Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mazurskiej Chałupy Komtura

bodzio_g

Recommended Posts

Tomku, Ty chyba powinieneś pomyśleć nad wydaniem takiej niewielkiej książeczki "Przewodnik kierowców: Warszawa - Mazury". :D Chyba wiesz wszystko o tamtej trasie i tamtejszych barach. :lol:

Kilka lat temu sprawdzałem wszystkie przydrożne knajpki na trasie. :D Opisałem to na Forum, ale przybyło trochę nowych, trzeba będzie zrobić aktualizację. :D

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przefiltrowałem już przez ... takie okrągłe waciki kosmetyczne komturowej. Bardzo dużo na nich zostało. Miałem nadzieję, ze wino będzie czerwone, a jest blado różowe.

Spróbowałem. Hmm... pijałem lepsze... musi dojrzeć :wink: :D

Widzę że prace idą do przodu, piesio ma sie dobrze czyli wszytsko wporządku u Was :) bardzo mnie to cieszy :)

Co do takich pisemek uwielbiam pasjami :evil: i zawsze się zastanawiam jaki to ma sens :o :roll: ale widocznie i w bezensie jest jakiś sens :-? tylko My go nie widzimy :lol:

Pozdrwiam gorąco i myziaki dla Dinara :)

To rzeczywiście bezsens takie pismo, ale... to nasze prawo jest takie i nic na to się nie poradzi. Jakiś cymbał nie napisał w ustawie, że jesli kwota jest poniżej np. 50 zł, to załatwia się to inaczej, a nie polecony, zwrotka, egzekucja itp. No, kretyński wymysł i tyle. :roll:

• 2 weeks później...
Przefiltrowałem już przez ... takie okrągłe waciki kosmetyczne komturowej. Bardzo dużo na nich zostało. Miałem nadzieję, ze wino będzie czerwone, a jest blado różowe.

Spróbowałem. Hmm... pijałem lepsze... musi dojrzeć :wink: :D

Bardzo lubię tę stronkę http://www.wino.org.pl/forum/index.php

Może rozwijesz swoję wątpliwości winiarskie a na pewno spotkasz ludzi nie skąpiących cennych rad.

I wielkie dzięki za miłą lekturę Twoich zmagań w komturii i przywrócenie wiary w stare porzekadło, że "co nagle to po diable" ja prace przy "piernikowej" chatce też rozkładam na lata i mam juz serdecznie dość wszystkich "życzliwych" wymieniających mi listę spraw, które MUSZĘ natychmiast zrobić, wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Dzięki Piernikowa. Czytam to forum o winie i niektóre o uprawianiu winorośli.

Wino podczas ostatniej "kontroli" zaczęło nabierać aromatu. Ilość niestety będzie tego wina niewielka. Jakieś 2 i pół butelki. :(

W przyszłym roku mam nadzieję będzie więcej. Oby zima nie była zbyt ostra.

• 2 weeks później...
Dzięki Piernikowa. Czytam to forum o winie i niektóre o uprawianiu winorośli.

Wino podczas ostatniej "kontroli" zaczęło nabierać aromatu. Ilość niestety będzie tego wina niewielka. Jakieś 2 i pół butelki. :(

W przyszłym roku mam nadzieję będzie więcej. Oby zima nie była zbyt ostra.

trzeba było tak często "kontrolować" :lol:

W sobotę będę przelewał do butelek. Spróbuję jak smakuje. :D

Dwie i pół. :lol:

W przyszłym roku będzie więcej.

Jedna butelkę rezerwuję na 100000000% na Sylwestra. Jeśli tego nie zrobię to mnie... !@#$%^&*()+ albo jeszcze gorzej :D :wink:

Martwi mnie tylko, że smak taki jakiś... "zawodny". Zapach nienajgorszy.

Pracuję nad wzorem etykiety. Ponieważ zamiast, jak myślałem, czerwonym wyszło białe, lekko żółtawe, :o to może "Komturskie Złote"? :wink:

PS. Przy każdym obciąganiu próbowałem nie więcej niż maleńki, likierowy kieliszek.

Słoneczko, dzięki za stronkę. Tej nie znałem, choć metodologia oceny wina jest mi znana.

Jea, to pierwsze to chyba wymiaru nie nabierze, bo i kiedy, ale kolejne z mojej zakładanej na ugorze winnicy, może. :D

Pozdrawiam

No, wino na Sylwestra musi być! 8)

A Ty masz duże szanse, że będziesz reprezentował forumowiczów na 25-leciu Muratora w styczniu. Idź poczytaj w Uwagach o forum, wątek o 25-leciu. :D