rafal9 18.10.2005 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Planuję robić wylewki ze styropianem:na parterze 5 cm + 3 cmna poddaszu 5 cm. Jaki dać styropian? FS-15 wystarczy czy koniecznie potrzeba FS-20?Bo różnica w cenie jest spora. A w garażu jaki dać? Czy musi być FS-30? Czy może być zwykły czy lepiej frezowany? I jeszcze jedno pytanko: czy robić wylewki na balkonie i tarasie teraz od razu przy wylewkach wewnętrznych, czy lepiej poczekać do wiosny do lepszych warunków atmosferycznych? A może w ogóle nie robić nic na balkonach i tarasach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwitek 18.10.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Ja na parterze będę dawał 10cm (to znaczy w sumie będzie to 10cm, bo będą mniejsze grubości, ale po kilka, żeby schować instalacje) i daję napewno FS20 (kupiłem Organikę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 18.10.2005 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 jeżeli nie chcesz mieć takich przygód jak co niektórzy forumowicze to nie praktykuj i nie oszczędzaj na materiałach , zaoszczędzisz 500 zł na styropianie a w przyszłości stracisz 5000 na poprawkizdecydowanie nie polecam FS 15 (EPS 70) na posadzkę pod wylewkę betonową - powinien być FS 20 ( EPS 100) + mata z siatki stalowej + etc do garażu może byc EPS 100 ( FS 20) + mata z siatki stalowej + etc co do grubości styropiany ja dałem 10 cm ( w płytach 2 x 5 cm kładzionych na zakładkę ) + 3 cm styropianu na macie systemowej ogrzewania podłogowego. Grubosć styropianu na podłodze na gruncie wg większości na tym forum to ok 10 cm ale i zdażają się tacy co dają 15 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 19.10.2005 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Jak lepiej dać styropian: 5 cm + 3 cm, czy 4 + 4? Wygodniejsze byłoby 5+3, bo na górze będzie 5 cm i nie trzeba by było kupować trzech rodzajów grubości tylko dwie. I jeszcze ponowię pytanie: czy może być niefrezowany styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 19.10.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 nie frezowany i 2 warstwy na zakładłkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts