Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mazurskiej Chałupy Komtura

bodzio_g

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to Ci sie z to nogo porobiło :o Może wapnia za mało - zeskrob trochę tynku ze ścian i na kanapeczkę - kostki się wzmocnią :wink:

Dziś na monitorze w gabinecie ortopedy oglądałem swoją stopę. W full kolorze, ze wszystkich stron. Kości i więzadła jak wypreparowane. Wszystko było widać.

Zdjęcia byś jakieś wkleił :lol:

Ja np. mam fajne tomograficzne obrazki z wnętrza mojej czachy - wyobraź sobie mózg mam :o

A ja widziałem swoją stopę jak własną saunę. w 3 wymiarach. Dla mnie bomba. Może wpadniecie? Tylko błagam nie teraz bo bur..del iscie budowlan. maj ? może jeszcze nie wypłyniesz lub ni e odlecisz..

Kuśtykanie wychodzi mi gorzej niz jazda samochodem :D

Dojechałem własnie niedawno do "komturii". Jutro przyjeżdża syn i robimy miejsce dla majstra. Sporo rzeczy trzeba wywalić. Jakąś stara szafę, regał otrzymany w spadku... sam nie daję rady. Zorganizuję jeszcze jakiegoś człowieka z sąsiedztwa do pomocy, a sam bedę koordynował działania. Po pracy może być Specjal. :wink: :D

Dzięki Macos, za tydzień pożegnanie "kozaczka" i dwa tygodnie specjalnego koturna. Jestem pewien, że będzie dobrze.

"Trzeba być twardym, a nie miętkim"

Swoją drogą miałem wiele szczęścia. Jak ocenił lekarz, wpadnięcie do tak głębokiego rowu mogło skończyć się znacznie gorzej.

Może zagrać w totka? Chyba, że limit szczęścia już się wyczerpał. :wink:

Szanowny nie zdążył osobiście i zobowiązał mnie: mam powiedzieć, że czytał z zapartym tchem Twój dziennik, ma w go ulubionych i zapisał sobie numer strony, na której musiał skończyć. Koniecznością przerwania czytania jest bardzo zbulwersowany. Pozdrawia Ciebie serdecznie i trzyma kciuki za nogę!!

Przekazałam :D

Brazuniu, Szanownego pozdrawiam ze wszystkich sił. Fajny facet musi być. Mam nadzieję, że Was poznam osobiscie. :D

Kuśtykanie wychodzi mi gorzej niz jazda samochodem :D

Dojechałem własnie niedawno do "komturii". Jutro przyjeżdża syn i robimy miejsce dla majstra. Sporo rzeczy trzeba wywalić. Jakąś stara szafę, regał otrzymany w spadku... sam nie daję rady. Zorganizuję jeszcze jakiegoś człowieka z sąsiedztwa do pomocy, a sam bedę koordynował działania. Po pracy może być Specjal. :wink: :D

Tomek - jak to wywalić? :o

Jeśli chcesz całkiem wywalić jakieś stare meble to nie rób tego!!! Puść fotki na priva, może je kupię. :roll:

Byłeś u mnie, wiesz, że lubię i szanuję takie meble. :D

Pre..datorko, mam szacunek dla staroci. Do wywalenia jest: Kawałek szafy z lat '60 i meblo "szczanka" od sąsiadów rocznik 1989. Stary kredens, mocno zjedzony zębem czasu, kupiony wraz z chałupą, sorry "komturią" :wink: :D mam zamiar odrestaurować w tym roku. Czy się uda? Oto jest pytanie. :evil:

Jadę za jakąś renówką kilka kilometrów i... koniec drogi.

No to przecież za mną mknąłeś a ja myślałam, że ktoś mnie śledzi :D Szybciutko auto do garażu i niemamnie :lol: :wink:

Cieszę się, że z nogą w porządku a jakieś zdjęcie zobaczymy :D nogi :D

no a jak się wstydzisz to może być inne :lol:

• 3 weeks później...
Chyba w "Kodeksie Drogowym" nie ma zakazu kierowania samochodem w gipsowym "buciku"?

jest :oops:

Art. 87.

1. Kierującym może być osoba, która osiągnęła wymagany wiek i jest sprawna pod względem fizycznym i psychicznym oraz spełnia jeden z warunków określonych w pkt 1-3:

"Kodeks kodeksem, a bezpieczeństwo Komtura musi być po naszej stronie" http://manu.dogomania.pl/emot/kule.gif :lol:

P.S. Wiedziałem, że sobie poradzisz.

Chyba w "Kodeksie Drogowym" nie ma zakazu kierowania samochodem w gipsowym "buciku"?

jest :oops:

Art. 87.

1. Kierującym może być osoba, która osiągnęła wymagany wiek i jest sprawna pod względem fizycznym i psychicznym oraz spełnia jeden z warunków określonych w pkt 1-3:

"Kodeks kodeksem, a bezpieczeństwo Komtura musi być po naszej stronie" http://manu.dogomania.pl/emot/kule.gif :lol:

P.S. Wiedziałem, że sobie poradzisz.

Przepis jest mało precyzyjny. Skoro mogłem kierować z nogą w gipsie to znaczy, że byłem sprawny :D W szpilkach bym się nie odważył.

Ja bym chyba nawet 2 kroków nie zrobił. O prowadzeniu samochodu w szpilkach mowy nie ma. W Szwecji wiele osób prowadzi w drewniakach. Próbowałem. Wolę inne obuwie, choć drewniaki do chodzenia są bardzo fajne.