Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na czym polega uzależnienie od internetu?

Gosia i Krzyś

Recommended Posts

Dostalam takiego maila:

Oto 22 dowody na to, ze zyjesz w XXI wieku:

1. wlasnie probowales wprowadzic swoj PIN do mikrofalowki

2. w swoim notesie masz liste pietnastu numerow telefonow swojej najblizszej trzyosobowej rodziny

3.wysylasz swojemu synowi SMS-a z informacja o tym, ze juz pora na kolacje, a on odsyla Ci maila z odpowiedzia, ze zaraz przyjdzie do kuchni

4.Twoja corka sprzedaje lizaki przez swoja witryne internerowa

5.kilka razy dziennie gawedzisz z nieznajomym z Poludniowej Afryki, ale jeszcze w tym miesiacu nie rozmawiales ze swoim sasiadem zza sciany

6. Twoja matka prosi Cie o wyslanie zdjecia Twojego nowo narodzonego dziecka w "jotpegu", by moc z niego zrobic wygaszacz ekranu

7.wracajac z pracy zatrzymujesz samochod na podjezdzie do swojego

garazu i dzwonisz z komorki by sprawdzic, czy ktos jest w domu

8. kazda reklama w tv posiada adres www. na dole ekranu

9.kupujesz komputer, a po szesciu miesiacach jest on przestarzaly i wart polowe ceny za ktora go kupiles

10.wyjscie z domu bez telefonu komorkowego, ktorego nie miales przez dotychczasowe 20-50 lat swojego zycia, spowoduje panike i to, ze po telefon wrocisz jednak do domu, chociaz bardzo sie spieszysz.

11.zaplacenie za cos gotowka zamiast karty kredytowej czy debetowej, to przedsiewziecie, ktore wymaga wczesniejszego zaplanowania.

12.sprzatanie pokoju stolowego oznacza wyrzucenie torebek po fastfudach z tylnego siedzenia samochodu

13.przyczyna braku kontaktu z rodzina jest to, ze nie posiadaja oni adresu e-mailowego.

14.jesli masz na scianie/lodowce przyczepionych mnostwo kolorowych karteczek to znaczy, ze jestes czlowiekiem zorganizowanym

15. wiekszosc dowcipow poznajesz po raz pierwszy przez internet

16.w domu zakladasz sobie druga linie telefoniczna by w ogole moc rozmawiac przez telefon

17. wychodzisz z internetu i masz paskudne uczucie, ze wlasnie rozstales sie z ukochana

18.wstajesz rano i wchodzisz do internetu zanim jeszcze zdazysz wypic kawe

19.budzisz sie o drugiej nad ranem by pojsc do lazienki, a w powrotnej drodze do lozka sprawdzasz jeszcze czy ktos nie przyslal Ci e-maila

20.gdy sie usmiechasz, albo robisz inne miny, przekrzywiasz odruchowo glowe na bok :wink:

21. czytasz ten tekst

22. co gorsza przeslesz go komus dalej., taaa...

PS. przeslalam :D

Jak wiec brzmi odpowiedz na pytanie niebezpieczny czy nie, ten internet ?

Mieszkanie. Mężczyzna koło 50-tki siedzi przed komputerem zapatrzony w ekran monitora i niczym znakomity pianista gra na klawiaturze. Nagle otwierają się drzwi i staje w nich wyrośnięty, ogorzały młodzieniec.

-Jestem już - mówi w drzwiach. - Cześć!

Mężczyzna, zajęty bez reszty komputerem, nie odpowiada.

- Tata! - mówi głośniej młodzieniec - Przyszedłem!

- To dobrze - rzuca ojciec, nie odrywając wzroku od monitora.

- Tata!! - wykrzykuje młodzieniec - Już wróciłem!!

- A, tak - rzuca ojciec - A gdzie byłeś?

- W wojsku!!

Mieszkanie. Mężczyzna koło 50-tki siedzi przed komputerem zapatrzony w ekran monitora i niczym znakomity pianista gra na klawiaturze. Nagle otwierają się drzwi i staje w nich wyrośnięty, ogorzały młodzieniec.

- W wojsku!!

;-)

Cos w tym jest :)

- W wojsku!!

:lol: :lol: :lol:

Jak przychodzisz do teściowej a ona nawet nie odchodzi od czatu, nie zaproponuje kawy i ciasteczek i o 22.30 dzwoni do twojego męża żeby przyjechał bo jej się internet zepsuł - TO jest uzależnienie !

:lol: :lol: :lol:

niektórzy by woleli by teściowa sobie w czasie odwiedzin spokojnie do woli czatowała

nawet by jej tą kawę i ciasteczka donosili :wink: