Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JABKOwe komentarze

kroyena

Recommended Posts

• Odpowiedzi 481
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Niedługo stuknie 200 000. Będzie okazja coś wypić :wink:

Pozazdrościć, oj pozazdrościć samodyscypliny. Jeśli można, o ile się da na obecne pop... warunki, będę brał przykład z Mistrza... :D

Okazja jest zawsze 8)

A z samodyzcyplina to nie bardzo. Jak tak porządnie podlicze to co trzeci dzień marnuje na inne sprawy (włacznie z lenistwem).

a zaglądam tu, zaglądam - a teraz nawet napiszę :) :

- fronty kuchenne bardzo mi się podobają!

- tak samo jak płytki - kuchenne i te do salonu!

- a wanna? git! bardzo ładnie zaoblona, że się tak wyrażę... :wink

- czy łazienka będzie w stylu retro?

8) pozdrawiam słonecznie 8) i powodzenia!

Jabko, pisz więcej żeby przeskoczyć stronę, bo już nie mogę patrzyć na to "drenuję" :wink:

dzięki!! :D :D :D :D

Widzę że też szpachlujesz Uniflotem. U mnie łosie na początku wzięli go do przyklejania płyt. :D :evil: :o

Niestety wbrew karcie technicznej potrzebna jest fizelina.

acha, nie żebym się czepiał ale płyty na oknie dachowym masz założone nie zupełnie wg reguł. (nachodzące na siebie łączenia) :roll:

U mnie założyli tak samo i każę im to przerabiać. Może niepotrzebnie :roll:

[

acha, nie żebym się czepiał ale płyty na oknie dachowym masz założone nie zupełnie wg reguł. (nachodzące na siebie łączenia) :roll:

U mnie założyli tak samo i każę im to przerabiać. Może niepotrzebnie :roll:

No wiem (od niedawna :D )

Nie chce mi sie już tego przerabiać a na 90% nakleje tapetę szklaną bez wzoru na całe skosy.

Wzieli Uniflotta jako klej :roll:

No to masz baaardzo drogi klej :lol:

• 4 weeks później...

Witaj!

Dzięki za pozdrowienia :D:D:D (tzn dla tych co grzeją prądem) Co prawda prądem grzejemy tylko w II taryfie i wtedy kiedy wygaśnie termokominek i powiem Ci ze wcale nie jest źle

Oglądaliśmy Wasz dzieniik i bardzo nam się podoba. Mamy jednak pytanie: czy przy fotce drewna opałowego cena 200 zł to była za 1m3 czy może za całość?

To super, a możecie nam zdradzić skąd bierzecie po takiej cenie...???

Bo chętnie byśmy też conieco dokupili

A wiec jak nie stoi to na przeszkodzie to zdradźcie jakieś namiary

No bez przesady.

Niestety nie mogę :lol:

Ale drzewo pochodzi z legalnej wycinki. Mam nawet zezwolenie w schowku w aucie 8)

Jabko ja mam kilka pytań w sprawie ocieplenia poddasza. Mamy tę samą folię Tyveka wysokoparoprzepuszczalną. Mam kilka pytań:

1. Czy dawałeś welnę bezpośrednio do folii? Podobno można tak kłaść i nie trzeba dyletacji robić bo folia jest przepuszczalna.

2. Ile cm wełny kładłeś miedzy krokwy? Ja planuję 20cm w 2 wartwach na mijanego po 10cm. Potem sznurki i profile aluminiowe. Przy dwuspadowych dachach wełna ma tendencje do "zwieszania się". Chyba wiesz o co mi chodzi. Wiekszość osób daje jeszcze warstę wełny 5cm miedzy profile. Zastanawiam się czy jeżeli upcham 20cm wełny miedzy krokwy 18cm to nie wystarczy? Kombinuje jak uniknąć tej cieńszej warstwy... :-?

No i gratuluje dobrze wykonanej roboty! :lol:

Folia jest zdecydowanie wysokoparoprzepuszczalna więc spokojnie możesz dawać wełnę tak aby dotykała folii.

Jednak między krokwie 18cm nie pchałbym wełny 20cm a właśnie max 18cm.

Ja mam chyba krokwie 17cm a wełne 16cm. Do tego troszke obwisnie i osiądzie na na stelażu więc podejrzewam że i tak nad wełną a pod folią zrobi się mała szczelina powietrzna.

I dobrze

A ta warstwa poprzeczna cieńkiej wełny to dobra rzecz. Tak mijana warstwa zapewni ci likwidacje wszelkich mosteczków które gdzieś tam pozostały.

A tą ostatnią cieńkawarstwę między profile akurat układa się najłatwiej.

Polecam Ci ją dać :lol:

Tę cienką prawdopodobnie dam w pokoju nad garażem bo to duzy pokój ok. 40m2 i praktycznie 2 ściany bez ścianki kolankowej wiec powierzchnia tego ocieplenia bedzie duża. W pozostałych pokojach mam tylko kawałeczki ścian ze skosami.

Dziękuję za radę :lol:

• 2 weeks później...
Hej jabko 8)

W końcu uzupełniłeś swój dziennik :D

I jak się czujesz z tymi 200tys??? :roll:

Kasia, może lepiej nie przypominać naszemu Abuszkowi o tych 200 patolach :-? Niech Ci On lepiej wyrzuci to ze świadomości :wink:

Jabuszko, a kuchnia to już reprezentacyjna jest :wink: Można ją w pełnej krasie oglądać? Bardzo mi się podoba kolor, tak nieśmiało dodam :oops: