kroyena 18.10.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 A dostałeś od miasta Plan lub Warunki Zabudowy?Co by wiedzieć czy możesz właśnie coś takiego postawić j jak ustawić toto, na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 18.10.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Dzięki za założenie komentarzy yyyyymasz racje. Jeszcze nic nie mamAle w planie jest to jako "budownictwo mieszkaniowe o niskiej intensywności" czy jakoś tak. Żonka pracuje w Urzędzie i nie jest to jakieś nowe osiedle domków i ponoć sprawdzała i nie ma tam jakichś cudów że dom ma mieś 9.51m w kalenicy i ani centa więcej. Nawet chyba koloru dachu nie było.napisze wiecej jak dostane papiery W okolicy po lewej jest poniemiecki dom sąsiada a z tyłu nowy domek taki zwyczajny z poddaszem a z dwóch stron nic tylko łąki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 18.10.2005 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Ja na papiery czekałem około 7 miesięcy, więc jak nie żona to zaczekacie. Mała intensywność to pewnie 20% zabudowy więc około 130 m zabudowanej. Jedzie jeszcze ustawienie kalenicy do ulicy, przez to musielismy wybrany projekt zmieniać na nowowybrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 18.10.2005 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 no to pokibicujemy popraw linka, bo nam sie otwiera strona do logowania w onecie, a nie zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 18.10.2005 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 linki poprawione i niby działają. A do działki jak tylko zacznie sie budowa mozemy skłądać wniosek o dokupienie terenów rolnych graniczących z nami na poprawę zagospodarownia. Ostatnio blisko naszej działki ktoś kupował i płacił 4 tyś zł za 700m2 Ja moge dokupić tylko 649m2 czyli nie węcej niż mam. Ot taki przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 18.10.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Działają jak najbardziej a co to za ognicho już przygotowane Do grznia się w jesienne chłody Trzymam kciuki za powodzenie inwestycji Ja też mam nadzieję, ze u mnie maż zrobi całą wykończeniówkę Ale jak będzie zobaczymy Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 19.10.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Ognicho to pozostałosci po jakiejś imprezie - i to na MOJEJ ZIEMI.A do tego odnalazłem tam ślady krów wyrzucone śmieci !! Musze to ukrócić. Ogrodzić kolczatką i pod prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 09.11.2005 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Gratulacje z okazji zakupu działki! a cena rzeczywiście super - też bym tak chciał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka Whispera 09.11.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Gratuluje sfinalizowania zakupu działki! Fajnie, że macie możliwość dokupienia działki - wyjdzie sensowniejszy metraż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 09.11.2005 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Luśka mój szwagier ma dom na działce 550m2 a babcia na 590m2 i wcale nie wygląda to źle. Jest kawałek ogrodu i trawki do opalania. W końcu domek zajmuje niecałe 100m2 powierzchni Ostatnio u szefa byłem na działce 850 i widze ze koszenia będzie że ho ho. Ale dokupie bo żona chce A żonce się nie odmawia - zwłaszcza swojej A po drugie ziemii nigdy nie za wiele i na ziemii sięna pewno nie straci. Trzeci plus to że nawet jak za parę lat w planie przekwalifikują te tereny na budowlane to nikt mi sie nie wybuduje pod nosem Przebiegły jestem - a żonka jeszcze bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 13.11.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 No no działka już wasza Gratulki Ot dziady kalwaryjskie !! Pierwsze rozeznanie: adaptacja projektu i załatwianie przyłaczy itp do momentu wydania pozwolenia na budowę 1700zł. To chyba nie tak strasznie dużo Ale dom podniese z 40cm. Ot tak żeby górować nad sąsiadami Oj nie lubią tego sąsiedzi Ja tak zrobiłam i jest wielkie haloooo Ale strata tego kto nie pomyślał wczesniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 13.11.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Według najnowszych obliczeń poziom gruntu podniesiemy 30cm ponad sąsiadów.Jeden z nich sam mówił "panie usyp pan z pół metra bo na tej łące jest grząsko" a drugiego jeszcze nie widziałem ale to "kończący się juz dziadek" znajomej i ona niedługo przejmuje ten dom. A po drugie ja graniczę z dwóch stron z drogą gminną (i dopiero dalej sąsiedzi). Z trzeciej ze Skarbem Państwa a z czwartej też z Gminą. Ofiacjalnie nie mam sąsiadów he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 13.11.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Jabko, Fajnie się Ciebie czyta! Lubię ludzi z poczuciem humoru A dom lepiej podnieść, niż walczyć później z wilgocią.... Chyba sam nie chciałeś kopać fundamentów???? powodzenia i czekam na fotki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 13.11.2005 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 ...Chyba sam nie chciałeś kopać fundamentów????... A jakże!! Do osiągnięcia w wykopie próbnym stanu -40cm chciałem. Ale od -40cm czyli skończeniu rolnej czarnej papki a wejściu w kamienistą gline z piaskiem i postępie w kopaniu 1cm na 10 minut i lekkim spoceniu pomysł kopania ręcznego odszedł w zapomnienie. Aczkolwiek wyznaję zasadę ze twardym trza być, nie miętkim !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 15.11.2005 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Wyobrażam sobie jak pięknie musi byc na Twojej działce latem..... Jabko, śliczne jabłko wkleiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamuza 22.12.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Świetnie piszesz, JABKO Tylko mi powiedz jedno, jesli mozesz - ile bedziesz płacil za adpatacje projeku? Jako że jestem na początkowym etapie, zbieram wszystkie info, a widzę, że ty jestes troszkę przede mna wiec moge podglądać ciebie i sie uczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 22.12.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 ...wiec moge podglądać ciebie i sie uczyć Może lepiej się przyłącz zamiast podglądać. Umiem ciekawsze rzeczy niż budowanie agamuza pamiętam Cie - chciałaś zakopać lodówkę do ziemi Za adatację płacę 1700zł w momencie otrzymania pozwolenia na budowę. Przyłacza oczywiscie osobno (ostatnio pan architekt spytał czy geodetę chcemy sobie sami załatwić czy on ma załatwić [jego znajomy biere 800zł za komplet mapek zgodnie z wytycznymi architekta]) Zgodziłem się na jego geodetę i gdzież za 2 tygodnie będę musiał płacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamuza 23.12.2005 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Może lepiej się przyłącz zamiast podglądać. Umiem ciekawsze rzeczy niż budowanie Oooo, wierzę... agamuza pamiętam Cie - chciałaś zakopać lodówkę do ziemi Za waszą perfidną namową Za adatację płacę 1700zł w momencie otrzymania pozwolenia na budowę. Przyłacza oczywiscie osobno (ostatnio pan architekt spytał czy geodetę chcemy sobie sami załatwić czy on ma załatwić [jego znajomy biere 800zł za komplet mapek zgodnie z wytycznymi architekta]) Zgodziłem się na jego geodetę i gdzież za 2 tygodnie będę musiał płacić. Dzieki za info - pewnie niewiele mi pomoże, ale zaczynam miec pojęcie o tym wszystkim Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku - aby był POMYŚLNY pod każdym względem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 23.12.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Zdrowych, Wesołych i Pogodnych Świąt!!! http://img301.imageshack.us/img301/5581/card20mu.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 23.12.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 łoooooooo Dzięki za życzenia i wzajemnie życzę wszystkim wszystkiego najlepszego.Szczególnie zamieszkania w wymarzonym, wykończonym domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts