Geno 10.07.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 :o Z tym betonem, to faktycznie przegięli!!! :evil: :evil Masz rację - lepiej sam kręć beton, niż dorabiaj IDIOTÓW i WYŁUDZACZY!!! Skur...le!!! U nas na wieniec, schody i kolumny Majster też kręcił. Dało się!!! Kiedyś nie było gruszek i pomp, a ludziska się budowali. Nasz Maestro twierdzi, że jest w stanie ukręcić nawet B25 i ja mu wierzę!!! A Ty się nie łam!!! 3m się!!! :D Chciałbym się spotkać z Twoim Maestro bo ja w laboratorium zrobiłem co najwyżej B20 na cem. 32,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 10.07.2006 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 jabko nie stresuj się budową pomyśle,że Ty to masz 1 czy 2 razy w życiu a ja na co dzień - rano godzina gadania i ustalania po czym zawsze trafi się jakaś inteligentna bestia ze szrapnelem w mózgu ,który blokuje informacje Także keep on going i nie łam się - tradycyjnie "szpenie" słuchąją poleceń typu " ja Cię k****a za***le jak tego dobrze nie zrobisz - a kiedyś myślaełem ,ze jak człowiek kulturalny to ma szacunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 11.07.2006 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 ... Masz rację ... niż dorabiaj IDIOTÓW i WYŁUDZACZY!!! Skur...le!!!... Geno jednak "u siebie" człowiek nerwowy. Ale jako że wyjeżdżam na pare dni a boję się że nie ubija druiej warstwy skoczkiem to powiem im ze ich zaje... jak mi podłoga opadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogo 18.07.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Jabko, cz w waszym domu będzie drewniany strop? Z czego planujecie go wykonać (deski czy płyta, jak sądzisz ile będzie Was kosztować?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 18.07.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Tak. Będzie drewniany. Belka 8x18 co 0,5mWyszło coś około 3m3 drzewa - mam do zapłaty niecałe 1800zł Strop drewniany trzeba przykryć a na terrive wylać samopoziom.Na to płytki czy panele w jednym i drugimOd spodu też trzeba wykończyć jeden i drugiTak więc jak ktoś wyceni terrivę na 1800zł przy 80m2 + 30m2 garażu to będe pełen podziwu.Nie mówiąc o robociźnie.Ale oczywiście musisz brać pod uwagę nie mój dom tylko swój.Mam specjalnie taki projekt że najdłuższe belki mają tylko 4m.W dodatku u nas drzewo jest tanie (deski badziewne od 250zł a klasowe 350-400zł za m3)Musisz też stosować filc.Ponadto ja chce w tym stropie rozprowadzic całą wentylację mechaniczną.Sufit podwieszę na zawiesiach robionych (nie kupionych) i profilach stalowych.W Twoim przypadku sprawa ze stropem drewnianym może wygladać całkiem inaczej a teraz 95% ludków robi gęstożebrowe a 5% monolit. Na góre jeszcze nic nie planuje ale rozważam 3cm styro i na to wylewkę albo normalnie płyty i docelowa podłoga a moze deski. Jeszcze nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 20.07.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Jabko fajny ten mały inwestorek Dawno do ciebbie nie zaglądąlam a tu już auto w garażu parkuje Zaskoczyłeć mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 21.07.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Jabko fajny ten mały inwestorek Dawno do ciebbie nie zaglądąlam a tu już auto w garażu parkuje Zaskoczyłeć mnie Pewnie ze fajny...bo mój A o garażu nie wspominaj bo jak przeglądam te wasze dzienniki budowy już prawie zakończone to mnie zazdrość pożera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goralandrzej 21.07.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Ciekawe co ja mam powiedzieć jestem na etapie oglądnięcia projektu warunków zabudowy, przy dobrych układach za miesiąc dostanę warunki a gdzie jeszcze pozwolenie na budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 21.07.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 No dobra. Wygrałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goralandrzej 22.07.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Też tak myślę , ale pocieszam się że nie jestem na końcu stawki. Prowadź dalej w taki sposób dziennik widać wyraźnie jak "lecą" koszty budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 23.07.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 ... widać wyraźnie jak "lecą" koszty budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goralandrzej 24.07.2006 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Nie przejmuj się nie mam jeszcze WZ, na działce trawa po kolana miejscami wyżej woda i prąd to jeszcze przyszłość a licznik pokazuje bardzo, bardzo zbliżone cyferki (z dokładnością do 1tys.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 24.07.2006 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Że co ?? Jak zbliżone ?? Chyba ze kupiłeś działkę za 60tyś zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goralandrzej 25.07.2006 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Witaj Matematyka musi być Twoją mocną stroną Za działkę dałem 65tys. (27arów) jednak liczę, że połowę tego terenu sprzedam aby zrekompensować częściowo koszty zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian 31.07.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Witaj jabko Trochę Ci zazdroszczę tych Twoich "miśków" - jak ja bym chciał żeby moi choć raz powiedzieli mi z tygodniowym... a niechby i dwudniowym wyprzedzeniem o jakimś potrzebnym wg nich zakupie. A nie tak: "no, skończył nam się cement - kiedy będzie?" jeszcze z wyrzutem w głosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 31.07.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Poważnie ?? Jeszcze powiedz że siedzą kilka godzin i czekają jak nie ma materiału ?? SZOK. Jak nie było samochodu w hurtowni to miśki same passatem combi przywozili cement. Drewno na strop sami policzyli i zamówili (nie było w projekcie) Wieźbę też A tartak dla tej zaprzyjaźnionej od lat firmy robi "na już". Papę na owijkę belek, impregnat - o tym wszystkim zapomniałem i jakby czekali na mnie o bym stał na budowie co chwile. Jak gościu w hurtowni wylicza mi co brali to powiem szczerze że były raz tarcze do flexa 4szt (do metalu w sumie chyba z 20zł) co jest ewidentym narzędziem i sami to sobie powinni kupić ale zapłaciłem za to bo mam dobre serce. A tarcze i tak szły na cięcie moich prętów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goralandrzej 01.08.2006 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Masz bardzo dobrą ekipę i jak tak dalej pójdzie to śmiało będziesz mógł ich polecać, tylko nie mów tego przy nich aby im woda sodowa nie uderzyła do głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian 01.08.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Poważnie ?? Jeszcze powiedz że siedzą kilka godzin i czekają jak nie ma materiału ?? SZOK. (...) Raz siedzieli - jak sami niedocenili swoich możliwości i szybkości budowania z Ytonga. Czekali na drugi transport. Generalnie ciężko im szło planowanie z wyprzedzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 01.08.2006 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Masz bardzo dobrą ekipę i jak tak dalej pójdzie to śmiało będziesz mógł ich polecać, tylko nie mów tego przy nich aby im woda sodowa nie uderzyła do głowy Tu masz rację. Kilka razy mówiłem im profilaktycznie że sa drodzy (mimo że biorą 27tys zł od fundamentu aż po gąsiory z podbitką i poza ławą cały baton robia w betoniarce) ...Generalnie ciężko im szło planowanie z wyprzedzeniem. Może to i dobrze. Moi jak zaczynali ściany to już się pytali czy ponad dach komin bedzie z klinkieru czy styropian i tynk bo jak z klinkieru to trzeba kupić a jak tynkowany to koniecznie przed kładzeniem dachówki. Tak daleko planują. Można by rzec wizjonerzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goralandrzej 02.08.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Mam nadzieję, że Twoje miśki nie czytają tego forum, a szczególnie Twojego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts