Mohag 18.08.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Piękna dachówka! A w jakim kolorze będa okna i tynki? ciemna jablon bedzie pieknie sie z ta rdzawa nowiutenka dachoweczka komponowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 19.08.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 No no cwaniaczki Okna najprawdopodobniej złoty dąb a elewacja to wielka niewiadoma. Chcielibyśmy uniknąć wszechobecnej "żółtej" ale w sumie nic innego nie moge wymyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 20.08.2006 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 A dzisiaj SZOK Niedziela rano, ludziska w kościele. Ja z aparacikiem na działkę a tam siedzi sobie jeden misiek i maluje podbitkę widac lubi tą robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 21.08.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Żabko i za to ja lubię swoich miśków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertnicki 01.09.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Kurcze cena Twojego betonu i bloczków zwalila mnie z nóg.My za beton z transportem i pompą zapłacimy 213,50 brutto a za taka samą ilość bloczków 3172.Fakt że cena bloczka wytargowana na maxa.Budowanie na Twoim terenie to nie lada wyzwanie i te ceny chyba z kosmosu.Życzymy powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 03.09.2006 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 O betonie nie wspominaj bo podnosisz mi cisnienie A ciśnienie lubie podnosic tylko przy roznegliżowanych kobietach A teren nie jest taki zły. Powoli go przezwyciężam. W każdym bądź razie na razie prowadzę 1:0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 08.09.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 witam przy okazji czytania innych tematów wyszło na jaw że planujesz bądż robisz już GWC wodny1 bardzo mnie on interesuje czy masz już jakieś zdjęcia albo chociaż plany ?czy będziesz go łaczył z rekuperatorem? jak mozesz to podaj jak najwięcej danych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 08.09.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Na razie nie zrobiłem kompletnie nic. Ale plany są jasne i bardzo proste. Zakopuję jak najgłębiej 150-200m rury PE 32. Końce wystaja w garażu i wchodzą do nagrzewnicy (takiej ala chłodnicy samochodowej). Całość napędzi pompka i już mamy pół układu z głowy. Powietrze z czerpni (zza ściany) przepuszczam przez tą nagrzewnicą i wpuszczam dopiero do reku. W tym momencie za nagrzewnicą mam zawsze +... (dokładnie ile nie wiadomo ale na pewno ponad 0st) A reszta to już normalne reku bez grzałki. Proste jak drut a koszty śmieszne bo rura do 600zł, nagrzewnica z 350zł i koparka...holera wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 08.09.2006 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Mały inwestor na budowie (już dmucha ) Jabko Chyba za dużo w psychologu przebywasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 09.09.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 To przez tą słabość do ...dłoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.09.2006 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 jabko, a gdzieś ty benysiowi na odcisk nadepnął??? skąd go wytrzasnąłeś? nie łam się, zawsze tarfi się jakaś ... pozdrawiam i kibicuję nadal, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 10.09.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 benyś to taki foachowiec co przez całe życie kładzie dachy.Pisał że Roben to kicha a Creaton to super dachówka. Na forum wklejono fotki dachu Creatona z podpisem że jest to Roben a wtedy pan benyś stwierdził ze dachówki na fotce strasznie krzywe.Po czym właścicielka dachu wyjaśniła że ma Creatona (przez pomyłkę wpisała że Roben) i pan benyś wyszedł troszke na .... nie rozpoznajac dachówki i krytykując tę co wcześniej opisał jako najlepszą.Stąd się znamy. A na jego teksty oczywiscie mogę odpowiedzieć (choć mam je głęboko w ...) Primo - Do czeskiego składu budowlanego gdziekupiłem tańszą w sumie o 400zł blachę miedzianą mam może z 8km.Do polskiego najbliższego składu z blachą droższą o 400zł mam 30km.Tak więc wybór Czech jest logiczny i nie bardzo rozumiem zarzuty o kase.Miedź to najdroższe obróbki ale pan benyś pewnie nigdy jeszcze ich nie robił wiec pisze głupoty. Secundo - dachówki tzw. wiatroweDachówka dwufalowa kosztuje w plusie 23złWiatrowa 28złNa dach potrzebowałem 40 dachówek dwufalowych czyli 920złlub 80 wiatrowych więc 2240zł.Różnica około 1200zł - dużo i mało. Jednak przy podjęciu decyzji o takim czy innym zakończeniu kasa nie miała znaczenia.Po prostu jabko i jabkowa stwierdzili że lepiej podoba im się zakończenie bez dachówek wiatrowych.Dachówki tworzą takie dziwne "zęby" co nam akurat się nie podoba choć o gustach się nie dyskutuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 13.09.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 jabko, a czemu ta ceramika taka przepalona????? nie dopilnowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 14.09.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Nie pilnowałem To Gat II - kl.10 Taki śliczny. Kolorowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 14.09.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 ja tam wolę wszystko w I sorcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 15.09.2006 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Heh. To mój ulubiony dziennik budowy. Podoba mi się twoje podejście ). Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 16.09.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 ja tam wolę wszystko w I sorcie Ja jestem z pierwszego sortu A nawet lepiej Heh. To mój ulubiony dziennik budowy. Podoba mi się twoje podejście ). Trzymam kciuki. A tu mnie zaskoczyłeś troszke A do ceramiki podejście normalne. 10MPa to kilkukrotnie za duzo jak na domek jednorodzinny więc po co mi 15MPa ?? A szlaka jest w każdym. Tylko te co ułoży się ładnie w środku biorą jako pierwszy gatunek. A Wienerberger koloruje swoje pustaki i są ślicze. Pytanie tylko po co skoro to tynkujemy i oblepiamy styropianem. Ale czasami samopoczucie inwestora ze ma piękne czerwone pustaki jest silniejsze do niego samego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 16.09.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Heh. To mój ulubiony dziennik budowy. Podoba mi się twoje podejście ). Trzymam kciuki. A tu mnie zaskoczyłeś troszke Dlaczego? Po prostu podoba mi się pragmatyzm do bólu. Pewnych rzeczy raczej nie mogę/nie chcę naśladować, jak np. osobistego zaangażowania w budowę. Niemniej przyjemnie jest poczytać kogoś, kto liczy wydawane pieniądze, a nie prezentuje zbyt często spotykane podejście "co mi tam, przecież buduję raz i na sto lat". Podzielam też niechęć do wydawania pieniędzy. O. Józef Bocheński (ten od m. in. "Stu zabobonów", mawiał, że żaden normalny człowiek nie lubi płacić. Jak ktoś lubi wydawać pieniądze (nie mylić z korzystaniem z tego, co za te pieniądze może kupić), to jest psychicznie chory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 16.09.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Jabko, napisz proszę z czego ta nadbitka, czym malowałeś. Gdzie toto sie kupuje?Podoba mi sie roben- też mam miec taka czekam tylko na dekarzo-cieslę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 16.09.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 No to dr_au mogę Cie polubić acca5 Nadbitkę kupiłem jako boazerię w Castoramie. Sosna jakaś skandynawska. Spytasz w markecie o najtańszą boazerię to Ci pokażą. W paczkach to jest ofoliowane, wszystki równe i suche. W okolicznych tartakach trzeba było samemu wybierać długości paneli oraz odrzucać takie z wyadającymi sękami no i "suche" to to było różnie więc wybrałem market. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts