Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W JEŻYNACH 2 pracownia ARCHON

Recommended Posts

• 6 months później...
  • 2 years później...
Czy ktoś buduje "Dom w jeżynach 2" Archonu? Mamy już pozwolenie na budowę, zaczynamy na wiosnę , bardzo nas interesują ewentualne uwagi kogoś kto jest w trakcie budowy albo już wybudował

Witam!

Jestem na etapie wybierania projektu domu i bardzo poważnie zainteresował mnie Dom w jeżynach 2... Po dacie tego posta wnioskuje że budowa pewnie jest już dawno zakończona...Czy mogę liczyć na jakieś wskazówki? Czy koszty poniesione przez Ciebie były adekwatne to tych w kosztorysie? Czy zmieniałes coś w projekcie?

Za wszelkie wskazówki z góry dziękuje

Zalak

• 4 months później...
  • 6 months później...

chciałabym odświeżyć temat - biorę ten projekt pod uwagę jako jeden z dwóch (drugi to Pani Hania)

interesuje mnie zwłaszcza, jakie poprawki do projektu wprowadzaliście ? czy ktoś na Mazowszu wybudował taki dom i czy ewentualnie istniałaby szansa, żeby obejrzeć dom jeśli nie na żywo, to chociaż fotki ?

Pozdrawiam,

Armidia

• 7 years później...
  • 5 months później...
  • 2 months później...

Pierwszy remont;) po sześciu miesiącach mieszkania :D Nowy tapicerowany zagłówek wykonany przez Męża mego. Podstawa to łóżko z IKEA BRUSALI. Zmieniliśmy tylko zagłówek, reszta została tak jak było. Wygląda naprawdę ładnie. Wykonanie estetyczne. Koszt to 250 zł (łącznie z płytą przyciętą na wymiar w Castoramie)

przed

IMG_20170503_154821.jpg

po

IMG_20171112_162517.jpg

IMG_20171112_170636.jpg

IMG_20171112_170655.jpg

IMG_20171112_170738.jpg

małymi kroczkami na Fifth Avenue:wave:

Edytowane przez Sylwia $

:D Oooooooooooo Kogo witam Kogo goszczę :D

Ten mój mąż to jeszcze chwila a w samozachwyt wpadnie przez te swoje zdolności manualne. Musze przyznać jednak, że niezły jest skubaniec :lol2:

Listwy przysufitowe mamy tylko w salonie i w kuchni. Koszt spory i roboty z tym było tyle że ho ho a czasu oczywiście nie!!!!

wygląda to tak:

IMG_20171204_180820.jpg

IMG_20171204_181231.jpg

IMG_20170824_181927.jpg

W pozostałych pomieszczeniach mamy odcięcie biała farba pod sufitem.

IMG_20170824_182231 (1).jpg

I wszędzie karnisze są zabudowane płyta g-k. Tak sobie wymyśliłam.

Zdjęcia w beznadziejnej jakości albowiem ponieważ mój Huawei robi taki badziew.

pozdrawiam

Dałaś radę postawić dom. Dasz radę z listwami:yes: Mój też nie chciał tej sztukaterii ale chciał ledy pod karniszem więc listwa była idealna żeby doprowadzić tam prąd:lol2: A później sam powiedział, że piękne te listwy są. Faceci tak mają. Jak nie zobaczy to nie wie o co chodzi i marudzi, że to głupiego robota.

• 1 month później...

A więc jeżeli chodzi o szablon to otrzymałam odpowiedź ze sklepu, że oczywiście da się to zrobić. Mogą wykonać dla mnie dodatkowy szablon szerokości 7 cm (w cenie szablonu podstawowego:D). Sklep naprawdę super. Polecam!

Jest tylko problem z głównym wykonawcą, który to podnosi bunt na pokładzie. Czyli malowania ściany nie będzie.

Niestety zaczyna się buntować. Nie wiem co mu się stało:bash: Ale i tak jest mega cierpliwy.

Ja tymczasem trzeci tydzień na zwolnieniu i już zaczynam świrować!!!! Ruszyć z domu się nie mogę więc siedzę w necie i oglądam i przeglądam i kupuje i kurierzy się mijają na podwórku:) Normalnie jak nie ja!

A więc tym razem padło na nasza nudną kanapę (nawet Mr Mąż mówi, że nudnyyyy ten nasz salon, że szooook:bash:). Co ja mu zrobię nie od razu Kraków zbudowano przecie!

Będą kolorowe poszewki może zrobi się weselej, a niech mu tam będzie;)

IMG_2501.JPG

IMG_2503.JPG

no nudno jest. wiem wiem

IMG_2504.JPG

wzór może i nie kreatywny, ale ja to lubię:)

salon to jedno z dwóch pomieszczeń w naszym domku, które nie do końca jest zaaranżowane.

Pomysł jest ale powoli będę go realizować. Może pod koniec roku się uda zrobić tak jak bym chciała żeby wyglądał docelowo.