Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mazurskiej Chałupy Komtura

bodzio_g

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja wcale o myszkach nie marzę :evil: :D

A dziś widziałem pierwszego boćka (białego) i i parę innych ciekawych ptaszków, a własciwie ptaszysk :D bo wielkie. Postaram sie opisać później. Teraz muszę trochę popracować fizycznie.

Każda pora roku jest tu ciekawa, każda inna. Najbardziej lubię wiosnę, taką trochę późniejszą, kiedy drzewa są takie jasnozielone. Właściwie to każdą porę lubię. No może jak muszę się przekopywać do drogi zimą to niezabardzo :wink: :wink: :D Z ziemi zaczęły wyłazić narcyze.

Każda pora roku jest tu ciekawa, każda inna. Najbardziej lubię wiosnę, taką trochę późniejszą, kiedy drzewa są takie jasnozielone. Właściwie to każdą porę lubię. No może jak muszę się przekopywać do drogi zimą to niezabardzo :wink: :wink: :D Z ziemi zaczęły wyłazić narcyze.

:lol: :lol: :lol:

Rano ptaszek odleciał z wiatrołapu.

To urocze, że zostawiłeś go tam na noc :)

Kiedyś wleciała mi do domu jaskółka. Była tak wystraszona, że nie sposób było ją złapać czy też naprowadzić do okna by wyleciała. Obijała się biedna o ściany. Musiało to już trwać jakiś czas. Nie było nikogo w domu, a uwięziona jaskółka próbowała sie uwolnić. Wracając do domu zwróciłam uwagę na hałas i świergot (lalbo raczej pisk) latających wokół moich okien innych jaskółek. To nie był bynajmniej śpiew. Nie wiem czy to taka jaskółcza solidarność. Wrażenie niesamowite. Jedyne co mi przyszło do głowy wtedy by jej pomóc to zarzuciłam na nią ścierkę kuchenną i wtedy delikatnie ją udało mi się wypuścić, nie robiąc jej krzywdy. Trudno opisać dźwięki jaskółczego śpiewu jaki wtedy usłyszałam. One się naprawdę cieszyły z jej uwolnienia!!!

To była chyba ostatnia taka moja przygoda z jaskółkami :( Niedługo potem okazało się bowiem, że gniazda jaskółcze są bardzo często siedliskiem pcheł zwierzęcych na których ukąszenia ja jestem bardzo uczulona :(

Od 2 lat mam w komturii gniazda jaskółek. To bardzo solidarne ptaszki. W zeszłym roku, przed odlotem chyba 6 karmiło małe które wylęgły sie najpóźniej. Wykarmiły i odleciały. Niedługo chyba wróca.

A alergie rozumiem.

Ja tez mam ptaszysko 8) a raczej sasiadka obok ma gniazdo pod gornym balkonem. Ptaszysko przylatuje co roku i usilnie stara sie uwic gniazdo na moim tarasie pod balkonem sasiadow z gory... a ja usilnie od wiekow rozwalam mu ta budowle :-? i ptaszysko przenosi sie do sasiadki.

Wiem ze jestem swin, ale mam w chalupie kociambra ktory jobla dostaje jak ptaszysko lata w te i wewte z trawami na gniazdo, a i tak musze pilnowac zeby sie do pisklaka nie dobral jak uczy sie latac i przysiaduje na trawie.

Juz jednego by kiedys zalatwil, ale bylam szybsza i wyrwalam pisklaka kociambrowi z pyska :lol: tydzien czasu byl na mnie kotek obrazony :wink:

Szanowny Komturze.

Z przyjemnością przeczytałem ( czytam ) Twój dziennik i tym większą, że znam to miejsce jeszcze z dzieciństwa. Ten las był celem wypraw na jagody i poziomki a jezioro miejscem wypraw na ryby ... z leszczynówką. A i teraz zdarza mi się tamtędy przejeżdżać i czasami popływać na pobliskiej plaży, którą córka nazywa "super plażą". Trafiłem na to forum , jakiś czas temu, zupełnie przypadkowo, możnaby rzec, że przez ogródek (wypowiadałeś się w tematach ogrodniczych) i zaintrygował mnie ten "Komtur".

Pozdrawiam.[/img]

Szanowny Komturze.

Z przyjemnością przeczytałem ( czytam ) Twój dziennik i tym większą, że znam to miejsce jeszcze z dzieciństwa. Ten las był celem wypraw na jagody i poziomki a jezioro miejscem wypraw na ryby ... z leszczynówką. A i teraz zdarza mi się tamtędy przejeżdżać i czasami popływać na pobliskiej plaży, którą córka nazywa "super plażą". Trafiłem na to forum , jakiś czas temu, zupełnie przypadkowo, możnaby rzec, że przez ogródek (wypowiadałeś się w tematach ogrodniczych) i zaintrygował mnie ten "Komtur".

Pozdrawiam.[/img]

:D Witaj. To na 100% wiesz gdzie "komturia" stoi. Ale ten nick to chyba specjalnie? :wink:

Zdjecie które chcesz umiescić na forum musi być najpierw zainstalowane w jakimś albumie internetowym. np. fotosik. I dopiero wtedy kopiując adres tego zdjecia i umieszczając go pomiedzy IMG - przycisk u góry po prawej, możesz go umieścić na forum. Troche to skomplikowane. Zaraz znajdę dokładna instrukcję na forum i Ci podeślę link.

Niekoniecznie trzeba zaraz zakładać album. Zdjęcie można też przesłać ze swojego komputera na: http://www.imageshack.us/ i dostosować jego wielkość do potrzeb forum, jeśli trzeba :)

Słoneczko, ja to jestem kompletna d... komputerowo internetowa. Cieszę się, że potrafię trafić na forum :D

Maniak, watek o instrukcjach masz tu:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=30921&start=0

Kliknij i działaj. :)

Słoneczko, ja to jestem kompletna d... komputerowo internetowa. Cieszę się, że potrafię trafić na forum :D

Aaa i kokietować też umiesz ;);)

Gdybym nie był d... to w dzienniku bym zamiescił znacznie wiecej zdjęć. :D

Cyfrówkę mam dopiero od roku, a całą masę zdjęć mam ze starego aparatu. Skaner mam, ale ostatnio komputer odmawia współpracy ze skanerem, albo skaner z komputerem.

Będę próbował, ale nie dziś.