Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Czy ktos budował dom z projektu M-130?

Moze widzicie w nim jakieś wady?

http://img294.imageshack.us/img294/5058/image18vj.jpg

http://img294.imageshack.us/img294/5062/image21vj.jpg

Zmiany jakie chcę wprowadzić to usuniecie balkonu i wstawienie okna połaciowego zamiast lukarny w łazience oraz zamienienie na parterze miejscami łazienki z kotłownią. Drzwi do łazienki byłyby z holu a nie z garderoby.

Mam juz działke z woda i prądem.

Czy 250 tys wystarczy na budowe tego projektu systemem gospodarczym, do takiego stanu aby mozna było mieszkac? Czyli wykonczenie tylko jednego pokoju, łazienki na dole i jako tako kuchni.

Słuszne zmiany chcesz wnieść. Zastanowiłbym siejeszcze na umiejscowieniem wanny na piętrze. Wycieranie się jest dopuszczajne w pozycji wyprostowanej poza nią (znaczy poza wanną).

Tarasu nie zacieniałbym wydłuzonym dachem ze słupami. Powinno być trochę taniej. A czy sianka starczy to zależy: co? jak? i przez kogo? wykonane.

Osiągalne jest. :wink:

ja nie jestem pewna czy zamieniałabym pomieszczenie gsopodarcze z łazienką.

Bo rozumiem, że ubłocone rowery, sanki, farby półeczki będziesz taszczył przez pół domu?

lukarnę wyciąć, połaciówkę zrobić, balkon też wyciąć.... rozumiem, że masz ogród, wiec balkon wywal.

Nie mam pojęcia czy się może udać w takiej kasie. Ja bym liczyła z przyłączami itd. 300000.Ale zaraz mnie okrzyczą;)

Xena rowery i inne tego typu rzeczy bede trzymac w garazu lub w pomieszczeniu gospodarczym za garazem.

Dom bedzie zorientowany wejsciem na północ a tarasem od południa, myśle zeby okno koło stołu w salonie przerobić na drzwi tarasowe, wtedy mialbym taras, nie zadaszony, ale zawsze od wschodu.