Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JABKOwe komentarze

kroyena

Recommended Posts

• Odpowiedzi 481
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja kładę ósemkę w strop i ścianki działowe poddasza.

Liczone normalnie.

Dach bez stryszku- (Długość krokwii od murłaty do jętki x2 + długość jętki)x odległośc pomiędzy ścianami szczytowymi :lol:

I tutaj wełna 16cm i 8cm bo idą obie

Okna połaciowe i grubość krokwii nie odliczane

Ścianki:

Wysokość między stropem a jętkami x długośc ścianek.

Nie odliczałem skosów i drzwi więc powinno zostac :lol:

Liczenie w pamięci chodząc po poddaszu.

Z każdej matmy od zerówki do dwóch kierunków Polibudy miałem 5.0 :lol:

To co zostanie pójdzie na grubsze ocieplenie stropu nad garażem

Może podać Ci mój numer ?

na razie dziękuję :lol: silnie monogamiczna jestem i zdecydowanie nastawiona na empirię mężowską :oops:

a całkiem powaznie: ładne masz ...... poddasze..... ocieplone......... :D

teraz mocujemy się z wyborem wełny: urasa czy isover :o oraz okien: podobają nam się z czteropodziałem - szprosy drewniane - ale takie są... właśnie - tylko drewniane- a chyba jednak wolimy pvc :-?

No trudno :(

W razie czego dzwoń. 69 69 69 69 :lol:

Co do okien to zawsze miałem drewniane i nie nawidzę plastiku w domu. jednak przy dzisiejszym wykonastwie i cenach zdecydowaliśmy się na PCV w okleinie dwustronnej.

Efekt wizualny jak drewno,m pozostaje tylko poczucie ze to plastik (stal w środku mi nie przeszkadza) :lol:

Jestem na etapie czytania dzienników...przeczytałam i twój, poprawił mi humor z rana....komentarze też :p . No a co do minki przy wydawaniu kasy.....faktycznie bossssska :D . Zobaczymy jaka ja będe miała jak przyjdzie na to czas :roll: .

A tak poza tym to masz tak szczegółowe fotki co do ocieplania poddasza, że pokażę małżowi-niech sie uczy i też sam będzie ocieplał....nie ma że boli :D . Podoba mi się tez Twój zmysł kombinowania.....gdzie co kupić taniej , co można zrobić samemu.....będę pamietać że dużo potrafisz i w odpowiednim momencie będę Cię molestować pytaniami :D .

Pozdrawiam-Dagmara.

Kurcze tak sobie czytam twoj dzinnik i zazdrosze takiego zapalu do pracy. I gratuluje ocieplania dachu- bo dla nie to najgorsza robota- welna koszmarnie drapie w gardle (ja od razu zaczynam kaszleć i płakać), wiec podziwiam wszystkich, ktorzy robia to sami :D

Twoje koszty budowy powalja na twarz - kazdy by chcial tak jak ty :D