Olena 19.10.2005 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Udało mi się wyhodować z nasionka katalpę (po naszemu podobno zwie się to surmia). Będę ja mogła posadzic w ziemi dopiero w przyszłym roku, na razie rośnie w doniczce na balkonie (ma juz ok. 120 cm). Ponieważ jestem zupełnie zielonym (czytać: poczatkującym) hodowcą roślinek nie mam pojęcia co zrobic z tym drzewkiem na zimę? Schować do garażu? Jeśli tak to czy oblozyć doniczkę np. styropianem? Co ze swiatłem, podlewaniem? I czy mam czekac aż zgubi liscie? No jak tak patrze na swoje pytania.... ja naprawdę nic nie wiem o roślinkach :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balu 20.10.2005 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Jeżeli ma 1.20 m ,to jest już wcale duża ,zakop doniczkę w ziemi w zacisznym miejscu,usyp kopczyk nad nią ,a pień możesz czymś owinąc (byle nie folią ),ale ja osobiście bym nie owijała, wiele roślin już tak przeczekało u mnie zimę. Na wiosnę posadż na miejsce stałe. Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balu 20.10.2005 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Acha,zakopać można już teraz,a obsypać dopiero gdześ w grudniu po pierwszych mrozach ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 20.10.2005 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Troszkę się boje bo katalpy sa podobno bardzo wrażliwe na zimne wiatry a u mnie jest goła łysa dzialka W zeszym roku taz zadołowałam kalinę i niestety zdechła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanula 23.10.2005 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Jak kalina "zdechła" to katalpa zmarznie na pewno. Jest wrażliwa na mróz. Trzeba owinąć włókniną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts