malgosimi 20.10.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 milion stron producentów juz przejrzałam i jestem załamana dlaczego one wszystkie są takie rzeźbione, mają rameczki, mydełka etc... chciałabym proste, nowowczesne, ale drewniane (lub fornir z cieniutenieczką, prostą ramką z drewna) widziałktoś gdzieś... proszę... bo jestem bliska popełnienia seppuku nożem kuchennym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 20.10.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Producentów - takich jakis wiekszych nie znam bo się nigdy nie interesowałam - ale właśnie takie proste gładkie z forniru- robi mi stolarz mający swoją firmę i robiacy między innymi meble kuchenne- nie kupuje gotowych frontów tylko je robi - moze pouszukaj kogos takiego - ale gdzie to tez nie wiem - mój jest z Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monig 20.10.2005 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Bardzo polecam forniry egzotyczne choć nie tylko. Co do litego drewna nie orientuję się.Czy widziałaś fronty z Ikei - np. adel lub hallarum- w mojej ocenie są właśnie nowoczesne (1 kosztuje ok 175 zł) - resztę może zrobić stolarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 20.10.2005 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 mam w obecnej kuchni fronty z IKEI i NIGDY WIĘCEJ. Straszne, ale to straszne badziewie ( niestety nie mam poleconego stolarza z Warszawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monig 20.10.2005 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 A co działo się z tymi frontami - rysy, przetarcia?Jeśli nie masz stolarza to oznacza, że kupujesz już zaprojektowane fronty albo robisz kuchnię na zamówienie też w salonie lub u producenta. Czy jest jakiś problem z poleceniem wykonania kuchni według Twojego projektu - wtedy też sama wybierasz fornir lub drewno - bez udziwnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 20.10.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 milion stron producentów juz przejrzałam i jestem załamana dlaczego one wszystkie są takie rzeźbione, mają rameczki, mydełka etc... chciałabym proste, nowowczesne, ale drewniane (lub fornir z cieniutenieczką, prostą ramką z drewna) widziałktoś gdzieś... proszę... bo jestem bliska popełnienia seppuku nożem kuchennym http://www.brw.com.pl wybierz "KUCHNIE" , nastepnie "NA ZAMÓWIENIE" i nastepnie "NOWOCZESNE" Seria CAPITAL ma fronty drewniane lub fornir. Pozdrawiam KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 20.10.2005 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 nie nie, one są laminowane takim błyszczącym laminatem - i na wszystkich rogach ten laminat się rozkleja. Pry piekarniku to już w ogóle tragedia. Nie mówiąc już o tylach i korpusie szafek - wygina się, rozłazi. Bardzo odradzam. Stolarza będę musiała znaleźć bo tym razem material na korpusy kupię sama - choroba wie, co mi wcisną w firmach kuchennych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 20.10.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 nie nie, one są laminowane takim błyszczącym laminatem - i na wszystkich rogach ten laminat się rozkleja. Pry piekarniku to już w ogóle tragedia. Nie mówiąc już o tylach i korpusie szafek - wygina się, rozłazi. Bardzo odradzam. Stolarza będę musiała znaleźć bo tym razem material na korpusy kupię sama - choroba wie, co mi wcisną w firmach kuchennych... Nie będę się spierac , ale drewniane fornty tez mają. Wczoraj byłam w salonie BRW. Np. Moja siostra jest szczęsliwa posiadaczka takich mebli drewnianych ,z BRW nic sie nie odkreja bo to jednolite drewno i po 1,2 roku uzytkowania wszystko jest o.k. Każdy ma inny gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 20.10.2005 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 kasiu, ja pisze o meblach z IKEI /odnosnie mojego wczesniejszego posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikasons 20.10.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 jako, że i ja jestem aktualnie "w temacie" pozwolę sobie dorzucić trzy grosze:)Postanowiłam mieć fronty drewniane i również odrzuciłam stanowczo tzw. "mydełka". Ale zastanawiam się jeszcze czy wąska ramka czy zupełnie płaskie. Obejrzałam próbniki dwóch dużych wytwórców frontów drewnianych - drewpol z Osiny ( http://www.drewpol.com.pl ) i Ostroszowice ( http://www.ofm-sa.com.pl ). Mają duży wybór frontów zupełnie płaskich (np. Ligia z ofm) ale nie zawsze pisze o tym na stronie, czy w katalogu. Te fronty drewniane, którymi ja się interesowałam - czyli jasne, dębowe lub olcha melanż były także płaskie. Popytaj- dobry stolarz powinien znać dokładnie ofertę wytwórcy u którego zaopatruje się we fronty.PozdrawiamM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 20.10.2005 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 ja ramki nie chcę, ale gdybym się jednak zdecydowała na fornir egzotyczny, to wtedy tamka jest chyba koneiczna, żeby się nie rozklejało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia-rum 21.10.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Witam Podaję linki do stron producentów frontów:http://www.jaz.pl/http://www.slawpol.pl/ Warto się dowiedzieć o typ frontu jaki Cię interesuje bo mają fronty dobrej jakości. PozdrawiamAga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 21.10.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 a jak kształutują się u Was ceny mkw drewnianego frontu (dab, olcha i inne)?Czy 390zł za metrw kwadr to dobra cena? Taką cenę stosuje firma robiąca kuchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 21.10.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Mnie sie bardzo podobaja proste, czyste linie frontow, cos takiego jak to: http://www.mfi.co.uk/mfi/images/Content/Level4/kt_rng_ancona_lrg.jpg Maja leciutko sciety kant, nie pod katem prostym, tylko delikatnie zaokraglony. Nie orientujecie sie, czy stolarz by potrafil cos takiego zrobic, takie wykonczenie kantow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.10.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 witajcie już miałam polecić Cię Agusia -rum jako specjalistkę w tym temacie, a widze, że już dałaś super namiary sama też coś tu znalaząłm - dzieki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 21.10.2005 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Dziękuję za pomoc, niestety w jaz.pl tez nei znalazłam tego o co mi chodzi wcale a wcale nie podobają mi się proste fronty ze ściętymi rogami raczej chodzi o coś takiego (jak scavoilini) To jets fornir w rameczce, ale zobaczcie jaki piękny. A forniry prezentowane przez studia kuchenne wyglądają jak jakaś tapeta... ohyda dla mnie No i drewnianyc takich znaleźć nei umiem ( co robić http://img456.imageshack.us/img456/8141/pulp6uh.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 21.10.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 kasiu, ja pisze o meblach z IKEI /odnosnie mojego wczesniejszego posta ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 21.10.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 wcale a wcale nie podobają mi się proste fronty ze ściętymi rogami raczej chodzi o coś takiego (jak scavoilini) De gustibus et coloribus non disputandum est I chyba dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 21.10.2005 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 no pewnie, załamałabym się, gdybym u wszystkich znajomych miała swoje meble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 21.10.2005 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 a jak kształutują się u Was ceny mkw drewnianego frontu (dab, olcha i inne)?Czy 390zł za metrw kwadr to dobra cena? Taką cenę stosuje firma robiąca kuchnie moim skromnym zdaniem to bardzo dobra cena za drewno. tez chce tak tanio......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts