mojave 21.10.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 a jak kształutują się u Was ceny mkw drewnianego frontu (dab, olcha i inne)?Czy 390zł za metrw kwadr to dobra cena? Taką cenę stosuje firma robiąca kuchnie moim skromnym zdaniem to bardzo dobra cena za drewno. tez chce tak tanio......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia-rum 21.10.2005 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 http://www.zgpph.com/meble.php?go=naturalne tu jest duży wybór fornirów, co do wzorów to myślę że musiałabyś skontaktować się bezpośrednio z tą firmą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 21.10.2005 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 no tak, ale problem w tym, że piękny fornir da się kupić, płytę da się kupić. Oddać do fornirowania - no problem. Tylko problem z tym brzegiem. Fornir w koncu jest naklejany... a ja mam dość rozklejającego się laminatu przy kuchence... tak więc niezbędna jest drewniana rameczka - taka tycia, jak na zdjęciu. Z kolei rameczka musi byc identyczna jak fonir. No i masz tu babo placek. Miałam nadzieję, że stolarz potrafiłby mi zrobić takie fornty z prawdziwego drewna - ale z zeznań na forum wynika, że większość stolarzy i tak zamawia gotowce z fabryk. No i stąd moje poszukiwania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia-rum 21.10.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Tu znalazłam namiary na stolarza Nina Mirgos Robert Rogiński - 608-65-11-49 Mieszka i ma zakład w Łomży, ale dużo robi na Warszawę i okolice. Stolarz artysta, z dziada pradziada - nawet czasem zajmuje się renowacją antyków. Robi z drewna (różnego) i płyt MDF. Projektuje również. Jeżeli Klient ma coś upatrzonego, np. jakąś fotkę mebli, Robert jest w stanie mu wykonać dokładnie to, czego się oczekuje. Cenowo konkurencyjny, bo jest bezpośrednim producentem. Kilka jego prac - głównie kuchnia - jest w moim albumie. Możesz też poszukać w moich postach, gdzieś zamieściłam link do albumu z Jego pracami. W przypadku pytań służę rozmową - 606-33-71-39. i link do albumu : http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=40358&q=przykładowe&k=2 _________________ a moze rameczka aluminiowa ?? http://www.wfm-kuchnie.pl/elementy_pliki/Canto_dab_wenge.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 21.10.2005 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Agusiu, jesteś super!! Odpisali mi z chobotu, że ich frontu fornirowane ( model prosciutki, o jaki michodzi)maja cienka drewniana rameczke... widziałaś może fronty przez nich wynonywane? Mogą być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 21.10.2005 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 znalazłam jeszcze firmę sosna... skoro takie umieją wyciąć to i proste chyba też http://www.sosna.com.pl/meble/meble15.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia-rum 21.10.2005 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Niestety osobiście nie widziałam frontów z Chobotu, wiem jednak że bardzo dużo salonów neblowych i stolarzy korzysta z ich oferty - więc ich wyroby są chyba dobre. PozdrawiamAga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotazab 22.10.2005 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 witaj malgosimi poniewaz sama lubie prosta i nowoczesna forme mebli to podesle Ci linka do pewnej stronki - znajdziesz w niej meble ktore wygladaja "tandetnie" ale i takie co zapieraja dech...osobiscie podoba mi sie kuchnia SYDNEY - zobacz!!! http://www.rust.pl - wybierz KUCHNIE, nastepnie modern style, i klikaj na zdjecia - dla mnie rewelka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ETi1719499804 23.10.2005 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Malgosimi - ja jestem bardzo zadowolona ze swojej kuchni IKEA,oczywiście z drewnianymi frontami. Użytkuję ją już cztery lata i naprawdę nic się z nią nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.10.2005 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 rust to moim zdaniem najlepsza polska firma, ale ceny ma , choć chyba warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 23.10.2005 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 rust to moim zdaniem najlepsza polska firma, ale ceny ma , choć chyba warto no otóż to! Jasne, że mogę sobie kuchnię z takimi frontami zamówić - myślę, że HTH, Studio Prostych Form, Rust nie mieliby z tym żadnego problemu. NIe mówiąc już o Scavolini (to zdjęcie zblizone frontu to ich model Glam) ale ja chcę TAK PROSTĄ kuchnię, że nie widzę sensu wydawanie na nią kilkudziesięciu tysięcy. WOlę za same meblezaplacić mniej, ale zrobić piękny blat, kupić 90cm piekarnik, kuchenkę indukcyjną etc... No przecież zdawałoby się co można chceć prostszego od stolarza, niż taki prościutki drewniany front... a jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.10.2005 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 masz rację malgosimi ale wykonanie nierealne moim zdaniem tj. fronty znajdziesz w końcu, zbliżone...ale nigdy żaden stolarz tak nie wykończy kuchni, jak RUST - jest lepszy od scavolini sprzedawanego w Polsce, poważnie. A to tylko z wierzchu będzie podobnie - płaci się za okucia, wnętrza szuflad, mechanizmy, najlepsze kleje, nie odklejające się pod wpływem temperatury piekarnika brzegi itp. itd., gwarancję jakości i trwałości... Choć rozumiem Cię doskonale, ja zapłaciłam za swoją 5 lat temu po targach 22 tys... i często myślałam - po co, że trzeba było zrobić okrężną drogą , u stolarza itp. tym bardziej, że trochę się tym zajmuję od jakiegoś czasu i znam prawie wszystkich projektantów kuchni u siebie w Gorzowie Zerknij tutaj -piszę o kuchni dla Soniki http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=39563&start=780 wiesz Małgosiu, w sumie w nowym domku nie wiem, jak zrobię, bo mam na oku od dawna kuchnię z Atlasa(teraz też mam tę firmę), ale mam czkawkę, jak pomyślę o 30 tys. do wydania . Z drugiej strony ta jakość.. Strasznie nie lubię, jak mi się coś psuje, odkleja, szuflady zacinają, a zawiasy wichrują po roku czy nawet wcześniej... I wiem, że nie ma cudów, bo za okucia blum itp. muszę zapłacić, a dobry stolarz, którego znam, jest cholernie drogi i czeka się na niego kilka miesięcy... do tego widziałam tyle spapranych mebli przez fachowców, u których .."pani, zrobi się ...wszyściutko się zrobi...." Do tego masa czasu, kiedy można się skupić na pracy i zarobić, zamiast biegać do stolarza kilkanaście razy...ale suma sumarum...pewno zaryzykuję, jak Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 23.10.2005 23:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 dokładnie tego się boję "Pani! Zrobi się!"... Niczego innego niż blum nie brałam pod uwagę, ale myślałam, że może, jeśli znajdę jakiegoś stolarza zdolnego - to po prostu on kupi takie okucia, jakie wybiorę... Jasne, że bym wolała zlecić to firmie kuchennej i o nic się nie martwić... no, ale w Scavolini mój projekt wyceniono mi na, bagatela, 50 tys za... 6,5 metrową kuchnię! Trochę za dużo jednak... Muszę podjechać jeszcze raz do Jupitera i zajrzeć do salonu Rusta... jakoś ostatnio nie zwróciłam na nich uwagi. Podobały mi się natomiast kuchnie z http://www.nowoczesne.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.10.2005 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 scavolini jest drogi, o wiele za drogi w porównaniu do najlepszych polskich firm http://www.atlas-kuchnie.com.pl/gfx/dobry_wzor.jpg po 5 latach, przy dwójce dzieci, w tym jedna to czteroletni łobuziak, wszystko ciągle obijane, non stop ktoś w kuchni...jest nie do zdarcia choć pewno i stolarz by taką zrobił - gdyby miał te same fronty i okucia, mechanizmy szuflad i cargo, blaty..pewno by zrobił - poszukaj takiego poleconego, nie z ulicy, a broń Boże z ogłoszenia ja bym drugi raz szukała jednak innych , tańszych metod powodzenia życzę mimi atlas nie ma w necie nowości , coś im marketing szwankuje, a taka dobra firma - trzy/cztery miesiące czekania na meble, bo większość idzie na zachód... choć taki siematic to dopiero kusi: http://www.kitchenssouthwest.com/images/cab/Siematic-exotic-walnut.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monig 24.10.2005 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 A mnie obsługa w Rust właśnie w Jupiterze bardzo zmartwiła. Na dwa miesiące przed świętami był gorący okres i podałam rysunki kuchni do wyceny. Byłam tam trzy razy z pośbą o podanie cen- nikt z salonu sam nie zadzwonił za każdym razem musiałam tam jeżdzić (zabrało mi to blisko miesiąc) i nie doczekałam się wyceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 24.10.2005 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Monig, masz może namiary na tego stolarza?? Pozdrawiam, Zuzza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 24.10.2005 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 MImi, DOKŁADNIE ta siematic (i jeszcze ta z gresem na podłodze) i karczochami na zdjeciu to moja inspiracja Cudeńko!! Tylko oni też ceny mają pewie sufitowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.10.2005 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 wkleję, to może prędzej ktoś znajdzie takie fronty: http://www.siematic.com/uploads/media/DPH750006.jpg monig Z tego powodu wybrałam stolarza i nie prawda, że nie jest w stanie zrobić mebli jak Rust. Zrobił i wyglądają świetnie. tak i nie...są modele dość łatwe do podrobienia, są takie,których nie ma możliwiości zrobić żaden najlepszy nawet fachowiec . Ale ciesze się, że Ci się udało i że jesteś zadowolona - choć ja sobie czasem pomarudzę (zboczenie zawodowe ), to i tak zawsze kwituję, że to tylko mebel i szkoda nerw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 24.10.2005 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 byłam w salonie Siematic i nie jestem zachwycona Po pierwsze obsługa była zajęta rozmową przez komórke i się nie doczekałam odpowiedzi o orientacyjną wycenę po drugie, fatalne, ale fatalne mechanizmy!! Moje szafki z IKEI i robione przez stolarza na działce lepiej chodzą. No koszmar we wszytskich aranżacjach na ekspozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.10.2005 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 no widzisz małgosiu co za trole tak jak pisałam - to co sprzedają w Polsce jest gorsze od RUST czy Atlasa Zarabiają na snobach, na Tobie nie zarobią, boś sprytna i sobie zmontujesz prawie identyczną we własnym zakresie tylko tego stolarza trzeba znaleźć, tu już Ci nie podpowiem, bo w stolicy nie byłam z 15 lat Ale na forum znajdziesz kogoś poleconego. I fronty w końcu też, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts