Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kiedy zmienić opony???

niciacia

Recommended Posts

kiedyś jeździłem sporo, teraz, na stare lata mniej, tylko jakieś 35.000 km rocznie. Ilu da więcej? :D

Jak mieszkałem w Warszawie, to dziennie robiłem ok. 100 km na trasie dom - przedszkole - praca - druga praca - dom. Po powrocie do mojego rodzinnego miasta, robię jakieś 30-40 km dziennie, chyba że muszę pojechać na budowę np. 3 razy w ciągu dnia, a zdarzało się tak :lol: - wtedy jeden taki kurs to 30 km.

• Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A tak na marginesie - z matematyki najlepszy nie jesteś:

15 lat = 5475 dni

300.000 / 5475 = ok. 54 km dziennie

Racja !

Walnąłem babola. Matematyka nie jest moją mocną stroną :roll:

Zwracam honor - jesteś doświadczonym kierowcą, który poradzi sobie w zimę na letnich oponach.

Zwracam honor - jesteś doświadczonym kierowcą, który poradzi sobie w zimę na letnich oponach.

Eeeee, to nie tak. Doświadczony kierowca też może sobie nie poradzić, najważniejsze jest, żeby dostosowywać prędkość i styl jazdy do warunków - to wystarczy, żeby "poradzić sobie" na letnich.

Chyba troche pogubiles sie w argumentacji .

A więcej szczegółów ?

Twoja argumentacja natomiast jest zupełnie błędna.

Dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz .

Noo, ta Twoja była megawyczerpująca /Chyba pogubiłeś się w argumentacji/ wow cóż za słowotok argumentów :lol:

...Doświadczony kierowca też może sobie nie poradzić, najważniejsze jest, żeby dostosowywać prędkość i styl jazdy do warunków - to wystarczy, żeby "poradzić sobie" na letnich.

N I E P R A W D A !!!

Jezeli wszystko byloby przewidywalne, i wszystko mozna by przewidziec to przeciez nie byloby wogole wypadkow.

Zdarzaja sie przeciez sytuacje nieprzwidywalne, jak np nagle olodzenie i nawet najlepszy kierowca na swoich "letnich" oponach nie da rady sobie poradzic,

...Doświadczony kierowca też może sobie nie poradzić, najważniejsze jest, żeby dostosowywać prędkość i styl jazdy do warunków - to wystarczy, żeby "poradzić sobie" na letnich.

N I E P R A W D A !!!

Jezeli wszystko byloby przewidywalne, i wszystko mozna by przewidziec to przeciez nie byloby wogole wypadkow.

Zdarzaja sie przeciez sytuacje nieprzwidywalne, jak np nagle olodzenie i nawet najlepszy kierowca na swoich "letnich" oponach nie da rady sobie poradzic,

Przecież napisałem, że doświadczony kierowca też może sobie nie poradzić. Oczywiście, że nie da się wszystkiego przewidzieć, ale dostosowując prędkość i dynamikę jazdy do warunków masz 90% szans na bezpieczną jazdę. Pozostałe 10% to nieprzewidziane sytuacje, niezależne od Ciebie.