revo 19.10.2005 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 U mnie robią tak idąc od dołu:I warstwa 5 cm styropianu-rury centralnego odkurzacza i rurki centralnej wody użytkowej (cyrkulacja)II wastwa 5 cm styropianu rurki centralnego ogrzewaniaRurki miedziane w otulinie, podłoga na gruncie, ślepa podłoga i folia budowlanaMam wątpliwośc, czy rurki centralnej wody użytkowej nie powinnybyć ułożone w II warstwie styropianu, a więc izolowane od podłożaI warstwą 5cm styropianu. Czy to ma znaczenie?Jak jest u Was? Jakie jest poprawne rozwiazanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 19.10.2005 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 U mnie jest tak:rury c.o. oraz c.w.u. są ułożone na pierwszej warstwie styropianu gr. 5 cm,druga warstwa o gr. też 5 cm otacza rury po bokach.Rury z otuliną mają średnicę ok. 3 cm więc położyłem na nich styropian gr.2 cm tak że wierzch ocieplenia tworzy jedną płaszczyznę.W miejcu skrzyżowania rury c.w.u. bięgną pod rurami c.o. i są oddzelone od gruntu styropianem gr. 2 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revo 19.10.2005 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Rozwiązanie jak u Andre jest na pewno dobre.Ale czy można pozostawić układ rurek jak u mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts