jabko 25.02.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Hmm... ale ci zazdroszcze tej jazdy po stoku Co sie bedziesz szczypal - budowa nie zajac, a zima pewnie niedlugo sie skonczy, wiec korzystaj poki mozesz Kurde Jestem zawładniety. Cały czas szukam desek, jutro jade do intersportu, pojutrze na stok. A budowa stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 26.02.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Co sie przejmujesz - idzie ociplenie. Wszystko ma swoj czas - kazdy potrzebue troche oddechu - a sport dobrze robi na wszystko ZIma sie skonczy, snieg stopnieje a ty wrocisz na budowe wypoczety i z zasasem energii. Wiem co mowie- ja od poczatku budowy nie mialach chwili wytchnienia i tzw. odpoczynku od pracy i budowy. I brak jakiegokolowiek odpoczynku i oderwania sie bardzo nam teraz juz doskwiera Takze korzystaj, korzystaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 02.03.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 witaj jabłko fajny domek, prosty i elegancki zazdroszczę działki na takim odludziu. my też kidys byliśmy sami a teraz mamy już sąsiadów. no i podziwiam rzetelności w prowadzeniu wydatków, co do złotóweczki wow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 03.03.2007 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Co sie przejmujesz - idzie ociplenie. Wszystko ma swoj czas - kazdy potrzebue troche oddechu - a sport dobrze robi na wszystko ZIma sie skonczy, snieg stopnieje a ty wrocisz na budowe wypoczety i z zasasem energii. Wiem co mowie- ja od poczatku budowy nie mialach chwili wytchnienia i tzw. odpoczynku od pracy i budowy. I brak jakiegokolowiek odpoczynku i oderwania sie bardzo nam teraz juz doskwiera Takze korzystaj, korzystaj! Od czwartku poważnie wracam na budowę. Trza siać ... witaj jabłko fajny domek, prosty i elegancki zazdroszczę działki na takim odludziu. my też kidys byliśmy sami a teraz mamy już sąsiadów. no i podziwiam rzetelności w prowadzeniu wydatków, co do złotóweczki wow Witaj editta ...wiesz...dobra sąsiadka to może być skarb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertU 23.03.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witam!Fantastyczny dziennik, aż miło było go poczytać. Gratulacje fajnie zapowiadającej się chatki, a kiedy zaczynasz Wodnego1, ja też się przymierzam jak nieco wody opadną czyli ok. maja żeby zaznać chociaż letniego chłodku z wentylacji.PozdrRobertU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 25.03.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Jabko!!!! kopę lat!!!!!!!!!! cześć praaawie doganiamy Cię z zaawansowaniem budowlanym za tydzień wchodzą panowie hydraulicy (teraz działają panowie tynkarze) ogladam Twój dziennik i: nie doczytałam: ile dałeś styropianu na podłogi na parterze? i jakie warstwy? b my nie wiemy co z papą: dawać czy nie - bo kier -bud mówi, żeby nie dawać papy tylko folię, bo papa reaguje ze styropianem czyli: rury hydrauliczne będą leżeć na chudziaku w jakiejś otulinie na to folia styropian i wylewka ew jakieś folie. czy rury i ciepło nie będzie reagować z papą? ale z papą wydaje się nam lepsza izolacja..... (teren mamy suchy piaskowy) wypowiedz, proszę, swoje zdanie na ten temat pzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 25.03.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 ...a kiedy zaczynasz Wodnego1, ja też się przymierzam jak nieco wody opadną czyli ok. maja żeby zaznać chociaż letniego chłodku z wentylacji. Pozdr RobertU Oj rurę będę zakopywał w środku lata. Z tym się nie śpieszę kompletnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 25.03.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Jabko!!!! kopę lat!!!!!!!!!! cześć praaawie doganiamy Cię z zaawansowaniem budowlanym za tydzień wchodzą panowie hydraulicy (teraz działają panowie tynkarze) ogladam Twój dziennik i: nie doczytałam: ile dałeś styropianu na podłogi na parterze? i jakie warstwy? b my nie wiemy co z papą: dawać czy nie - bo kier -bud mówi, żeby nie dawać papy tylko folię, bo papa reaguje ze styropianem czyli: rury hydrauliczne będą leżeć na chudziaku w jakiejś otulinie na to folia styropian i wylewka ew jakieś folie. czy rury i ciepło nie będzie reagować z papą? ale z papą wydaje się nam lepsza izolacja..... (teren mamy suchy piaskowy) wypowiedz, proszę, swoje zdanie na ten temat pzdrawiam ave! Nie wątpię ze pędzicie ale niestety nie stać mnie na ekipy więc dam się wyprzedzic i swym spokojnym leniwym, żółwim tempem powolutku będę robił co trzeba aby w końcu zamieszkać. Ja dałem na chudziaka papę termozgrzewalną. Zgrzałem ją z pasami papy wystającymi spod ścian. Na to folia budowlana 0,3mm Na to rurki wodne w otulinie. Styropianu 2X5cm na krzyż (EPS 100) czyli w sumie 10cm Na to folia budowlana 0,3mm I dopiero rurki podłogówki i teraz przyjdzie wylewka. Na Twoim miejscu nie rezygnował bym z papy. Ale faktycznie są takie papy co "jedzą" styropian więc zamiast zastanawiać się która papa jest szkodliwa dajesz na papę folie i po kłopocie. Ta folia nie jest tam tylko po to ale mniejsza z tym Na styro znowu daj jakąkolwiek folię. Faktycznie papa trmo w tym całym sposobie jest najdroższa (około 70zł za 7,5m2) ale moim zdaniem warto bo widmo pojawienia się wilgoci z gruntu w nowym domu mnie przeraża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 25.03.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 [ave! Nie wątpię ze pędzicie ale niestety nie stać mnie na ekipy więc dam się wyprzedzic i swym spokojnym leniwym, żółwim tempem powolutku będę robił co trzeba aby w końcu zamieszkać. mamy ekipy, bo jak Ci kiedys pisałam, my bardzej ... humanistyczni jesteśmy - więc skoro nie znamy sie na hydraulice czy elektryce, to dyletanctwa na i we WŁASNYM domku nie bedziemy uprawiać - przy wykończeniówce za to poszalejemy za rady dziękujemy - damy tę papę (chyba sami ją położymy ) p.s. may znajomych w Niwmczech, którzy się dziwili, ze my jakiekolwiek ekipy bierzemy) - wygladamy na zdolnych z natury we wszystkich dziedzinach pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 25.03.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 ... - damy tę papę (chyba sami ją położymy ) ... Oczywiscie musisz mieć palnik dość znacznych rozmiarów. Chyba że go pożyczysz. I nie przepalcie żeby się nie rozpłynęła i nie został sam rdzeń. Dobrze też powałkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 25.03.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Oczywiscie musisz mieć palnik dość znacznych rozmiarów. Chyba że go pożyczysz. pożyczymy właśnie zastanawialiśmy się od kogo Dobrze też powałkować powałkujemy ale czym dzięki oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 26.03.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Mam palnik Tatuś zrobił. Ale na mazowsze za daleko. Wałek też mam. Tatuś zrobił ............................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 01.04.2007 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 cześć w primaaprilisowy wiosenny wieczór ja całkiem poważnie:napisz proszę jak Ci pszło z mieszaniem włókien i plastyfikatora ile moczyłeś włókna przed i ile wsypywałeś tego na betoniarkę bo nie ma to jak samodzielne dopilnowanie sprawy - nasi tynkarze zostali ostatni dzień bez swego szefa, a my akurat też musieliśmy wyjechać- to: wytynkowali nam na ślicznie kotłownię - a miały tam być płytki prawie na całości w łazience zażyczyłam sobie jedną ścianę do wytynkwania, to zostawiony szary tynk na płytki mam rwnież ślicznie wytynkowane pod schodami gdzie ma być spiżarnia jak przyjdą rbić wylewki, to będą poprawiać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 01.04.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Na betoniarkę 250L szło tak: 1,5 wiadereczka wody z rozpuszczonym woreczkiem plastyfikatora(wiadereczko po 10L dysperbicie), 2 worki cementu, piasek 30 łopat.Uzyskujesz mieszankę taką troszkę za suchą.Wtedy sypiałem włókna (bez moczenia, rozsypując je z ręki w kilku rzutach).Zresztą takie dozowanie włókien opisane jest w ulotce producenta dostarczonej wraz z włóknami Na koniec jeszcze resztka wody (około 1/4 wiadereczka) i 12 dopełniających łopat piasku. Całkowita liczba łopat piasku to 3x liczba łopat cementu i zależy on od tego jaka masz łopatę. Ja miałem akurat małą i na worek cementu wchodziło mi 7łopat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 01.04.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 [Wtedy sypiałem włókna (bez moczenia, rozsypując je z ręki w kilku rzutach). matematyczna prezycja Zresztą takie dozowanie włókien opisane jest w ulotce producenta dostarczonej wraz z włóknami włókna mają być wtorek środa ale cztałam, że namacza się je - może to zależy od gatunku Na koniec jeszcze resztka wody (około 1/4 wiadereczka) i 12 dopełniających łopat piasku. Całkowita liczba łopat piasku to 3x liczba łopat cementu i zależy on od tego jaka masz łopatę. Ja miałem akurat małą i na worek cementu wchodziło mi 7łopat. ostatnio uczyłam swego syna odróżniać łopatę od szpadla ale co wielkości... porwnam z łopatami tynkarzowymi dzięki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 01.04.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Noooo, widzę, że już wylewki są To już prawie w domu jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 02.04.2007 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 [Wtedy sypiałem włókna (bez moczenia, rozsypując je z ręki w kilku rzutach). matematyczna prezycja ... Wcześniej oczywiscie kilogramowa torba włókna była dzielona równo na 6 części co daje 166gram na betoniarkę czyli na 50kg cementu. Tak odmierząna porcję już "sypałem z ręki" O to mnie chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 02.04.2007 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Noooo, widzę, że już wylewki są To już prawie w domu jesteś I kto to mówi To dopiero połowa parteru. A jeszcze poddasze. I tynków nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 02.04.2007 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Jabłuszko, ja tylko na duchu cię podtrzymuję Nie wściekaj sie tak Wiem, że to wszystko irytujące jest, ale naprawdę już bliżej niż dalej Duuuużo bliżej Buziaki na osłodę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 02.04.2007 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 No masz szczęscie. Za te buziaki czy wybaczam (nawet stringi zapomnę) Przy oglądaniu Twoich płytek zauważyłem ze jużużywasz prysznica. Lece do Ciebie coś napisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts