jabko 21.01.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 ... uuuu uuuu jabuszko jesteśże? uległam! ... tak przed snem do mnie piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 21.01.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 jabko mam pytanie: Sam kładziesz elektrykę czy robi to ELEKTRYK? Jeżeli ELEKTRYK to ile płacisz? Czy wełnę na stelażach kładłeś z rolki czy płyty? Czy do tego jeszcze dodawałeś sznurki? Czy będziesz jeszcze dawał folię paroizolacyjną? Pozdrawiam Robi to gratis inżynier po wydziale elektrycznym politechniki wełnę kładlem z rolki. Stelaz jest gęsty (co 40cm) a wełna praktycznie nie łączona (cały płat 5mx1.2m) więc sznurki nie są już potrzebne. Nic się nie zapada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 22.01.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Robi to gratis inżynier po wydziale elektrycznym politechniki rozumiem ten inżynier to Ty czy Tata? wełnę kładlem z rolki.Stelaz jest gęsty (co 40cm) a wełna praktycznie nie łączona (cały płat 5mx1.2m) więc sznurki nie są już potrzebne. Nic się nie zapada. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 24.01.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Prowadzenie dziennika to fajna rzecz. Pisząc ten post przypomniałem sobie że nie poprowadziłem kanalizy pod pralkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 26.01.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Cześć niepospolitej urody te Twoje kabelki i inne ... "przewody" - a my będziemy się umawiać z panem elektrykiem jak się tylko ociepli i wstawimy - zakupione juz - okna. Fajnie, że potrafisz tak duzo sam zrobić. E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 26.01.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 fajny domek i koszty fajne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 26.01.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 ... rozumiem ten inżynier to Ty czy Tata? nie powiem ... Fajnie, że potrafisz tak duzo sam zrobić. Oj droga ave, nie tylko na budowie... fajny domek i koszty fajne... Jak dla kogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 26.01.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 t;]... Fajnie, że potrafisz tak duzo sam zrobić. Oj droga ave, nie tylko na budowie... wierzę - no bo wiedzy pewnej w tym względzie nie posiadam ale tak sam????? zupełnie sam?????????????? (bo ja też, nie powiem..... dużo potrafię.... ale w niektórych zawsze się uspołeczniam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brigid 27.01.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Patrzę na projekt i podziwiam, jest taki zgrabny. Ciekawi mnie jak wygląda układ parteru, bo widzę że drzwi na taras są gdzie indziej niż w Bryzie ze Studia Atrium, a także pojawiły się drzwi z ogrodu do kotłowni. Czy udało Ci się wygospodarować w domu jakieś pomieszczenia gospodarcze, których nie ma w projekcie? Jeśli nie masz nic przeciwko, żeby się pokazać swój projekt, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 27.01.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 fajny domek i koszty fajne... Jak dla kogo oj co ty jak ludzie móia że podobny dom w stanie surowym za tyle postawili .... aczkolwiek rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 27.01.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Patrzę na projekt i podziwiam, jest taki zgrabny. Ciekawi mnie jak wygląda układ parteru, bo widzę że drzwi na taras są gdzie indziej niż w Bryzie ze Studia Atrium, a także pojawiły się drzwi z ogrodu do kotłowni. Czy udało Ci się wygospodarować w domu jakieś pomieszczenia gospodarcze, których nie ma w projekcie? Jeśli nie masz nic przeciwko, żeby się pokazać swój projekt, dzięki. Własciwie to Gl126 tylko ma kuchnie tam gdzie miał być pokoik a salon tam gdzie kuchnia. Mały pokoik po lewej stronie salonu za kibelkiem. Pomieszczeń gospodarczych więcej nie uzyskałem. Kotłownia jest wydzielona ścianką w garażu. Pomieszczenie gospodarcze nad garażem jak w projekcie. Natomiast inne będą schody bo te orginalne zajmują za dużo miejsca w holu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 28.01.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 jabko, ty zapodaj te foty lepiej! pokaż się! Takie pytanie mam (z serii głupich): co to jest koks? Czym się różni od węgla? Bo ja palę węglem w kozie. Też żeliwna, i czasem się rozpala na czerwono Widok rzeczywiście robi wrażenie - zwłaszcza po ciemku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 29.01.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 jabko, ty zapodaj te foty lepiej! pokaż się! ... Mła ?? Byłem w gębach ... co to jest koks? ... Och przestań. Byłem młody, głupi...to juz przeszłość aaaa koks Nie dosłyszałem pytania Wikipedia Koks – paliwo uzyskiwane poprzez przemysłowe wygrzewanie węgla kamiennego w temperaturze 600-1200 °C w specjalnie w tym celu skonstruowanym piecu koksowniczym za pomocą gazów spalinowych (bez dostępu tlenu). Jest to paliwo o wyższej kaloryczności od zwykłego węgla kopalnego, gdyż zawiera co najmniej 90-95% czystego pierwiastka węgla, zaś specjalne gatunki węgla przy odpowiedniej technologii mogą dawać nawet czystość rzędu 98%. W procesie koksowania z surowego węgla usuwane są gazy, ciecze, substancje łatwotopliwe (np. siarka), oraz inne substancje (głównie organiczne) ulegające rozkładowi w tych temperaturach. Koks jest substancją szaro-czarną, porowatą, o charakterystycznym zapachu gazów koksowniczych. Wtórnie jest zanieczyszczony częścią tych gazów oraz niewielką ilością produktów rozkładu substancji towarzyszących węglowi kamiennemu. Zastosowanie koksu to przede wszystkim ruszt i opał dla wielkich pieców w hutach, także wysokiej jakości paliwo do opalania kotłów grzewczych (zarówno w kotłowniach, jak i warsztatach oraz gospodarstwach indywidualnych). Zaletą koksu w porównaniu z węglem kamiennym jest jego wyższa kaloryczność a jednocześnie spokojniejsze spalanie, co daje rzadszą częstość uzupełniania opału w piecu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 29.01.2007 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Mła ?? Byłem w gębach A ja nie widziałam Daj jeszcze raz, plisss, plisss, pliiiiiiiiissssss (ja się pokazałam ostatnio w gębach ) ... co to jest koks? ... Och przestań. Byłem młody, głupi...to juz przeszłość He he, nawet nie załapałam że może to tak zabrzmieć :lol aaaa koks Nie dosłyszałem pytania Zastosowanie koksu to przede wszystkim ruszt i opał dla wielkich pieców w hutach, także wysokiej jakości paliwo do opalania kotłów grzewczych (zarówno w kotłowniach, jak i warsztatach oraz gospodarstwach indywidualnych). Zaletą koksu w porównaniu z węglem kamiennym jest jego wyższa kaloryczność a jednocześnie spokojniejsze spalanie, co daje rzadszą częstość uzupełniania opału w piecu.[/i] : To dopiero zwrot - rzadsza częstość hmm..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 30.01.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 ... (ja się pokazałam ostatnio w gębach ) No widziałem ja ponownie tam jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art22 02.02.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 witam , mam takie pytanko czy bedziesz ocieplal poromur w jaki kolwiek sposob - styropian , welna czy poprostu suchy tynk, wiem ze jopek twierdzi ze izolacja jest zbedna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 05.02.2007 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 heyMam w nosie to co mówi Jopek.Mam wieńce, nadproża, słupki.Już do mnie jedzie 15cm Swissporu EPS 70 i tyle bedzie przylepione na Jopka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert11 12.02.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witam, mam pytanie o schody. Napisałeś gdzieś powyżej, że nie będą takie jak w projekcie. Czy mógłbyś uchylić rąbka tajemnicy? Ja również buduję Bryzę i tak sobie wykombinowałem, że na tej powierzchni przewidzianej pod schody to tylko jakieś półzabiegowe mi wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 12.02.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 cześć Jabuszko ależ, ależ pewnie stęskniłeś się za moja obecnością wirtualną - oczywiście nie mogłam nigdzie znależć ile kosztował Cię materiał na instalacje elektryczne? - mam dwie oferty, jedna z materiałem (45), druga bez (20) i nie wiem, w która stronę iść z angażowaniem elektryka za odpowiedź byłabym Ci wdzięczna do...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 12.02.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 cześć Jabuszko ależ, ależ pewnie stęskniłeś się za moja obecnością wirtualną - oczywiście nie mogłam nigdzie znależć ile kosztował Cię materiał na instalacje elektryczne? - mam dwie oferty, jedna z materiałem (45), druga bez (20) i nie wiem, w która stronę iść z angażowaniem elektryka za odpowiedź byłabym Ci wdzięczna do...... Tiaaa Na przewody, rozdzielnice i puszki straciłem 1500zł. Z tym że w cenie jest już przewód antenowy TV oraz skrętka komputerowa. Razem 600m przewodów. Szacuje że jeszcze dokupie koło 100m Z tym że ja kupowałem przewody gdy było po 2,4zł (za 3x2,5mm2) i 1,40 (3x1,5mm2). Teraz na pewno są droższe. W dodatku nie wiem co konkretnie zawiera Twoja oferta (wyposażenie rozdzielnic też ?) Moim zdaniem lepsza jest opcja że elektryk bierze na Ciebie we wskazanej (lub umówionej z nim) hurtowni materiały za które ty płacisz na końcu roboty (lub raz na parę dni). Pan czyta ci WZtkę i jeśli coś Ci wydaje się dziwne to pytasz elektryka. A za sama robocizne umawiasz się osobno na określoną kwotę niezależnie od materiałów. 2tyś zł za robotę elektryki to chyba nie jest jakoś dużo ale to musisz spytać chłopaków elektryków bo ja cen nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts