Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Opinia w zasadzie od każdego mile widziana :D .

Czy jest sens zamawiać okna w wersji trzyszybowej na elewację północną domu tzw Galux oro 0,5W/m2K?

Wiem, najlepiej nie mieć okien z tej strony swiata :wink: .

Konkretnie trzy okna 144x176cm - czy różnica w cenie daje uzasadnioną oszczędność ciepła wyciekającego przez szyby? Czy jest sens napinać się, czy wystarczą zwykłe okna 1,1W/m2K?

Pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/42443-attn-pche%C5%82ek-amp-jareko-okna-galux-urz%C4%99dowskiego/

kiedyś byla szyba 2,6 i rama 1,8 - pojawila sie szyba 1,1 i rama 1,4 - teraz jest szyba 1,0 i rama 1,2 - galux to szyba 0,8 [bodajże] i rama 1,1 - spadki są coraz mniejsze - no ale jest te oszczedności coraz trudniej uzyskać.

GALUX to taki postęp w stosunku do tego co jest na rynku.

Za dwa trzy lata bedzie szyba 0,5 i rama 0,8.

Ja bym brał tego GALUX-a - jestem zawsze zwolennikiem postępu. U siebie mam szyby 1,1 i jest ciepło jak w ulu.

i o to chodzi panie dzieju i o to chodzi :lol:

Kiedys doplaty do szyby 1,1 byly z sufitu - teraz to standard i to tani standard

Pchelku - masz 1,1 na ramie 1,6 srednio okno ma 1,3-1,4 i masz cieplo jak w puchu

Pozniej zejscie z k w dol nie daje juz takich oszczednosci - no chyba ze nie otwiera sie okien a wentylacja szmatami zapchana

Cus za cus ale czy warto przeplacac?

To moj punkt widzenia :)

Mam Galux w wersji zwykłej k=1,1

Meranti lazur czy coś takiego

Z całą pewnością są to jedne z najładniejszych okien.

Bardzo dobrze wykonane,spasowane.

Firmowa ekipa montażowa-bez zastrzeżeń.

Ładne parapety wewnętrzne.

Okna dostarczono 2 tygodnie przed terminem.

dziękuję za odpowiedzi.

Pytania, i owszem, kierowane głównie do ekspertów forumowych od okien, ale również do innych szanownych forumowiczów. (proszę raz jeszcze dokładnie przeczytać post :evil: )

Czyżby inni poczuli się urażeni? Sorry, ale dlaczego? :D

Dzięki tczarek i senser, że zwróciliście uwagę, ale sam bym nie wpadł na to, że mogę wysłać mejla :lol:

Pozdrówko.