Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mazurskiej Chałupy Komtura

bodzio_g

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A pogodzeni już ze sobą ten pies i kot? :D

Zaprzyjaźnieni nie są, ale sie tolerują. Odwaliłem kawał dobrej roboty. Ciężko było, jednak się udało. :D

Tomku to Ci chetnie paru osobnikow rasy ludzkiej podeslemy na szkolenie. :lol: Przeciez tolerancja to wielka rzecz jest!!! :D :wink:

Sciskam Cie mocno kochany dobry duszku i piateczka od wiesz kogo. :wink:

Jak internet pozwoli, wstawię dziś jakieś zdjątko. Artystyczne nie bedzie. Kawałek wnetrza tylko.

Zgodnie dana obietnicą zamieściłem fotkę i to z opisem. ;)

ŁAskawy dziś internet, pozwolił. :)

tomus kominek cacy :D

co to za kabelek wychodzi na gorze??? :roll:

Kabelek jest od czujki alarmu. "Majster" zamiast wyciągnąć go ze ściany i wydłużyć, a było z czego, bo z drugiej strony wisiało luźno jakieś 30 cm, poszedł na łatwiznę i ile się dało wpakował w fugę, a resztę puścił luzem. Teraz mozolnie trzeba go wykuwać uważając by nie uszkodzić. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Precz z partaczami.

Pomysł zmiany obudowy oczywiscie wyszedł od Majki, ale z jej pomysłu został tylko kształt. Inny miał być materiał. Obudowa miała być wykonana z piecowych kafli.

Jednak "majster" :evil: Stanowczo zaprotestował. Cóż miałem robić? Podsunąłem wersję kamienna na co przystał. Tę tez wprawdzie trochę sknocił, ale moim, a nie Majki zdaniem, :wink: :) Efekt jest niezgorszy. Natomiast funkcjonalność - czas kiedy kominek grzeje jest fantastyczny. A chyba w kominku który jest głównym, a w praktyce jedynym źródłem ciepła o to chodzi.

Dzieki za miłe wpisy odnośnie wyglądu. Woda na mój młyn. :lol:

Pomysł zmiany obudowy oczywiscie wyszedł od Majki,

Nie ma sprawy :lol: :wink:

A z innej ... hmmm ... beczki ... :wink:

Przerobiłem jakieś 100 kg własnych jabłuszek zapełniając dwa gąsiorki. Matka drożdżowa, rurka fermentacyjna i pożywka, i gotowe. Zaczęło bulgotać.

Zazdroszczę i sam się doczekać nie mogę ... Ja też "winiarz" domorosły ... W domu to na strychu w kółko będzie coś bulgotać ... 8)

pozdrawiam, majki