tomek1950 27.02.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Pomysł zmiany obudowy oczywiscie wyszedł od Majki, Nie ma sprawy A z innej ... hmmm ... beczki ... Przerobiłem jakieś 100 kg własnych jabłuszek zapełniając dwa gąsiorki. Matka drożdżowa, rurka fermentacyjna i pożywka, i gotowe. Zaczęło bulgotać. Zazdroszczę i sam się doczekać nie mogę ... Ja też "winiarz" domorosły ... W domu to na strychu w kółko będzie coś bulgotać ... pozdrawiam, majki Moja żona, Majka czyli w papierach Maria, była tak nazywana od dziecka. I tak zostało. Nawet w oficjalnych wystąpieniach jest... Majką. A wracając do gąsiorków. Już nie bulgoczą. Teraz dojrzewają i klarują się. Dwa gąsiorki z sokiem winogronowym ładnie się klaruje. Jabłkowe ciągle mętnawe. W tym roku jabłek praktycznie nie będzie. Mam stare, odziedziczone po poprzednich właścicielach odmiany które owocują co drugi rok. Winogron zaś powinno być więcej. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 27.02.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 A moja córcia ... Maria, ale to po Babci, znaczy mojej, czyli jej prababci ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.02.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Komturze, gratuluję efektu ! Bardzo swojsko i ciepło ten kominek się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 27.02.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Moje córki drugie imiona dostały po swoich prababciach. Olga i Zuzanna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 27.02.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Komturze, gratuluję efektu ! Bardzo swojsko i ciepło ten kominek się prezentuje A ciepły jest brazuniu jak się ogień pali, że hej. A rano cieplutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.02.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Musi być ciepły, i to nie tylko z ogniem ... w końcu (temi własnemi rencami) go robiłeś, to jak ma być inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 27.02.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Musi być ciepły, i to nie tylko z ogniem ... w końcu (temi własnemi rencami) go robiłeś, to jak ma być inaczej Akurat ten z kamienia murował "majster". Nich go cholera weźmie. Widziałem jego poprzednią pracę, kapitalny remont domu u mojego kolegi. SUper zrobione. Starannie, czysto, szybko, zero wad. A u mnie to ca zrobił woła o pomstę do... siódmego nieba. Niech go diabli wezmą. Mam dwa kominki. Pierwszy, otwarty, zbudowałem całkowicie sam. Muszę go jednak przebudować i będzie z wkładem. Kształt jednak zachowam. Taki prosty, otynkowany, trochę krzywy. Pasuje do starej chałupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.02.2009 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 To ja czegoś nie zrozumiałam, przepraszam, ale na zdjęciu to on nie wygląda na taki o wołanie o pomstę do nieba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 27.02.2009 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 To ja czegoś nie zrozumiałam, przepraszam, ale na zdjęciu to on nie wygląda na taki o wołanie o pomstę do nieba Niestety. Obudowa nie powinna dotykać do wkładu, a "majster" tego nie przestrzegał. Efekt na dziś, drobne spekania pomiedzu kamieniami. Może się nie rozleci. Widoczna z przodu kratka miała pełnić funkcję rewizji do rury spalinowej. A otwór rewizyjny w rurze jest w innym miejscu. Doprowadzenie gorącego powietrza na poddasze, tragedia. Wyrąbana dziura i wetknieta kratka. Niech tego "majstra" piekło pochłonie. A miało byc tak dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.02.2009 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Ja pierdziu ... nawet bym mu tego poprawiać nie dała, bo strach Faktycznie, fachofiec, kominkowa jego mać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 27.02.2009 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 I co ja biedny komtur mam robić? Kolejnemu wykonawcy patrzę bez przerwy na ręce. Też jest "wynalazcą" nowych technologii w budownictwie, ale ustępuje przed argumentami "Muratora", a nawet czyta te numery które posiadam w dużej ilości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.02.2009 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Obawiam się, że to Twoja spolegliwośc i dobroć spowodowały takie działania "majstra"... Ja Cię pocieszę - za parę lat i tak zacznie się to rozlatywać, wtedy będzie okazja, żeby zrobić to jeszcze raz isamemu. U nas też tak było, ale my sami źle zrobiliśmy, więc się tylko śmialiśmy teraz. Po prostu wtedy wielu rzeczy nie wiedzieliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 28.02.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 To nie moja dobroć. Miałem do "majstra" pełne zaufanie. Podobnie jak kolega dałem mu klucze, omówilismy co ma zrobic i zostawiłem go samego z ekipą. Tą samą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.02.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Witaj gospodarzu, w końcu przywlokłam się do Ciebie i dzień dobry mówię Kiedyś już tu byłam, ale jeszcze się wtedy nie śmiałam odzywać, ale troszkę podrosłam i coś tam piskam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 28.02.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Witaj Gosiek, witaj. Bardzo się cieszę, że wróciłaś i się odezwałaś. Tylko proszę nie piskaj, a wal pełnym głosem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 28.02.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 nio prooosze jak ładnie komenty ozyły witam..choc padam na chełm.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 28.02.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 nio prooosze jak ładnie komenty ozyły witam..choc padam na chełm.. To coś Ty w nocy robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 28.02.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 na forumie siedziałem...3.41 poszedlem do łozia..to powinno sie leczyc wiesz hehehdobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 28.02.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Jestes usprawiedliwiony. Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.02.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Choć znacznie krócej od Was jestem tu, to niedługo już na odwyk będę potrzebowała się udawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts