2006 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Nie, moje tempo i tak jest powolne bo mi tak ogolnie to sie nie spieszy. Jakby byla potrzeba to ekipa w trzy miesiace by sie uwinela.... a tak to wpadaja do mnie jak maja wiecej wolnego Moj majster tez ma taki podobny plan do Waszego. Pare lat temu kupil poniemieckie gospodarstwo z duzym domem na takiej wiosce w ktorej stoja dwa domy w przyszlym roku najprawdopodobniej skonczy, bo jak to majster czasu brak i tez sie z zona (oswiata) przeprowadzaja.... bo dla Niego rybka skad bedzie wyjezdzal. No to te romantyczne romanse przenies na lono natury aaa i jeszcze prosze zeby byla tez wstawka kulinarna ... bosh jakie mam wymagania. Najłatwiej to będzie z tą wstawką kulinarną. Ostatnie 20 lat pracowałem jako technolog żywności. Daleko mi jednak do sztuki jaką reprezentuje Chef Paul na tym forum. Grill, prowizoryczny oczywiście jest. W planach grill z kamienia + wędzarnia. A tak nawiasem, to podoba mi się Twoja kostka, choć w zupełnie innym stylu niż moja "komturia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 28.09.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 No i mam kłopot. Czy dokończyć opis budowy wiatrołapu, czy opisać romantyczny romans na łonie natury z wstawką kulinarną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 28.09.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Tomku - najlepiej po kolei - i to i to pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 28.09.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Dobrze, najpierw skończę wiatrołap. Tak nawiasem, to kończę go do dziś, choć od tamtego czasu minęło kilka lat. Były inne ważniejsze prace. Na szczęście niewiele zostało do zrobienia. W wiatrołapie oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 28.09.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 aleś czujny ledwo napisałam i juz odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 28.09.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Siedzę przy kompie, na dworze ulewa. Wybieram się do Warszawy, ale poczekam, aż przestanie tak wsciekle lać bo mokry dojdę do samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 28.09.2006 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 romantyczny romans na łonie natury z powodu ulewy kontynuowany w wiatrołapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 28.09.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 A tak nawiasem, to podoba mi się Twoja kostka, choć w zupełnie innym stylu niż moja "komturia". dziekuje wiesz ja mam troche "skrzywiony" gust i mieszkajac w domu ze spadzistym dachem .... zawsze myslalam o domu kostce ale to nie znaczy ze inny styl mi sie nie podoba, bo mi sie podoba duzo rzeczy i jak lubie proste linie, to moze mnie zachwycic pomieszczenie utrzymane w rustykalnym czy wiejskim stylu z debem, serwetkami, makatkami, ciezkimi kaflami itp bo tu nie chodzi o "styl" czy jest cacy czy bee, tylko o utrzymanie tego w tym stylu I tak jeszcze sobie mysle, ze jak mi sily i ochota pozwoli, to kupie sobie kiedys taka malusienka ala "komturie", oczywiscie nie na mazurach tylko blizej Rubika... tak na wypady i zrobie tak naprawde w wiejskim stylu... z bielonymi meblami, koza i haftowanymi sciereczkami do kuchni "Moj" majster chodzi-robi w jasno szarych spodniach roboczych i zaliczyl restauracje starowki w Regensburg-u. Fugi chlopakom sprawdza na wymiar swojego paznokcia, nie mowiac o dwu metrowej lacie ktora ciagle wloczy za soba i przyklada do scian i podlog. Ja sie smieje ze z tej krzywizny i tak nic nie wykombinuje, to patrzy na mnie i mowi ze jak mozna zrobic krzywizne mniej krzywa to on jednak zrobi mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 28.09.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Mohag, masz nie "skrzywiony" gust tylko "wyprostowany" bo lubisz proste linie. U nas jeszcze nie ma stylu, meble od Sasa do Lasa, jedynie kredens kupiony wraz z chałupą pasuje. Wymaga jednak gruntownej renowacji, a właściwie rekonstrukcji. Tak na oko ma jakieś 70 80 lat, ale jest mocno nagryziony zębem czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 29.09.2006 00:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 romantyczny romans na łonie natury z powodu ulewy kontynuowany w wiatrołapie Leszku, to będzie jak skończę o budowie wiatrołapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.10.2006 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Czekam na dalszy ciąg bo jak zwykle zapowiedź brzmi bardzo ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 03.10.2006 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 ja tez!!! ja tez!!! Komtur ty jednak wsluchaj sie w te Kobiete... co to mowi ale nie mowi co... moze jednak jakies wazne informacje przekazuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.10.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 ja tez!!! ja tez!!! Komtur ty jednak wsluchaj sie w te Kobiete... co to mowi ale nie mowi co... moze jednak jakies wazne informacje przekazuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 04.10.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Tak się złozyło, że jestem w kawiarence internetowej, pustej o tej porze. Postaram się skończyć dziś o wiatrołapie. Może uda się też napisać coś więcej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 04.10.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 ja tez!!! ja tez!!! Komtur ty jednak wsluchaj sie w te Kobiete... co to mowi ale nie mowi co... moze jednak jakies wazne informacje przekazuje A to jest piękna mądrość życiowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts