Gość 27.05.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Jabko, my się skądś znamy. Ano już wiem skąd się znamy, gadaliśmy sobie kiedyś o paleniu owsem a teraz zakładamy piec na eko-groszek . Ale nigdy nic nie wiadomo, zawsze palnik można dorzucić. Dołączam do grona wpisujących się do Twych komentarzy, dziennik czytam od dawna. Pozdrawiam i życzę cierpliwości do tego gruzu. Gdy zostanie go za dużo, zawsze można jakiś skalniak zmontować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 28.05.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Anka mój kolega od paru miesięcy przekonuje się do Linga z dodatkową przystawką na owies.Ponoć jego znajomi przekonują go że sie super opłaca bo już tym palą.Z tym że on mieszka jakieś 80km ode mnie więc go często nie widuje i w dodatku teraz sezon troszke nie grzewczy.Ale jak coś bedę wiedział z pierwszej ręki (a nawet sam popale w tym piecu jak go odwiedze) to napiszę o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.05.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Napisz, oczywiście, że jestem ciekawa. My kupiliśmy Sasa z podajnikiem na eko-groszek. W tym tygodniu go odpalimy. Na Linga mieliśmy chętkę, ale sami sprzedawcy w kilku sklepach nam go odradzali . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 31.05.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Uważaj, bo z tego rozpędu, to pewnie niedługo i wyasfaltujesz sobie tą drogę!!! Pozdrawiam i nie zbywaj nas takimi krótkimi postami!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 07.06.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Same szuje w około. Każdy chce od jabka kasy !! Może zamiast kasy starczyłby jabcok no może trochę przepędzony A tak na poważnie to przypomniała mi się rozmowa z włąścicielem betoniarni gdzie się zaopatrzywałem w materiał... "nie mam czasu, bo ludzie się budują, a ja chcę im pomóc... pozbyć się pieniędzy". Tak to już jest każdy uważa, że jeśli stawiasz dom to i nie wiesz co zrobić z pieniędzmi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 07.06.2006 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 rafałek o betoniarniach nawet nie wspominaj. Ja za B20 mam zapłacić 292zł/m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.06.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 Jabko - nie przejmuj się - jak mój kumpel stawiał dom, to też się wydawało, że to jakiś kurnik będzie - to jest złudzenie Będzie PIĘKNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.06.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Jabko, to się tylko tak wydaje gdy wytyczysz budynek (jeszcze gorzej, gdy wykopiesz fundamenty albo poustawiasz stemple pod strop), że chałupa mniejsza od kibelka. Obiektywnie ocenisz dopiero gdy będziesz miał ściany i sufit a najlepiej jeszcze tynki. Po tynkach pomieszczenia znacznie się powiększają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 12.06.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Wykopy zrobione i rzeczywiscie ledwie się przeskoczy jeden wykop już trzeba uważać na drugi. Domek wydaje się malutki jak mieszkanko 40m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 15.06.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Nie zapomnij przy układaniu zbrojenia o zakładach , nie popełnij standardowego błędu czyli wiązania zbrojenia w naroznikach bez zakładu tylko "na krzyż" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 16.06.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Będzie dobrze. Disiaj po południu wykonałem zbrojenie jednej ściany. Ściana 9.5m a pręty 12m także akurat było na zakład po około 1.25m i 1,75m. Kupno prętów 12m to dobry wybór. Cięcie ograniczy się do minimum. Doszła w końcu moja cyfrówka więc po weekendzie wrzuce już normalne fotki a nie z komórki. I będzie ich więcej jak tylko znajde jakiś pojemny portal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 16.06.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Będzie dobrze. Disiaj po południu wykonałem zbrojenie jednej ściany. Ściana 9.5m a pręty 12m także akurat było na zakład po około 1.25m i 1,75m. Kupno prętów 12m to dobry wybór. Cięcie ograniczy się do minimum. Doszła w końcu moja cyfrówka więc po weekendzie wrzuce już normalne fotki a nie z komórki. I będzie ich więcej jak tylko znajde jakiś pojemny portal. To jeszcze sobie poszukaj czegoś co ma 5 cm wysokości na podkłądki dystansowe albo sam wykonaj jeśli masz jakąs betoniarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 17.06.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 A co powiesz na cegłe 150 roztrzaskaną na części tak żeby tylko na poziomych kawałkach można było położyć zbrojenie ??Z jednej cegły tak z 8 podkładek by było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 18.06.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 A co powiesz na cegłe 150 roztrzaskaną na części tak żeby tylko na poziomych kawałkach można było położyć zbrojenie ?? Z jednej cegły tak z 8 podkładek by było. Cegła się nie nadaje - lepiej już kostka betonowa albo samemu zbić parę desek z przegródkami,zatopić drut wiązałkowy w betonie i masz piekne podkładki dystansowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 20.06.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Zrobiłem piękne podkładki. W dzienniku jest fotka. Geno ty mnie naprawdę zrujnujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 30.06.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Zrobiłem piękne podkładki. W dzienniku jest fotka. Geno ty mnie naprawdę zrujnujesz jabko nie martw się ja mam w tej chwili na stosunkowo małej budowie jakieś 400m3 gruntu do wymiany i z 25 ton cementu do stabilizacji Przy Twoich warunkach gruntowych nie można iść na skróty. Jak tam prace - ściany fundamentowe stoją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 01.07.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 U mnie na szczęście pod gliną twardy żwirowato-piaskowate dziadostwo. A ściany wstająpowolutku. Dzisiaj dopiero zaczęli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 04.07.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Bielinex rzeczywiście cenowo "daje radę" - chyba najdroższy beton w Polsce a ja musze od nich kupić 120 kubików B25 niedługo Chyba beton na wieńce będziesz sam wykonywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 04.07.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Prawdę mówić to pluję na każdą przejeżdżającą gruszke jakazobaczę !! Bielinex kupił nowe auta. Na razie takie czyste jakby z salonu jechały. Dzisiaj widziałem a tfuuuu Na wieniec kręce sam choćbym miał to robic we wiaderku mojego syna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 09.07.2006 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 :o Z tym betonem, to faktycznie przegięli!!! :evil: :evil Masz rację - lepiej sam kręć beton, niż dorabiaj IDIOTÓW i WYŁUDZACZY!!! Skur...le!!! U nas na wieniec, schody i kolumny Majster też kręcił. Dało się!!! Kiedyś nie było gruszek i pomp, a ludziska się budowali. Nasz Maestro twierdzi, że jest w stanie ukręcić nawet B25 i ja mu wierzę!!! A Ty się nie łam!!! 3m się!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts