halski 19.10.2005 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 staram się o odbiór końcowy budynku. Mam już wszystkie dokumenty. Posiadam równiez umowe na dostawę wody i zrzut ścieków i zapłacony odbiór wody i kanalizacji (170zl). Studzienka kanalizacyjna była na działce w momencie kupna działki. Gdy pracownik przyjechal na odbiór to zapytał czy mam zaplacony "haracz" do gminy za kanalizację bo inaczej nie zrobi odbioru. Proszę o poradę czy mam za to płacić gminie skoro oni nic nie dołożyli do tego . Chcą 2200zł (chyba na wczasy). Pracownik zakladu wod-kan grozi, że odetnie kanalizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 19.10.2005 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 ...niestety, to powszechne zjawisko !Lokalni operatorzy to z reguły spółki, których właścicielem jest gmina i jeśli radni uchwalili opłatę na "rozwój sieci wod.-kan" to mają podstawę prawną do "haraczu"... ...a może poprzedni właściciel zapłacił ? Pozdro J ...ja za kanalizację płaciłem gminie 2280,- ( + 500,- do operatora ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 19.10.2005 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 to całkiem mozliwe. Sprawdź koniecznie, czy sprzedający już tego nie zapłacił. U nas nie zrobią przykanalika, jak nie wniesie się stosownej opłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts