Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ciezka depresja!!!

Krzysztof2

Recommended Posts

Mój przyjaciel popadł w ciezką depresję. Nasilające sie problemy ze snem spowodowane zamartwianiem się skończyły sie na leczeniu w oddziale psychiatrycznym.Teraz przebywa w domu jest pod kontrolą psychiatry od trzech tygodni.Niestety stan kolegi nie uległ poprawie , jego dzień to lezenie na kanapie i kompletny brak aktywności łącznie z niewychodzeniem chocby do ogrodu nie mówiac o spotkaniu z bliskimi i znajomymi.Jako najbliższy przyjaciel martwię się o niego i nie chcę stac obok tego problemu. Przyjaciel ma 40 lat i zawsze był bardzo atywny wrecz w centrum uwagi teraz nie chce sie z nikim widzieć.Jak mogę pomóc jemu i jego rodzinie, ma zone i dwoje dzieci. Proszę o rady i namiary dobrych specjalistów z okolic Bielska Białej.

Teraz przebywa w domu jest pod kontrolą psychiatry od trzech tygodni.Niestety stan kolegi nie uległ poprawie , jego dzień to lezenie na kanapie i kompletny brak aktywności łącznie z niewychodzeniem chocby do ogrodu nie mówiac o spotkaniu z bliskimi i znajomymi.

A czy do pracy nie chodzi ?

Niestety u nas w kraju nie ma dobrych specjalistów,a przedze wszystkim dobrej psychoterapii.Sama męczyłam sie przez 2 lata z nerwicą lękową ,lekarze przypisywali mi tylko tabletki i w pgóle nie pomogli mi tym,ale dzięki Bogu 7 lat mam już z tym spokój.Współczuję Twojemu przyjacielowi.Takie psychiczne stany są gorsze od stanów psychicznych

Krzysztof

nie miałam czasu napisać, dlatego odwołałam Cię do wcześniejszych wątków

Bielsko... :roll: :roll:

radzę w takim razie do Rybnika, pilnie, na ul. Gliwicką, na oddział leczenia depresji do Pani ordynator odziału - tylko do Niej

Pewno będzie kolejna hospitalizacja, skoro pierwsza nic nie pomogła.

trzeba Go ratować , jak najszybciej i skutecznie przede wszystkim, ale to trwa lata czasem. Młody jest, wyjdzie z tego na pewno,ale musi być dobrze leczony i pomagajcie mu w zwykłych sprawach, w rozwiązywaniu codziennych problemów,

pomoc całej rodzinie jest tu potrzebna, niezbędna.

Dobrze, że ma przyjaciół - to bardzo ważne.

trzymaj się, powodzenia :)

pytaj jak by co na priva :) W polsce są najlepsi dwaj specjalisci w tej dziedzinie, znani w całej Europie i nawet w świecie. byle dobrze dobrali mu leki, potem psychoterapia - musi lekarz się wypowiedzieć, bo nie wadomo, jakie sa przyczyny.

[email protected]

dzięki za rzeczową odpowiedź, poruszyliśmy środowisko lekarskie w poszukiwaniu dobrego specjalisty i został taki wytypowany lekarz ,który nie tylko dawkuje prochy ale ma świetne podejście psychologiczne i potrafi rozmawiać ,oby tylko chłopak dał się przekonać do zmiany i wizyty.

Jutro będziemy z nim rozmawiać.

pozdrawiam Krzysztof

Powodzenia Krzysiu :) trzymam mooocno kciuki - ma dwójkę dzieci, musi być dobrze, nie ma innego wyjscia.

jak coś, to zadzwoń do mnie :) Mój przyjaciel jest ordynatorem tu w Klinice i krajowym konsultantem, zna to środowisko i może coś będzie słyszał. Młody lekarz, bardzo zdolny.

bo co do psychoterapii, nie podpowiem, choć przyjacióka prowadzi trzy ośrodki specjalistyczne, ale tutaj, w lubuskiem.

p.s. A jeśli chodzi o namówienie na wizytę - radzę zaprosić lekarza do domu, bo on może mieć taki etap choroby, że nie zdecyduje się wyjść sam.

I żeby tylko nie brał środków nasennych, bo się uzależni.