Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JABKOwe komentarze

kroyena

Recommended Posts

• Odpowiedzi 481
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

cześć Jabko i Olka witaj (jasne! niech Jabko sprawi Ci gacie - znajac go będą to skąpe stringi :wink: :lol: )

u mnie już dawno po bryzgach ściennych za to wylewkarzom maszyna się zepsuła :evil: jeden się przy niej kontuzjował i ... przestój :evil:

pozdrówka

jeśli możesz pisz więcej o ogrodzeniu - ładne czapeczki przeciwdeszczowe :lol:

Jabko - super, że udało się wam dokupić ten kawałek ziemi. Bardzo fajna okolica, aż chciałoby się tam przyjechac 8)

Jaką powierzchnię mają teraz wasze włości? (wiem, wiem, gdzies chyba było, ale nie chce mi się szukać :oops: )

Jak tam tynki? Kiedy bedziesz kładł "szprycę"?

Buziaki!

Teraz mam 1100m2 a więc taka dośc normalna działka.

A szpryca już jest :lol:

...

jeśli możesz pisz więcej o ogrodzeniu - ładne czapeczki przeciwdeszczowe :lol:

hejka ave!

Czapeczki toczył ojciec z suchego buka 8)

A o ogrodzeniu za dużo nie napiszę bo dopiero sam szukam proporcji.

Nie chcemy wysokiego tylko takie delikatne.

Na pewno fundament wyleje szerokości 30cm.

Będzie murek (nie wiem jaki wysoki) i słupki (wysokosci teżnie znam ale szerokość około 35-40cm.

Coś podobnego jak to tylko troszke wyższy murek i gęściej słupki.

No i nie zdecydowalismy się jeszcze czy stalowe wypełnienie czy jednak drewno

http://images4.fotosik.pl/90/6e81aef842183993.jpg

Jabko - super, że udało się wam dokupić ten kawałek ziemi. Bardzo fajna okolica, aż chciałoby się tam przyjechac 8)

Jaką powierzchnię mają teraz wasze włości? (wiem, wiem, gdzies chyba było, ale nie chce mi się szukać :oops: )

Jak tam tynki? Kiedy bedziesz kładł "szprycę"?

Buziaki!

Teraz mam 1100m2 a więc taka dośc normalna działka.

A szpryca już jest :lol:

no, to powierzchnia prawie taka jak u mnie. A dlaczego nie ma zdjęć szprycy? :roll: (dałeś tylko obrzutkę na fotach.... :( )

[

quote="jabko]
...

Coś podobnego jak to tylko troszke wyższy murek i gęściej słupki.

No i nie zdecydowalismy się jeszcze czy stalowe wypełnienie czy jednak drewno

http://images4.fotosik.pl/90/6e81aef842183993.jpg

takie ogrodzenie pasuje do okolicy górsko- rozległej, z tego co pamiętam masz jakiś lasek w tle... będzie ok.i wielkość działki też dobra my mamy 10 arów - i będzie co kosić :wink:

u nas to tak bardziej grzecznie - podmiejsko: wszyscy mają płotki klinkierowo :-? - sztachetkowe - więc będzie bez szaleństw

pozdrówka :D

...

takie ogrodzenie pasuje do okolicy górsko- rozległej, z tego co pamiętam masz jakiś lasek w tle... będzie ok.i wielkość działki też dobra my mamy 10 arów - i będzie co kosić :wink:

u nas to tak bardziej grzecznie - podmiejsko: wszyscy mają płotki klinkierowo :-? - sztachetkowe - więc będzie bez szaleństw

pozdrówka :D

No właśnie klinkier po pierwsze nie na moją kieszeń a po drugie wręcz by nie pasował.

Byłby jedyną rówą czerwoną rzeczą w okolicy :lol:

no, to powierzchnia prawie taka jak u mnie. A dlaczego nie ma zdjęć szprycy? :roll: (dałeś tylko obrzutkę na fotach.... :( )

Czekaj bo się gubię :roll:

Szpryca = obrzutka = ciapka cementowo piaskowa rzucana cieniutką warstewką na ścianę ??

hmmm.... czyli szprca to obrzutka? Ja myślałam, że to ta druga warstwa :roll: ale może rzeczywiście to ta breja... No to kiedy będzie to drugie... jakkolwiek się to nazywa? :wink: O, może szlichta?

Czy mógłbyś zsumować swoje wydatki na wsztstkie materiały związane z instalacją wodną, kanalizacyjną i co - podejścia do grzejników i podłogówkę? Czytałam Twój dziennik ale czasami podajesz cenę czegoś jednego razem z "innymi pierdółkami" a ja chciałabym wiedzieć ile poszło na tę część?

Łomatko

Aleś dała mi zadanie.

Niestety nie do wykonania bo w hurtowni w której brałem złaczki do miedzi, kanalizę itp. brałem też wszystko inne łacznie z cementami itp.

W dodatku robie to sam powoli więc co pare dni dokupuje jakieś pojedyńcze kolanka.

Musiałbym każdą fakturę oglądać i dodawać pozycje.

Koszmar

przykro mi

jabko mam pytanie jak długo czekaliście na zwrot tego podatku VAT - właśnie z nim walczymy i na dniach bedziemy skałdać. wzywali cię zeby tam pytac o coś?

Czekaliśmy ponad 4 miesiace.

Składałem pod koniec grudnia chyba :roll:

Wezwali mnie raz i z tego tłoku faktur musiałem wykreślić kilka pozycji (ogółem na 300zł chyba).

Mnie akurat sprawdzali (powiedział mi znajomy w skladzie budowlanym). Poprosili hurtownie w których kupowałem o kopie faktur (mimo ze ja dałem ksera każdej faktury) i ten paragon fiskalny z kasy

Nie wiem czy wszystkich czy tylko mnie :lol: